IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
20.3.2007
Tilastot
Käyntejä: 1102 (1.7.2008 alkaen)
Koko
23 jäsentä
Tyttöjä: 15 (66 %)
Poikia: 8 (34 %)
Keski-ikä
22,7 vuotta
Otos: 15 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 22,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 23,5 vuotta
Valvojat
MDPD

Jäsenet (23)

_millaMDPDsarönaks_uommppuzobisDeviliar_jjjonna_timpuMerirastin_NutaElviiramM-XusötsakTuuuletinGriffithKaardemumma
« Uudemmat -
Ryhmä on tarkoitettu 16-20-vuotiaille nuorille jotka mahdollisesti kokevat masentuneisuutta, yksinäisyyttä, ahdistusta tai jännittämistä tai haluavat tulla luottamukselliseen ryhmään pohtimaan elämäntilanteeseen liittyviä asioita ja ajatuksia samanikäisten kanssa.


Tavoitteet:

· ehkäistä masennusta, ahdistuneisuutta, yksinäisyyttä
· vahvistaa itsetuntemusta ja elämänhallintaa
· käsitellä tunteita, löytää keinoja jaksamisen tukemiseen
· tukea elämänuskoa ja tulevaisuuden suunnitelmien tekemistä
· selvittää jatkotuen tarve


Löydä oma tarinasi ryhmässä oman tarinan jakaminen muiden kanssa voi auttaa löytämään elämäntilanteeseen näkökulmia, vaihtoehtoja, voimavaroja, eväitä jatkoon. Käsiteltäviä teemoja valitaan osallistujien toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

Ryhmän koko: 8-10 henkilöä.

Ryhmä alkaa: 5.11.2009 ja kokoontuu torstaisin klo 18 - 20. yhteensä 10 kertaa. Ryhmä on osallistujille on maksuton.

Kurssille haetaan hakulomakkeella joka löytyy osoitteesta: http://www.mielenterveysseura.fi/files/119/Loyda_oma_tarinasi-kurssi.doc

welhokoTervetuloa Hapen tupareihinLuonut: welhokoKeskiviikko 23.09.2009 22:38

Tervetuloa Suomen suurimman nuorten toimintakeskuksen tupareihin pe 2.10.2009 kello 15–21. Ohjelmassa Mistä apua -oppaan 2009 julkistaminen, stand up -show, teatteria, videoita, musiikkia, talon esittelyä, tuunausta ja paljon muuta. Tarjolla pientä purtavaa. Juontajana Rudi Rock. Yhteystiedot: Nuorten Toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31, 00500 Helsinki.
Lisätiedot http://www.nuoriso.hel.fi/happi
Oletko 16-24 -vuotias työtön helsinkiläinen nuori? Olet kiinnostunut teatterityöstä, ilmaisusta ja nukketeatterista? Teatteriryhmä Comico Piccolossa on mahdollisuus kokeilla esiintymistä ja tutustua monipuolisesti visuaalisen teatterin tekemiseen.

Ota yhteyttä Siniselle Verstaalle ja sovi haastatteluaika!

Työpaikkaneuvoja Nina Wathèn
p. 050 401 30 47
Sininen Verstas, Annankatu 19,
00120 Helsinki
http://www.hel.fi/wps/portal/Opetusvirasto/Sininenverstas?WCM_GLOBAL_
CONTEXT=/opev/fi/Ty_pajat/Sininen+verstas


Lisätietoja Helsingin kaupungin opetusviraston työpajoista nuorille:
http://www.hel.fi/wps/portal/Opetusvirasto/Tyopajat?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Opev/fi/Ty_pajat/

welhokoHapen valtiopäivätLuonut: welhokoTorstai 20.08.2009 22:23

Hapen valtiopäivät säätävät viikonloppuna perustuslakia, jota talossa novdatetaan. miten ja ketkä ovat päättämässä yhteisistä asioista; ketkä pääsevät ulkomaille tai miten päätetään, mitä hankitaan. perustuslaki ohjaa talon väen yhteistoimintaa.

Mukana reilu 30, ehkä jopa 40 nuorta eri toiminnoista ja n 10 tyòtekijää. Ohjelmassa myös apulaiskaupunginjohtajan tervehdys, musaa. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä puhutaan ja sovitaan, kysy ketä omasta porukasta on mukana valtiopäivillä ja vaikuta heidän kauittaan. Kiitos jo ennakkoon nuorten ryhmälle ja valmisteluissa mukana olleille työntekijöille!

welhokoHapen sisustusta tekemäänLuonut: welhokoMaanantai 03.08.2009 13:20

Hei kaikki tavalla tai toisella Nuorten toimintakeskus Hapen 1 kerroksen tekemisessä mukana olleet,

puolikas tätä vuotta on taas takana ja elokuussa Happea sisustetaan ja toimintaa käynnistetään taas ihanan kesänvieton jälkeen.

Kiitokset kaikkille mukanaolleille tähänastisesta.
Ekan kerroksen sisustustilanteesta voi käydä katsomassa kuvia www.nuoriso.hel.fi/happi heinäkuun puolivälissä. Silloin siellä pitäisi olla mm. valokuvia tekovaiheista ja kuvia mallinnoksesta, jonka ideoistanne ja pienoismallin tekmisen ansiosta olemme saaneet tehtyä. Kesätöissä oli maalaamassa ja rakentamassa kalusteita 4 nuorta ja sisustussuunnittelijamme Iiris Sumu on todentanut kaiken 3D-mallinnokseen. (Päivitykset mahdollisesti myös facebook-sivulla elokuusssa.)

Valmista kaikki ei sisustuksenkaan osalta vielä ole ja siksi pyydämmekin teitä mukaan työpajoihin elokuussa. Työpajoja ovat vetämässä taas tutut ohjaajat Arja, Minna, Muha ja Ilona ainakin sekeä todennäköisesti Annikki ja ehkä saamme vielä muista Hapen ohjaajista vahvistuksia...
Tervetuloa sisustustyöpajoihin Happeen (Sörnäisten rantatie 31), joissa maalaamme ja rakennamme eri asioita, tiistaista torstaihin 11.-13.8. kello 13-17. Toivottavasti pääsette sankoin joukoin paikalle! Ilmoittautukaa mulle s-postilla tai tekstarilla 7.8. mennessä. Voit osallistua vain yhtenä päivänäkin, mutta ilmoittautuminen on tärkeää.

Olen lomalla 5.8. saakka, joten luen 6.8. postini ja olen takaisin myös kännykän päässä.

Ihanaa kesää teille kaikille,
Hapen sisustajien puolesta,
Ilona
Ilona Anttila
tuottaja
ilona.anttila@hel.fi
+ 358 40 334 7228
Ryhdy Kompassin faniksi Facebookissa!
Se on helppoa: kirjaudut ensin Facebookkiin,
kirjoitat hakukenttään "Nuorisotiedotuskeskus Kompassi"
Ja klikkaat nappia "Ryhdy faniksi"

Saat tietoa tulevista tapahtumista
Löydät linkkejä nettipaikkoihin, joista löydät Kompassin,
kuten IRC-Galleria ja Kompassin omat nettisivut

Täältä voit tutkia Kompassin Facebook profiilia,
vaikka et olisikaan kirjautunut sisään
http://www.facebook.com/pages/Nuorisotiedotuskeskus-Kompassi/89311209916

Facebookissa voit pitää yhteyttä kavereihisi lähettämällä viestejä taikka puhua reaaliaikaisesti, jakaa valokuvia, liittyä yhteisöihin, tehdä testejä ym.
Ensimmäiset työpaikat kesällä tai viikonloppuisin herättävät usein kysymyksiä. Tässä pika-apua.


”Olen 14-vuotias peruskoululainen. Onko näin nuoren mahdollista saada mistään töitä?”

Kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttävä nuori saa työskennellä tilapäisesti kevyessä työssä, kuten lehtien jakajana, toimistoapulaisena tai kevyissä maataloustöissä, esimerkiksi poimijana. Koulun loma-ajoista työntekoon saa käyttää korkeintaan puolet. Kouluaikoina saa tehdä kevyttä iltatyötä, kuten mainosten jakoa. Alle 14-vuotias saa työskennellä vain erityisluvalla esimerkiksi taideprojekteissa.


”Haluaisin ansaita rahaa. Mistä voin löytää työpaikan?”

Työpaikkoja kannattaa hakea aktiivisesti ottamalla itse yhteyttä suoraan kiinnostaviin paikkoihin. Työtä voi etsiä myös netistä. Koko Suomen kattavan listan avoimista työpaikoista löydät työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelusta www.mol.fi, jossa on myös tutustumisen arvoista tietoa työlainsäädännöstä. Lisäksi yritysten ja kuntien verkkopalveluista saattaa löytää avoimia työpaikkoja.


”Työni on ihan erilaista kuin luulin sen olevan. Siistin toimistotyön sijaan teen pelkkiä hanttihommia – keitän kahvia ja siistin paikkoja. Onko tämä oikein?”

Työsopimuksessa päätetään tärkeimmistä työjaksosi asioista, kuten palkkauksesta, työajoista ja pääpiirteittäin myös työtehtävistä. Työnantajalta kannattaa kysellä tarkemmin työtehtävistä jo etukäteen, ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jotta työsuhteen aikana ei tule yllätyksiä. Sopimuksen saa allekirjoittaa 15-vuotiaana. Sitä nuorempien työntekijöiden sopimukset allekirjoittaa huoltaja tai nuori itse huoltajan suostumuksella. Tee työsopimus aina, kun aloitat uudessa työssä, niin varmistat oikeutesi!


”Olen 15-vuotias, ja mietin, voinko työskennellä myöhään iltaan kestävissä tapahtumissa?”

Nuorten työaikoja on säädelty siten, että 15-vuotiaan työpäivän on sijoituttava ajalle 6.00–22.00. Poikkeuksena ovat töissä ammattitaitoa hankkivat nuoret sekä kotitaloustyötä työnantajan kodissa tekevät nuoret, esimerkiksi lastenhoitajat. Heitä koskevat omat, erityiset säännöt. Alle 15-vuotiaiden työajan on oltava välillä 8.00–20.00. Voit siis työskennellä kello 22 asti huoletta.
Vuoden 2009 eurovaalit ovat ohitse. Europarlamenttiin valittiin 13 suomalaista edustajaa ja kuusi varajäsentä. Äänestämässä kävi 40.3 % äänioikeutetuista. Äänestysprosentti oli alhainen, ja laskua edellisiin eurovaaleihin oli 0.9 prosenttiyksikköä.

VAALITULOS JA UUDET SUOMALAISET MEPIT
Alla on esitetty paikkojen jakautuminen puolueiden välillä ja suluissa on muutos edellisen kauden paikkojen määrään. Valitut jäsenet on nimetty puolueittain, suurimman äänisaaliin kerännyt ensin. Varajäsenet on mainittu erikseen aakkosjärjestyksessä.

Kansallinen Kokoomus: 3 paikkaa (-1)
* Itälä, Ville
* Pietikäinen, Sirpa
* Korhola, Eija-Riitta

Suomen Keskusta: 3 paikkaa (-1)
* Jäätteenmäki, Anneli
* Takkula, Hannu
* Manner, Riikka

Suomen Sosialidemokraattinen puolue: 2 paikkaa (-1)
* Repo, Mitro
* Jaakonsaari, Liisa

Vihreä Liitto: 2 paikkaa (+1)
* Hautala, Heidi
* Hassi, Satu

Perussuomalaiset: 1 paikka (+1)
* Soini, Timo

Ruotsalainen kansanpuolue: 1 paikka (ei muutosta)
* Haglund, Carl

Suomen Kristillisdemokraatit: 1 paikka (+1)
* Essayah, Sari

Vasemmistoliitto: Ei paikkaa (-1)

Varajäsenet:
* Cronberg, Tarja (vihr.)
* Hautala, Lasse (kesk.)
* Kiljunen, Kimmo (sd.)
* Penttilä, Risto E.J. (kok.)
* Terho, Sampo (ps.)
* Torvalds, Nils (r.)

welhokoHapen 1 krs sisustustyöpajaLuonut: welhokoPerjantai 15.05.2009 15:10

tervetuloa sisustustyöpajaan maaanataina 18.5. klo 17-20.30 ja tiistaina 19.5 klo 17-20.
Olemme hienosti edenneet, kun upea Hapen 1 kerroksen pienoismallimme on valmis.
Kiitos teille kaikille nuorille tekijöille. Myös ne teistä, jotka ovat olleet sisutussuunnittelussa mukana, mutta ette päässeet rakentamaan pienoismallia, olette tervetulleita taas mukaan.
Sisustussuunnttelijamme Iiris on nyt tehnyt sinne kalustenäytteitä ja muita kivoja elementtejä kokeiltavaksenne. Lisäksi hän on kartoittanut teiltä tulleita sisustus- ja toimintaideoita 1 kerrokseen sekä nuorisoasiainkeskuksella jo olemassa olevia kalusteita tuunattavaksemme Happeen. Kierratyskeskus on luvannut meille oman kierroksen Kyläsaaren toimipisteessään työntekijänsä Anu Kailan opastamana. Anun tapaatte siis maanantaina sisustustyöpajassa Hapen toisessa kerroksessa. Samoin Soihtu ry.n ihmiset, jotka vastaavat 1 kerroksen kahvilatoiminnasta tulevat yhdessä kanssamme suunnittelemaan.

Nähdään siis Hapessa (Sörnäisten rantatie 31, 2krs) maanantaina 18.5. klo 17-20.30. Ilmoittaudu tekstarilla 040 334 7228, niin tiedämme varata kahvia ja naposteltavaa sekä aikatauluttaa työpajan sisällön.

Terveisin,
Ilona ja muut Happi-ohjaajat

welhokoKysely sähköpostissaLuonut: welhokoTiistai 05.05.2009 17:18

Nuorten toimintakeskus Hapen suunnittelussa mukana olleet nuoret - tässä linkki http://www.webropol.com/P.aspx?id=327754&cid=93572472 pieneen kyselyyn, johon toivon saavani vastauksia pikimiten.

tavataanhan huomenna 7.5. klo 16.30 pelitalolla, Hapessa, Sörnäisten rantatie 31.
Laita vielä tekstari jos olet tulossa 041-5121767

Pirjo Mattila

« Uudemmat -