IRC-Galleria

Dinaareita: Viiden pierselin villitys.Keskiviikko 23.07.2008 16:59

Mitä eiliseltä jäi sanomatta, tänään puhutaan lisää. Eilen käytyämme ostarilla sain huomata täkäläisen hintatason olevan mukavasti kaikessa noin kolmekymmentä prosenttia kevyempi kuin kotosuomessa. Tämä on erittäin mukavaa, sillä hinnat ovat useassa tapauksissa samat dinaareissa kuin ne ovat Suomessa euroissa - ja melko useiden tuotteiden kohdalla hinnat ovat vieläkin halvempia. Liikkeissä käydessä ei siis juurikaan tarvitse mietiskellä hintoja, ja yhdessäkään liikkeessä mikään ei ole vielä maksanut dinaareissa mitattuna enempää kuin mitä Suomessa makselemme samoista hyödykkeistä euroissa. Joskin ihan kaikissa liikkeissä tuotteilla ei hintalappua ole.

Mutta.

Jotkut asiat ovat jopa aivan järjettömän halpoja. Näihin kuuluvat muun muassa tupakkatuotteet, kirjat (vain viidesosa siitä mitä länsimaissa yleisesti maksellaan) mehut ja juomat sekä tuoreet leivonnaiset - ja mikä parasta: taxit. Kahdenkymmenen minuutin taxirilluttelu irtoaa keskimäärin noin kahdella dinaarilla! Tämä tosin tarkoittaa, että asiakkaan on syytä olla valppaana taksamittarin käymisestä. Sama matka illalla kuljettuna maksoikin yllättäen tuplahinnan päivän hintaan verrattuna. Ovatpa hinnat tästä huolimattakin aivan naurettavan halpoja, sen myönnän, mutta kaupankäynnin suhteen on syytä olla tarkkana.

Illan päätteeksi kävimme vielä kuvailemassa lähiympäristöä illan hämärtäessä. Samaan aikaan kun moskeijasta kuului rukousääniä, kävimme paikalla häiriköimässä ja tunkemassa uteliaat turistinokkamme portin pielestä sisään. Paikallinen arkkitehtuuri on kieltämättä jotain ihan muuta, ja en millään malttaisikaan odottaa ensimmäisen filmirullani purkamista matkan loppuun asti. Ehkäpä rullan voisi käydä kehittämässä paikallisessa valokuvausliikkeessä, kun sellainenkin sattui tänään kohdalle osumaan...

---

Päivän kuvakimara: Kaunista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.