IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Lemmikit ja eläimet
Perustettu
16.9.2006
Tilastot
Käyntejä: 839 (1.7.2008 alkaen)
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 3
Keski-ikä
24,3 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 24,3 vuotta
Valvojat
-Shiroi-

Jäsenet (3)

chihu^mistymarie-Shiroi-
« Uudemmat - Vanhemmat »

-Shiroi-Lappeenranta KV 11.4.2009Luonut: -Shiroi-Sunnuntai 12.04.2009 22:52

Ina ja Heta

Käytiin Heidin ja Hetan kanssa Lappeenrannassa. Koirat nukkuivat takapenkillä turvavöissä nätisti kylkikyljessä, ja Heta kuolasi kun ei pidä autoilusta.. :/ Oltiin vähän eksyksissäkin mutta löydettiin ajoissa perille. :D Ina oli hienosti AVK ERI3! Tuomari tiputti sijaa isokokoisuuden takia ja mittasi Inan: 44cm?! Ja kun nartun ihanne on 39-43cm. En sitten tiedä saiko tuomari ihan oikeaa tulosta.. Noo, leikataan varmuuden vuoksi parisenttiä jaloista pois ;D Heta taas oli yli puolen vuoden näyttelytauon jälkeen upeasti AVK ERI1 PN3+va-SERT ja va-CACIB! On se niin ihana tyttö!
Ostin Inalle uuden näyttelyhihnan ja karkkia ja itselleni metrilakua. :D

Tuomari: Gunnel Holm
Arvostelu: "Isokokoinen narttu, jolla on erinomainen kaulalinja. Hyvä pää. Oikeat rypyt päässä. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvät takakulmaukset. Hyvä runko. Rodunomaiset liikkeet."

-Shiroi-Tampere KV 14.3.2009Luonut: -Shiroi-Sunnuntai 15.03.2009 00:34

Aamulla herätys puoli viisi ja yli kolmen tunnin matka kohti Tamperetta alkoi ennen kuutta. Mutta oli se kuitenkin sen arvoista. Ina oli upeasti AVK ERI1! Tuomarina oli Elisabet Janzon Ruotsista, joka jakoi kaikennäköisiä nauhoja: 1 EVA, 1 T, 7 H:ta, 16 EH:ta ja 16 ERIä. Olen niin onnellinen kun arvostelujen alettua olihan lähes 100% varma, että Inalle sitä ERIä ei tule, ei ehkä edes EHta. Mutta, mikä yllätys: Ina saikin sen ERIn! Lisäksi Biila-sisko oli VAK ERI2, PN3, siskopuolen tyttö Lakka JUK EH, siskopuolen poika Notti JUK ERI2, Dicta-äiti VEK EH2 ja Sterhimmels-kasvattajaryhmä oli kolmas saaden myös KP:n. Ina sai Tampereelta uuden sorsalelun, pallon ja paljon herkkua :)

Arvostelu: "Mycket stilig tik. Feminin väl balanserad. Vackert huvud och uttryck. Bra öron. Vacker hals. Bra kropp och benstomme. Passande vinklar. Rör sig lätt och spänstigt.

-Shiroi-Voittaja 2008Luonut: -Shiroi-Maanantai 15.12.2008 21:08

Eilen oltiin Messukeskuksessa Voittaja-näyttelyssä. Ina hienosti NUK EH1! Nuorissa oli Inan lisäksi kaksi narttua ja Ina voitti hienosti molemmat! Lisäksi olimme ROP-kasvattajaryhmässä(vähänkö oli kiva juosta upeassa isossa kehässä kameroitten edessä! Suosittelen! :P), mutta BIS-kehässä ei tullut menestystä.. Basenjeilla tuomarina oli Espen Engh Norjasta(, joka jakoi kaikenlaista: pari HYLkyä, jokunen H, suurin osa EHta ja vain 20 ERIä ja koiria oli 65) ja harjoitusarvostelijana Iren Naarits Virosta.

Arvostelu: Välp---a(r?)tionerad ädel till som behöver ---ling. Kall i överarmen och rak i lenå(?) välmejslat huvud. Skeptisk i temperamentet. Bra hals. Kunde vara något stramare i rygglinjen. Till räckligt högt ansatt snans?. Korrekta tassar. Trevliga rörelse från sidan.

Arvostelusta selvää saaminen oli taas niiiin vaikeaa kun se on ruotsiksi ja niiin epäselvällä käsialalla.... -_-
Näyttelyt ovat ihania, mutta se aikaisin herääminen ei vaan ole mun juttu... Eli tänään herätyskello soi 4:30 ja matkaan lähdettiin puoli kuuden aikoihin. Minut ja Ina vietiin Prisman pihalle, mistä Hanna ja Jimi ottivat meidät mukaan kohti Hyvinkään näyttelyä. Matkalla tihutti hitusen vettä, mutta Hyvinkäällä ei tippaakaan ja välillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, mutta tietysti jostain pöllähti taas pilviä eteen.. -_- Kotimatkalla tuli myös vähän vettä, mutta sehän ei haitannut enää mitään, onneksi ei tullut näyttelyssä. ;)

Tuomarina oli Ligita Zake Latviasta, joka oli Inasta tätä mieltä:
"21 months. Correct type and proportions. Strong head with a bit short(?*) muzzle. Strong topline. P?? body, deep enough. Correctly angulated. Upper arm long enough. Free movement. Nice temperament"
Suomeksi:
"21 kk vanha. Oikeanlainen tyyppi ja mittasuhteet. Vahva pää ja hieman lyhyt kuono. Vahva selkälinja. ??* runko, tarpeeksi syvyyttä. Oikein kulmautunut. Tarpeeksi pitkät olkavarret. Vapaat liikkeet. Kiva luonne."
Tulos: NUK ERI1 PN2 va-SERT

Olen todella tyytyväinen tulokseen, koska basenjeissa n. puolet saivat EHn ja puolet ERIn. Siis nartuille jaettiin 3 EHta ja 3 ERIä, uroksille 7 EHta ja 9 ERIä.


*mitä ihmettä tos arvostelus lukee..?! Saisivat ruveta esim. kirjotuskoneella kirjottamaan arvosteluja... -_-
Tänään oltiin siis Kouvolassa. Ina hienosti NUO ERI1(nuorissa 2 narttua! :D) PN4! Ja kasvattajalla oli ROP-kasvattajaryhmä, johon Inakin kuului. Sää oli "mitä mahtavin" eli vettä tuli taivaan täydeltä kokopäivän, alkoi ennen kahtatoista. Ja kehä oli sen mukainen: ihanaa mutavelliä..... Hyvin Ina kuitenkin esiintyi. Inan Jimi-kaveri oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja oli hienosti JUN ERI1 ja PN4 kera va-SERIn!!! :D Inan sisko Biila oli AVO ERI1 PN3 saaden myös va-SERTin! Ja Hilla-näyttelytähti oli VAL ERI1, PN1 ja VSP!!!

Tuomari: Annamaria Tarjan, Unkari
Arvostelu: "Good type. Nice head. Good ears. Correct topline. Deep chest. Good tail. Parallell(?) legs. Typical movement. Exellent pigment."
Tulos: NUK ERI1, PN4

-Shiroi-Vihdoinkin!Luonut: -Shiroi-Maanantai 04.08.2008 22:41

Viimeinkin päästiin taas match showhun, edellinen oli melkein 2kk sitten, 12.6. Olimme siis 3.8.2008 Karhulan mätsärissä, jonka järjesti Kotkan Seudun Eläinsuojeluyhdistys. Sää oli aluksi huono, satoi ja jossain välähti pari kertaa, mutta kun Inan kanssa pääsin kehään, aurinko paistoi jo. :) Ina oli melkein koko ajan autossa lämmittelemässä ja piilossa uroksilta(juoksut ;_;), kunnes hain sen sieltä seisoskelemaan ja odottamaan omaa vuoroamme hiekkakentän reunalle. Nätisti osasi tyttö odotella autossa(Fia olisi syönyt itsensä sieltä jollain tavalla ulos...) eikä syönyt mitään! :D Ina esiintyi erinomaisesti, mutta jäimme silti ilman sijaa. Mutta olihan siellä monta erinomaista tai vähinääkin hyvää koiraa, joten en olisi halunnut olla tuomarin asemassa siellä. ;) Eli tuloksena "vain" punainen nauha pienistä. Oli se kuitenkin parannusta edelliseen, josta tuli sininen nauha ja ei sijoitusta, tosin siellä olikin MIEStuomari, jota Ina pelkäsi hirrrmuisesti... :(

Valitettavasti huomasin pöydällä harjotellessa, ennen arvostelun alkamista, että Inalla onkin juoksut alkaneet. Hyvästi match showt.... :´( Eli nyt olisi tullut sellanen IHANA match show ruuhka tänne seudulle, mutta nyt ne 5 mätsäriä täytyy jätttää menemättä. Onneksi Ina ei tarvitse enää niin paljon kehätreenausta, joten ei se niin paha asia ole, vaikka oikein mielelläni olisinkin mennyt noihin...

Perjantaina lähden Inan kanssa bussilla Helsinkiin, mistä menemme serkuille Tuusulaan ja he sitten vievät Helsingin näyttelyyn lauantaina. Tuomarina on Belgialainen Monique von Brempt. Basenjeja sinne on ilmoitettu huimat 27!! o_O En muista missä näyttelyssä(paitsi erkkarissa, n.200)on viimeksi ollut noin monta. Esim. samojedejä ja mopsejakin on vähemmän(molempia 26) ja shetlanninlammaskoirikin vain 22. Ja tuo ei ole edes kansainvälinen... Noh... Nyt ei ainakaan ole mitään kovin suuria odotuksia tuonne..
« Uudemmat - Vanhemmat »