IRC-Galleria

-solja-

-solja-

taidanpa häipyä

Kirkko maailman melskeessäKeskiviikko 26.03.2008 22:05

"Tarvetta olisi tulevaisuuden haisteluun, strategioiden laadintaan ja rohkeisiin irtiottoihin muuttuvassa yhteiskunnassa elävien ihmisten auttamiseksi." Näin teoriassa, mitäs hittoa käytännössä.

Yhteiskuntamme on muuttunut ja muuttuu edelleen. Tätä se on toki tehnyt koko historiansa ajan, mutta koska sen vauhti on jatkuvasti kiihtyvä, näkyvät muutokset nykypäivänä selvemmin kuin joitakin satoja vuosia sitten. Juuri kun olemme tottuneet DVD-levyihin ja -soitttimiin, marssii areenalle Blue-ray. Ai ettet ole koskaan kuulutkaan? No VGS (vittu, googleta se)! Tekniikka on helpoin tapa kuvata nopeaa kehitystä, eivätkä ihmiset ja ajattelutavat onneksi muutu yhtä nopeasti. Mutta muutosta se on hidaskin muutos, tämän on saanut nahoissaan kokea muiden muassa Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Seurakunnan jäsenmäärä laskee kuin lehmän häntä; kun vuoden 2005 lopussa kirkkoon kuului 83,1 % väestöstä, vuoden 2007 lopussa heitä oli 81,7. Lukua "laimentavat" kirkosta eronneiden lisäksi myös jatkuvasti kasvava ulkomaalaisten määrä Suomessa. Minkään tekosyyn varjolla ei kuitenkaan voida kiistä sitä tosiseikkaa, että kirkosta eroaa enemmän väkeä kuin siihen liittyy. Tämän olen itse saanut konkreettisesti huomata, sillä seurakunnalla työskennellessäni sain vastaanottaa enemmän (aikuisiän) eroja kuin liittymisiä. Puhumattakaan siitä, että monet eroajat jättävät ilmoituksensa maistraattiin.

Joten takaisin itse aiheeseen, kuinka kirkon tulisi uudistua tavoittaakseen uudelleen ne, jotka ovat kääntäneet sille selkänsä? Oppeja ei parane käydä muuttamaan, se ikään kuin pudottaisi pohjan koko hommalta. Sen sijaan rohkenen ehdottaa tietynlaista painotuksen muutosta. Jeesus kuoli jotta Jumalan lapsilla olisi ikuinen elämämä Taivaassa. Se on tärkein ja arvokkain asia, mutta on niin paljon muutakin!

Nykyajan ihmiset pitävät kuolemaa kaukaisena asiana, koska elinikä on pidentynyt ja kuolemasta muutoinkin tehny kovin etäinen asia. Tunnistan tämä itsessänikin. En rakasta ja palvele Jumalaa taivaspaikka silmissä kiiluen, en elä kuolemaa varten, elän tätä hetkeä varten. Kuoleman jälkeisen elämän rinnalle on nostettava toinen aihe, nimittäin kuolemaa edeltävä elämä. Se kuinka isämme Jumala ja veljemme Jeesus Kristus kulkevat rinnallamme joka hetki, niin ettemme yhtään askelta, sitä vaikeintakaan joudu ottamaan yksin.

Maslow'n tarvehierarkia lienee tuttu monille (VGS). Hierarkiassa korkeimpana ovat fysiologiset tarpeet ja heti niiden jälkeen tulee tarve kokea olevansa turvassa. Vaikka teoriaa on arvosteltu rankasti, monet meistä varmasti tunnistavat turvallisuuden kaipuun itsessään. Tätä kaipuuta yritämme tyydyttää keräämällä omaisuutta, lukitsemalla talomme ja ostamalla lapsillemme kännyköitä. Silti tunnemme olomme usein turvattomiksi. Mutta kun uskallamme jättää itsemme ja läheisemme Jumalan käsiin, voimme saada sen rauhan ja tyyneyden, jota olen tavoitelleet. Tiedämme, että hädän hetkellä Jumala on yhden ainoa rukouksen päässä. Kuten virsi 397 sen kauniisti esittää:

http://evl.fi/Virsikirja.nsf/Etusivu?OpenPage

Kolmas seikka on rakkaus, johon koko uskomme oikeastaan perustuu. Tämän ajan maailmassa rakkauden kaipuu on suurempaa kuin koskaan. Meillä on niin kiire ettemme ehdi rakastaa. Toisaalta taas maailma pyörii yhä enemmän omien napojemme ympärillä, niin että osa ihmisistä on jo unohtanut kuinka rakastetaan tai otetaan rakkautta vastaan. Emme myöskään aina viitsi nähdä vaivaa rakkauden eteen, jolloin se sammuu. Mutta Jumalan rakkaus on suurempaa ja ihmellisempää. Vaikka koko ikämme tutkisimme Jumalaa, pohtisimme ja mietiskelisimme, emme milloinkaan pystyisi ymmärtämään hänen rakkautensa määrä. Jumalan rakkaus on täysin ehdotonta ja iäti jatkuvaa. Voimme tulla hänen eteensä kaikien vikojemme kanssa ja hän ottaa meidät avosylin vastaan, rakastaen meitä niin, ettei mkään maallinen rakkaus ole mitään sen rinnalla.

Kirkko, seurakunta on juuri niin tylsä ja yksitotinen kuin mitä siitä halutaan uskoa. Mutta joka uskaltaa sukeltaa hieman syvemmälle, avata sydämensä muurit ja ottaa vastaan Jeesuksen, saa kokea jotain uskomatonta, jotain jonka rinnalla kaikki maallinen jää kauas taa.

Vielä yksi linkki tähän lopuksi:

http://www.lyricsdrive.com/lyrics/the-rain/669848/tuuli-kulkee-lyrics/

Hiiri jota ei saatu hengiltäMaanantai 24.03.2008 23:59

Hiiren nimi on Steve, enkä saa sitä hengiltä koska pidän siitä liikaa. Se syö baanaania ja omenaa, mutta vain salaa ollessaan yksin kotona. Sitrushedelmistä se ei pidä. Tino väittää että Steve on mielikuvitukseni tuotetta, koska vain minä olen nähnyt sen. En kiistä etteikö näin voisi todella olla. Ilmeisesti olen höyryissäni myös kaivertanut pieniä reikiä hedelmiin, jotta voisin jatkaa kuviteltua ystävyyttämme.

Ja asiasta kukkaruukkuun... Minä haen töitä. En siis mitä tahansa töitä, turha tulla tarjoamaan. Haluan yhteen nimen omaiseen työhön. Kyllähän minulla on työ, ihan hyvä työ. Palkka on ok ja nousee pian kun harjoitteluaika loppuu. Lisäksi saa nukkua pitkään ja syödä roskaruokaa puoleen hintaan, ihmisetkin ovat mukavia. En halua pois siksi että työpaikassa olisi jotain vikaa, en oikeastaan edes halua pois. Mutta minä haluan sen toisen työn. Ajatelkaa kuinka hieno tilanne; työ, josta voit saada muutakin kuin rahaa. Peukut pystyyn ja varpaat ristiin, perjantai on pian täällä!

Tänään saapuivat ne kaksi paljon odottamaamme asiaa; talvi ja kevät. Talvi tuli aamulla, pyrytti kunnon kerroksen kaunista ja koskematonta puuterilunta. Kolmen tunnin päästä oli kevään vuoro, kun lumi suli, aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Tämä on sitä nykyajan tehokkuusajattelua.
Ensimmäinen päiväkirjamerkintä sataan vuoteen...

Otsikko vähän liioittelee, en ymmärrä vielä ihan kaikkea. Mutta ymmärrän tarpeeksi paljon, niin ettei minun tarvitse enää pelätä. Kuolemahan ei suinkaan ole pahinta mitä meille voi tapahtua, pahimmat asiat tapahtuvat aina eläessä, ne oikeastaan jopa kuuluvat siihen. Siksi elämä, tulevaisuus voi joskus pelottaa, mutta kuolema ei. Miksi pitäisi?

Ensinnäkin, se on täysin väistämätöntä. Missä ja milloin, sitä on vaikeampi sanoa, toivon kuitenkin kaikille tervettä elämää ja pitkää ikää. Toisekseen, mitä pelättävää kuolemassa oikeastaan on? Kuolintapa kentien? Se on vielä elämää ja kuten jo aikaisemmin mainitsin, ikävät asiat kuuluvat lähes jokaisen elämään, turha siis sotkea kuolemaa ja kuolintapaa.

Vai onko se sittenkin kuoleman jälkeisyys, joka pelottaa? Nyt ollaankin aralla alueella. Mitä ihmisen sielulle tapahtuu kuoleman jälkeen? Meillä kristityillä on omat uskomuksemme, eikä niistä enempää, mutta juuri niiden uskomusten takia minä en pelkää. Käsittääkseni kaikissa uskonnoissa puhutaan jotain kuoleman jälkeisestä elämästä ja useimmiten tuo kuva on ainakin jotenkin toiveikas. Yhteistä on usein se, että hyvällä ja uskonnolleen, äh, uskollisella ihmisellä on kuoleman jälkeen asiat suht hyvin. Eikä hätää ole niilläkään jotka eivät usko koko sielun olemassa oloon. Heidän elämänsä loppuu kuolemaan aivan tyystin, turha siis surra jotain jota ei ole.

Ainoa todellinen huolen aihe ovat ne ihmiset, jotka ovat hengissä vielä sen jälkeen kun itse olet kuollut. Kuinka he pärjäävät, kuinka selviävät surustaan. Ja voihan sitä muutaman murheellisen ajatuksen suoda sillekkin, että ei ehkä ehdi nähdä ja tehdä kaikkea mitä haluaisi. Juuri tästä syystä ihmisiä kehoitetaan elämään jokainen päivä, kuin se olisi viimeinen. Joskushan se todella on.

Suurin kuolemaan liittyvä tunteeni onkin haikeus. Lähteminen on aina haikeaa, varsinkin niille jotka ovat kovia kiintymään, kuten minä. Koulun loppuminen, leirin loppuminen, kesätyön loppuminen, aina yhtä haikeaa. Haikeus tulee siitä tiedosta, ettei ehkä koskaan enää näe tätä porukkaa kasassa. Ettei koskaan enää tehdä näitä juttuja yhdessä, ettei ehkä koskaan enää naureta niin kuin sillon joskus naurettiin.

Jos mietit elämääsi taaksepäin, huomaat että olet selvinnyt jo monesta vaikesta, jopa mahdottoman tuntuisesta asiasta. Olet syntynyt (ei varmaan mikään miellyttävin kokemus), oppinut syömään perunaa, kävelemään, puhumaan, ystävystymään, lukemaan ja kirjoittamaan, suorittanut enemmän tai vähemmän opintoja, käynyt ehkä autokoulun, pystynyt luomaan pitkäaikaisia ihmissuhteita, sairastanut, mahdollisesti menettänyt jonkun hyvin läheisen, ehkä useammankin, ja loppujen lopuksi selvinnyt siitä kaikesta. Kuinka pientä kuolema onkaan siihen kaikkeen verrattuna?

[Ei aihetta]Torstai 22.11.2007 19:12

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` ````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````_IKqqqX``````````````````` `````````````````KqqdqdqqqE_````````````````````````````````````````````````````FHqqqqqqqqqqK````````````````` ````````````````NqqqqqqqqqqqqqX_`````````````````__i__TT____`````````````````FNqqqqqqqqqqqqqqi```````````````` ```````````````dqqqqqHBBqqqqqqqqqX````````iYHqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqBFi``````_BqqqqqqqNA___KqqqdE```````````````` ```````````````NqqqN______iRqqqqqqqqi`IqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqTYqqqqqqqBT_______HqqqN```````````````` ```````````````NdqqI__________HqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqB__________RqqqR```````````````` ```````````````NqqqI____________Fqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqc____________qqqqB```````````````` ```````````````_qqqd___________cqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqA__________Fqqqq_```````````````` ````````````````Nqqqc_________qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqY________BqqqH````````````````` ````````````````Iqqqq_______Xqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqd______Xqqqq_````````````````` `````````````````dqqqd_____NqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqI____qqqdK`````````````````` `````````````````_qqqqh___BqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqF__qqqqq``````````````````` ``````````````````cqqqqF_KqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqYNqqqqX``````````````````` ```````````````````dqqqqNqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqH```````````````````` ```````````````````_qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq````````````````````` ````````````````````iqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq_````````````````````` `````````````````````iqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqB`````````````````````` `````````````````````Xqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq_````````````````````` `````````````````````qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdc````````````````````` ````````````````````Xqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdddqqqqqqqqqqqqqqqqq````````````````````` ````````````````````KqqqqqqqqqqqqqqqdBFYXdqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqE``````_qqqqqqqqqqqqqqT```````````````````` ````````````````````Nqqqqqqqqqqqdq``````````Bqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq_```````````NqqqqqqqqqqqK```````````````````` ````````````````````qqqqqqqqqqqqT`````````````qqqqqqqqqqqqqqqqqq``````````````cqqqqqqqqqqK```````````````````` ````````````````````qqqqqqqqqqqi```````````````qqqqqqqqqqqqqqqq_``BRKi`````````NqqqqqqqqqK```````````````````` ````````````````````qqqqqqqqqqB````````Tqqqqq``AqqqqqqqqqqqqqqB`EqqqqqK`````````qqqqqqqqqK```````````````````` ````````````````````qqqqqqqqqqF````````dqqqqqB`FqqqqqqqqqqqqqqE`qqqqqqd`````````qqqqqqqqq_```````````````````` ````````````````````KqqqqqqqqqF````````qqqqqqB`cqqqqqqqqqqqqqqd`EqqqqqR````````_qqqqqqqqqBBqqqqqBEci`````````` ````````_HNqqqqqqqqqqqqqqqqqqqd````````iqqqqN``ddqqqqqqqqqqqqqq_`TENHF`````````dqqqqqqqqNFT____iiFXhNB```````` ````````__```````````BqqqqqqqqqK``````````````cqqqqqqqqqqqqqqqqq``````````````Bqqqqqqqqq`````````````````````` ``````````````````````qqqqqqqqqqH````````````IqqqqqqqNcRhqqqqqqqdX``````````Fqqqqqqqqqq_`````````````````````` ``````````````````````_qqqqqqqqqqdNi``````_XqqqqqqqqAccccAqqqqqqqqdqYi__iFNqqqqqqqqqqqB``````````````````````` ```````````````````````IqqqqqqqqqqqqdqqqqqqqqqqqqqqdcccccXqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqB```````````````````````` ````````````````````````RqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqNcABRdqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqA```````````````````````` ```````````````````````Fdqdqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq_YqqdY````````````````````` ````````````````````INqqN_`YqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqT`````FqqqHI````````````````` ````````````````_BqqNE_``````_dqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdqN_``````````_RqqqdH````````````` `````````````NqqqK_`````````````FhqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqE```````````````````iF````````````` ```````````````````````````````````_cqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqddqHi````````````````````````````````````` ````````````````````````````````````````TBNqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdNH_````````````````````````````````````````` ``````````````````````````````````````````HdTiiiccRREhhEKEcYFiiTTBqq_````````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````````qqqqqXTTTTTTTTTTTTTTTYqqqqqqB```````````````````````````````````````` ```````````````````````````````````````TqqqqqqqqqqqhRRRRRRhqqqqqqqqqqqq_`````````````````````````````````````` ``````````````````````````````````````XqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqNqqqi````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````TqqqYddqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqBRqqqA```````````````dqh`````````````````` `````````````````````````````````````qqqq`qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdTqqqqB`````````````qqqd`````````````````` ````````````````````````````````````dqqqq_qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqidqqqqY```````````dqqqT`````````````````` ```````````````````````````````````Bqqqqq`qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq`NqqqqN``````````BqqqK``````````````````` ``````````````````````````````````iqqqqqq_qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq`qqqqqq`````````NqqqK```````````````````` ``````````````````````````````````iqqqqqqKRqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqRFqqqqqq````````dqqdF````````````````````` ```````````````````````````````````qqqqqqq_qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqIdqqqqqT``````iqqqq``````````````````````` ````````````````````````````````````IdqqdF`FdqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqE_ii_``````iqqqdh```````````````````````` ````````````````````````````````````````````AqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqAF__iIKqqqqqF````````````````````````` ````````````````````````````````````````````TqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqdK`FdqqqqqqqqqqqdT``````````````````````````` ````````````````````````````````````````````Yqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq`````_XNdNhT``````````````````````````````` ````````````````````````````````````````````qqqqqqqqqqqIKqqqqqqqqqqd`````````````````````````````````````````` ```````````````````````````````````````````BdqqqqqqqqqqEKqqqqqqqqqqqK````````````````````````````````````````` ```````````````````````````````````````````qqqqqqqqqqqqBHqqqqqqqqqqqd````````````````````````````````````````` ```````````````````````````````````````````NqqqqqqqqqqqiHqqqqqqqqqqd`````````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````````````FKqqqqqqXi``TcAKHcXF_```````````````````````````````````````````` ``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Auta kissaa valloittamaan Irc-Galleria
Lisäämällä tämä sinun päiväkirjaasi :D

[Ei aihetta]Sunnuntai 05.08.2007 04:37

VIIMEISIIN...
...Elokuva, jonka ostit?: Star Wars episode 3
...Kappale, jonka kuuntelit? radiosta tuli jotain
...Kappale, joka oli juuttunut päähäsi?: tytöt tykkää :D
...Henkilö, jolle soitit?: äitille
...Henkilö, joka soitti sinulle?: Jonna, mutten vastannut
...TV-show, jonka katsoit?: eipä mitään hajua
OLETKO...
...Koskaan itkenyt tytön vuoksi?: kyllä
...Koskaan itkenyt pojan vuoksi?: kyllä
...Koskaan ollut nyrkkitappelussa?: no en
...Koskaan joutunut pidätetyksi?: En oo
...Rauhallinen?: todella
MITÄ...
...Shampoota käytät?: Linna
...Kenkiä käytät?: ballerinoja
...Pelkäät?: hämähäkkejä

KUINKA MONTA...
...Kertaa olet ollut rakastunut?: kerran
...Kertaa sydämesi on särkynyt?: ei kertaakaan
...Sydäntä olet särkenyt?: yhden, mutta se paikattiin, ehkä toisenkin, mutta se on parasta vain unohtaa
...Kertaa nimesi on ollut sanomalehdessä?: aika monta
...Arpea on kehossasi?: monen monta
...Asiaa kadut menneisyydessäsi?: yhtä vaan

AJATTELETKO OLEVASI...
...Soma?: ehkä
...Hauska?: en todellakaan
...Kiihkeä?: en kyllä
...Ystävällinen?: yritän ainakin
...Huvittava?: ehkä säälittävällä tavalla
...Rakastettava?: en kai
...Huolehtiva?: en oikeastaan
...Suloinen?: paikoitellen
SUOSIKKI...
...Alkoholijuoma?: non
...Nelikirjaiminen sana?: kisu
...Karkki?: laku!
...Sarjakuva / piirroselokuva?: aku
...Aamiaismurot?: maissilastut
...Väri?: vaaleanpunainen
...Kynsilakan väri?: en mä semmosia, tai hekä ihan hento pinkki
...Viikonpäivä?: perjantai
...Inhokkipäiväsi?: maanantai
...Kukka?: mä tykkään vaan kuusista
...Koru?: rippiristi
Erikoiskyvyt / -lahjat: eipä ole vielä selvinnyt
Kesä / talvi? : Kesä "Suomessahan on neljä vuodenaikaa, jotka kaikki muistuttavat enemmän tai vähemmän syksyä, kesällä vain puut ovat vähän vihreämpiä."
Norja / Ruotsi?: Norja
Trampoliini vai uima-allas?: trampoliini
HENKILÖ, JOKA VIIMEKSI...
...Nukkui sängyssäsi?: Tino
...Näki sinun itkevän?: Tino
...Oli kanssasi elokuvissa?: Tino
...Huusi sinulle?: ei minulle kukaan huuda
...Lähetti sinulle sähköpostia?: telkku.com
OLETKO...
...Sanonut "rakastan sinua" ja tarkottanut sitä?: kyllä
...Ollut julkisella paikalla yöpuvussa?: joo :D mut siit on kyl aikaa ja siel oli sillon puolen kylää yöpaitasillaan
...Pitänyt jonkun salaisuuden?: joo
...Itkenyt elokuvan aikana?: joo
...Suunnitellut viikkosi TV-ohjelman perusteella?: no en nyt viikkoa mutta päiviä, kyllä
...Ollut esiintymislavalla?: kysy vaan montako kertaa
...Toivonut olevasi vastakkaista sukupuolta?: en ikinä
TURHIA KYSYMYKSIÄ...
...Paljonko kello on?: 1:35 ups....
...Omenat vai banaanit?: omena
...Sininen vai punainen?: punanen
...Kevät vai syksy?: Kevät "Suomessahan on neljä vuodenaikaa jne."
...Mitä aiot tehdä tämän jälkeen?: meen hakee Arskan töistä
...Minkä aterian söit viimeksi?: jälkiuunileipää, kovaa kuin elämä
...Lukio vai yliopisto?: ei kumpikaan
...Oletko tylsistynyt?: En ole
...Minkä äänen kuulit viimeksi?: näppäimistön nakutuksen
...Mitä tuoksua nuuhkit viimeksi?: tuoretta pulla

YSTÄVYYS/RAKKAUS:
...Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Ihastumiseen, en välttämättä rakkauteen
...Haluatko jonain päivänä lapsia ja jos haluat, kuinka monta?: Haluun, ehkä 2
...Mikä on sinulle tärkeintä ystävyydessä? ei jaksa nyt miettiä

MUUTA TIETOA
...Rikosrekisteri?: Ei oo
...Mitä kieliä osaat?: suomi ja enklanti
...Nimeä lempiasioita makuuhuoneestasi: sänky, ei siellä muuta ookkaan
...Asia, josta pidät itsessäsi vähiten: ei ei, tästä tulisi liian pitkä lista
...Ketä rakastat: monia ihmisiä :)
...Ketä kaipaat: <3
...Lempinimet?: ei mulla
...Nimesi alkukirjaimet?: SN
...Kuinka vanhalta näytät? 17 oli viimeisin veikkaus
...Kuinka vanhan ihmisen tavoin käyttäydyt? joku kolmekymppisen
...Silmälasit/ piilolinssit?: silmälasit on
...Onko sinulla lemmikkejä? ei just nyt
...Mikä saa sinut noloksi? mä en nolostu mistään
...Mikä saa sinut onnelliseksi? monet jutut
...Mikä huolestuttaa sinua? tulevaisuus
OLETKO KOSKAAN...
...Ajatellut, että kuolet?: kyllä
...Halunnut karata?: juu
...Kokeillut huumeita?: en

Leena haastoiMaanantai 05.02.2007 11:08

Vastaa KYSYMYKSIIN rehellisesti ja katso sitten tulokset alta. ÄLÄKÄ HUIJAA! Valmistaudu hervottomiin naurukohtauksiin!

1. Kunnioitatko opettajia? en aina
2. Oletko alkoholisti? häh, no en todella
3. Yksi kundi/gimma, josta pidät? No Tino on ihan kiva
4. Pidätkö jäätelöstä? Joo
5. Jokin muu numero kuin nolla? 75
6. Pidätkö suklaasta? juu, hyvää
7. Pidätkö kesästä? joo, tulis se jo pian
8. Mainitse joku paikka, mielikuvitusta saa käyttää? Naantali
9. Onko hyväkroppainen mies seksikkäämpi kuin tyypillinen kaljamaha? Aina
10. Jonkun muun kundin/gimman nimi kuin kohdassa 3? No vaikka Henkka
11. Jälleen jokin muu numero kuin nolla, ei samaa kuin kohdassa 5? 29
12. Pidätkö banaanista? en oikeen tykkää
13. Laita tähän joko kohdan 3. tai kohdan 10 kundi, ei väliä kumpi? Tino
14. Jokin luku 10-100? 14
15. Juures kasvi? punajuuri
16. Lempivärisi? vaaleanpunainen
17. Jokin muu väri kuin äskeinen? punanen
18. Pidätkö musiikin kuuntelusta? en erityisesti
19. Mainitse yksi ystäväsi? Klaudia


Rullaa alaspäin...


LOPPUTULOKSET !


Rullaa vieläkin alemmas...

No niin! Nyt luet vastauksesi ja kirjoita ne samassa järjestyksessä alle, lue mielellään ääneen.

KOITA pitää pokkasi...

1. Puhuitko totta? en aina
2. Oletko neitsyt? häh, no en todella :D
3. Ketä rakastat? no Tino on aika kiva
4. Oletko maannut hänen kanssa? joo
5. Kuinka monta kertaa? 75
6. Piditkö siitä? juu, hyvää
7. Haluatko lisää? joo, tulis se jo pian >D
8. Missä SE tapahtui ensimmäisen kerran? Naantalissa
9. Onko sinulla toinen? Aina
10. Hänen nimensä? No vaikka Henkka
11. Kuinka montaa kertaa olet maannut hänen kanssaan? 29
12. Oliko teillä kivaa? en oikeen tykkää
13. Kummalla jätkillä oli isompi? Tino
14. Kuinka monta senttiä pitkä? 14 >D
15. Mitä se muistutti? punajuurta... nii ei se pituus vaan se paksuus
16. Minkä värinen se oli ennen SITÄ? vaaleanpunainen
17. Entäpä jälkeen päin? punainen
18. Oletko koskaan kokeillut "tree-somea?" en erityisesti
19. Kuka oli kolmantena? Klaudia

kopioinKatriinaltaolitylsääMaanantai 22.01.2007 19:48

..OLEN


[x] Ollut laivassa

[x] Käynyt ulkomailla

[x] Leikannut hiuksiani

[x] Nukkunut taivasalla

[x] Nukkunut teltassa

[x] Nähnyt tähdenlentoa

[x] Uinut meressä

[x] Uinut järvessä

[x] Käynyt Lapissa

[x] Pilkkonut puista halkoja

[x] Lämmittänyt saunan

[x] Tilannut jotain internetistä

[x] Käynyt elokuvissa

[x] Käynyt huvipuistossa

[x] Rikkonut mitään

[ ] Ajanut mopoa

[x] Ajanut pyörää

[x] Juossut maratonia

[x] Lintsannut koulusta (eihän äiti saa tietää)

[ ] Luntannut kokeissa

[ ] Ollut jälki-istunnossa

[x] Pyöräillyt yli 10km lenkkiä

[x] Pomppinut trampoliinilla

[ ] Juonut mustaa kahvia

[ ] Suudellut saman sukupuolen edustajaa

[x] Suudellut vastakkaisen sukupuolen edustajaa

[x] Ostanut samanlaista vaatetta, kuin sinulla jo oli

[x] Lainannut rahaa jollekin

[x] Lainannut rahaa joltakin

[x] Tehnyt kukkakimpun

[x] Tehnyt kukista seppeleen

[x] Laulanut yleisön edessä

[x] Soittanut yleisön edessä

[ ] Lentänyt lentokoneella

[ ] Lentänyt helikopterilla

[x] Ajanut autoa

[x] Tippunut tuolilta

[ ] Ohjannut moottorivenettä

[x] Soutanut

[ ] Kävellyt unissaan

[x] Valvonut koko yön

[ ] Herännyt 14.00 jälkeen

[ ] Saanut kymppiä matikan kokeesta

[x] Voittanut arpajaisissa

[x] Laitesukeltanut (Porin uimahllin siinä pitkässä altaassa)

[x] Ottanut valokuvia

[ ] Kehittänyt valokuvia pimiössä

[x] Paahtanut vaahtokarkkeja

[x] Ollut vaelluksella

[ ] Nähnyt karhun luonnossa

[ ] Nähnyt ilveksen luonnossa

[ ] Kuullut petoeläimen karjaisun luonnossa

[x] Kaatunut

[x] Syönyt/juonut pilaantunutta ruokaa/juomaa

[x] Kalastanut

[x] Kaatanut puun (vesurilla, hyvin ohut runkoisen puun)

[x] Vaihtanut lampun

[x] Tehnyt lumiukon

[x] Pessyt ikkunoita

[x] Laulanut suihkussa

[x] Voittanut kilpailua

[x] Ajanut nurmikkoa

[ ] Värjännyt hiukseni, ja katunut sitä jälkeenpäin

[x] Uinut vaatteet päällä

[x] Satuttanut itseäni tahallani

[ ] Kierinyt alasti lumihangessa

[x] Tappanut hämähäkin

[ ] Kiljunut karusellissä

[x] Piirtänyt naamaan (kyllä minä meikkaan aina joskus)

[ ] Varastanut

[x] Näyttänyt keskisormea jollekkin

[ ] Pyöräillyt yksipyöräisellä

[x] Rekisteröitynyt IRC-Galleriaan

[ ] Itkenyt saippuasarjaa katsellessa

[ ] Tehnyt jotain tyhmää humalassa

[ ] Murtanut nenäni

[ ] Oksentanut julkisella paikalla

[ ] Hakannut jotakin ihmistä

[ ] Ollut teho-osastolla

[ ] Kävellyt päin seinää

[x] Nyppinyt kulmakarvojani

[ ] Leikannut ripsiäni

[ ] Ratsastanut kamelilla

[ ] Hermostuttanut opettajan

[x] Kuvitellut omistavani mielikuvitusystävän

[ ] Tippunut parvekkeelta

[ ] Uinut humaltuneena

[x] Ollut tuijotuskilpailua

[x] Nauranut pystymättä lopettamaan

[x] Kiusannut pienempiäni

[ ] Vetänyt joltakin housut alas julkisella paikalla

[x] Puhunut itseni pussiin

[ ] Piirtänyt pilakuvan Elviksestä

[x] Esittänyt nukkuvaa

[x] Myöhästynyt tahallani

[ ] Polttanut tupakkaa

[ ] Lintsannut yli viikon koulusta

[x] Juossut bussin perässä

[ ] Tanssinut alasti

[ ] Laulanut biisin siansaksaksi

[ ] Opettanut jotakuta kiroilemaan

[ ] Kiivennyt katolle, uskaltamatta tulla sieltä alas

[ ] Meinannut hukkua

[ ] Pelannut CS:ää

[ ] Käynyt säännöllisesti Habbo Hotellissa

[x] Piirtänyt/kirjoittanut pulpettiin

[x] Pomppinut sängyllä

[ ] Lyönyt luurin korvaan lehtikauppiaalle

[ ] Siivonnut koiran jätöksiä

[ ] Rikkonut arvoesineen

[ ] Halannut tuntematonta

[x] Ihastunut

[ ] Käyttänyt hammasrautoja

[x] Ollut amerikassa (valitettavasti)

[x] Rikkonut lakia (Jonna otti mun kameralla kuvan ja minä julkaisisn sen täällä vaikken ollut kysynyt Jonnalta lupaa, siinä tapahtui tekijänoikeusrikkomus)

[ ] Kävellyt piikkareilla

[x] Käyttänyt kirkkaanpunaista huulipunaa

[ ] Rikkonut kännykkäni

[x] Kiusannut pikkusisaruksiani

[ ] Ollut poliisiautossa

[x] Vaihtanut auton renkaita

[x] Katsonut televisiosta jumalanpalvelusta

[ ] Nähnyt julkkiksen junassa

[ ] Saanut nikotiinimyrkytyksen

[x] Kuunnellut Sävelradiota

[Ei aihetta]Tiistai 22.08.2006 14:50

01. Kuka olet?
02. Olemmeko ystäviä?
03. Koska ja miten tapasimme?
04. Oletko ihastunut minuun?
05. Halaisitko minua?
06. Anna minulle lempinimi, ja kerro miksi valitsit juuri sen?
07. Kuvaile minua yhdellä sanalla
08. Mikä oli ensivaikutelmasi minusta?
09. Oletko edelleen samaa mieltä?
10. Mikä muistuttaa sinua minusta?
11. Jos voisit antaa minulle mitä tahansa, mitä se olisi?
12. Miten hyvin tunnet minut?
13. Koska näimme viimeksi?
14. Halusitko joskus kertoa minulle jotain, mitä et ole pystynyt kertomaan?
15. Aioitko pistää tämän blogiisi ja katsoa, mitä minä kertoisin

[Ei aihetta]Keskiviikko 09.08.2006 23:31

Tehtävänanto: Paljastan itseni ja itsestäni asioita. Valitsen seuraavat 5 ihmiset,
jotka haastan tekemään saman perässä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä
säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamilleni ihmisille tämän merkinnän
loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä
merkinnästä.

Nimi: Solja
Lävistyksiä: ei ole
Tatuointeja: ei ole
Pituus: 170 cm
Kengännumero: 39-40
Hiustenväri: kauniin ruskeat, paljon eri vivahteita


VIIMEISIIN...
...Elokuva, jonka ostit? ei mitään hajuu...
...Kappale, jonka kuuntelit? jotain mikä tuli radiosta
...Kappale, joka oli juuttunut päähäsi? semmonen missä laulettiin "Pienenä tyttönä kinkerin penkillä minulta pääsi paukku. Minä se vain kattelin ikkunasta että kylläpä halli haukku. Pienenä tyttönä pienenä tyttönä, pienen pienenä tyttönä."
...Henkilö, jolle soitit? Tinolle
...Henkilö, joka soitti sinulle? Tino:P
...TV-show, jonka katsoit? eilen katoin Sikkuelämään, olen koukussa

VASTAAN VAI PUOLESTA?
Kaukosuhteet: puolesta
Itsemurha: vastaan
Ihmisten tappaminen: vastaan
Teinitupakointi: vastaan
Rattijuopumus: vastaan
Homo- ja lesbosuhteet: puolesta
Saippuasarjat: PUOLESTA!

OLETKO...
...Koskaan itkenyt tytön vuoksi?: olen
...Koskaan itkenyt pojan vuoksi?: olen
...Koskaan ollut nyrkkitappelussa?: en sentään
...Koskaan joutunut pidätetyksi?: en
...Rauhallinen? sillon kun väsyttää

MITÄ...
...Shampoota käytät? sitä mikä sattuu olemaan tarjouksessa
...Kenkiä käytät? noita "mokkasiineja" nyt kesällä
...Pelkäät?: sairauksia, kuolemaa ja sotaa


KUINKA MONTA...
...Kertaa olet ollut rakastunut? vain yhden
...Kertaa sydämesi on särkynyt?: useasti
...Sydäntä olet särkenyt?: tietääkseni vain yhden, mutta se on kyllä jo paikattu
...Ihmistä luokittelisit sellaisiksi tosiystäviksi, joiden käsiin voisit uskoa elämäsi? kaksi toistaiseksi
...Kertaa nimesi on ollut sanomalehdessä? no useammin kuin kerran, mutta en tiedä montako kertaa
...Arpea on kehossasi? no pari tulee mieleen
...Asiaa kadut menneisyydessäsi?: joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään! elämäni ei olisi sellainen kuin se nyt on jos olisin tehnyt jotain toisin


AJATTELETKO OLEVASI...
...Soma? hih, joo
...Hauska? no tuo äskönen oli kyllä vitsi muttei varsin hauska sellainen...
...Kiihkeä? äh, pikemmin passiivinen
...Ystävällinen? yritän parhaani
...Huvittava? korkeintaan tahattomasti
...Rakastettava? joku rakastaa joten olen kai sitten
...Huolehtiva? liikaakin
...Suloinen? öm, äh

SUOSIKKI...
...Alkoholijuoma: joku makea siideri... vaikka se sokeriton mansikka
...Nelikirjaiminen sana: T-I-N-O
...karkki: laku
...Sarjakuva / piirroselokuva: Aku
...Aamiaismurot: maissilastut eli raksut
...Väri: vaaleenpunanen
...Kynsilakan väri: no sama, mutta varpaissa on kiva olla jotain tummempaa, kuten vaikka tumman punaista tai sinistä
...Viikonpäivä: perjantai
...Inhokkipäiväsi: sunnuntai ja maanantai
...Kukka: kissankellot on kauniita
...Koru? rippiristi on suosikkini, vaikka pidän toki sormuksestani
Erikoiskyvyt / -lahjat: ehkä se vielä joskus löytyy
Kesä / talvi? : kesä
Norja / Ruotsi?: Norja
Trampoliini vai uima-allas?: trampoliini

HENKILÖ, JOKA VIIMEKSI...
...Nukkui sängyssäsi? minä
...Näki sinun itkevän? ei kukaan kun valot oli poissa
...Oli kanssasi elokuvissa? Johanna
...Huusi sinulle? tino huusi puhelimeen kun siinä oli vikaa eikä ääni kuulunut kunnolla, se oli pudttanut sen lavuaariin joka oli täynnä vettä :D
...Lähetti sinulle sähköpostia: ruattalainen silmälasifirma

OLETKO...
...Sanonut "rakastan sinua" ja tarkottanut sitä? joo
...Ollut julkisella paikalla yöpuvussa? olen, eikä siitä ole kuin muutama päivä
...Pitänyt jonkun salaisuuden?: ainakin muutaman :P
...Itkenyt elokuvan aikana? titanic, TSH, Kaksipäisen kotkan varjossa... turhan pitkä lista
...Suunnitellut viikkosi TV-ohjelman perusteella? en koko viikkoa mut päivän kyllä
...Ollut esiintymislavalla? vaikka kuinka monta kertaa
...Toivonut olevasi vastakkaista sukupuolta? on käynyt mielessä

Paljonko kello on? 20.24
Omenat vai banaanit? omenat
Sininen vai punainen? punainen
Kevät vai syksy?: kevät
Mitä aiot tehdä tämän jälkeen? syödä
Minkä aterian söit viimeksi? leipää ja juusto, itse tehtyä, se leipä meinaan
Lukio vai yliopisto?: yliopisto
Oletko tylsistynyt?: vaan vähän väsynyt
Minkä äänen kuulit viimeksi?: kaivin kone myyllää jotain tuolla ulkona ja ikkuna on auki
Mitä tuoksua nuuhkit viimeksi?: Tinoa


YSTÄVYYS/RAKKAUS:
Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? enpä usko
Haluatko jonain päivänä lapsia ja jos haluat, kuinka monta? vähintään yhden mutta ei yli neljää
Mikä on sinulle tärkeintä ystävyydessä? se että ollaan samalla aaltopituudella


MUUTA TIETOA
Rikosrekisteri?: ei
Mitä kieliä osaat?: suomea osaan puhua mutta kirjoittaessa tulee simona virheitä, englanti menee tönkösti ja ruotsista osaan vain välttämättömät, ranskaa ja saksaakin on tullut luettua
Nimeä lempiasioita makuuhuoneestasi: sänky ja vaatekaappi
Asia, josta pidät itsessäsi vähiten: en sano
Ketä rakastat: Tinoa ja tärkeimpiä ystäviäni ja perhettä sekä osaa sukulaisista
Ketä kaipaat: en nyt juuri ketään, tai ehkä Klaudiaa vähän
Lempinimet?: Soilaksi sanovat
Nimesi alkukirjaimet?: SMN
Kuinka vanhalta näytät? 15 vuotta on ehkä paras arvaus mitä on tullut
Kuinka vanhan ihmisen tavoin käyttäydyt? joku 11-12 v
Silmälasit / piilolinssit?: lasit, piilolinssit on niin hankalat
Onko sinulla lemmikkejä? Rekku miuku
Mikä saa sinut noloksi? Jonna
Mikä saa sinut onnelliseksi? monenlaiset asiat
Mikä huolestuttaa sinua? tulevaisuus

OLETKO KOSKAAN...
...Ajatellut, että kuolet?: joo, mutta olen hyväksynyt sen
...Halunnut karata?: pari kertaa
...Kokeillut huumeita?: lasketaanko suklaa? siihen jää koukkuun, sen nauttiminen aiheuttaa mielihyvää ja siitä tulee myös vieroitusoireita, lisäksi kaikki rahani kuluvat siihen

[Ei aihetta]Keskiviikko 02.08.2006 02:56

Huomasin juuri, että kävin suihkussa pesemässä hiukseni mutta unohdin laittaa hoitoainetta. Kuinka kummassa voi UNOHTAA laittaa hoitoainetta?