IRC-Galleria

Aichmeria

Aichmeria

“Tonight, once more, life sinks its teeth into my heart.” — Simone de Beauvoir

Selaa blogimerkintöjä

Suomessa me emme naura, koska meidän ei kuulu olla iloisia.

Voimme maata rahattomana, työttömänä ja asunnottomana kadulla, sukulaisemmekin on juuri kuollut. Silloin meitä ei kuulu naurattaa. Jos nauramme, olemme hulluja. Olet itse kussut asiasi, eikä sinulla ole mitään syytä tai oikeutta nauttia yhdestäkään hetkestä, jonka saat.

Olet juuri eronnut ja ehkä haluatkin jonkun toisen elämääsi, mutta et voi tehdä sitä, koska muut ehkä nauraisivat sinulle tai halveksuisivat sinua. Sinulla ei saa olla hauskaa, koska nyt on meneillään suruaika eikä niin vain tehdä. Ei kenenkään kuulu olla eronsa jälkeen onnellinen tai helpottunut.

Ei sinulla ole oikeutta nauttia elämästäsi. Mitä oikein kuvittelit? Olet pahansuopa ja turha, vaikka omastahan elämästäsi tässä on kyse. Et saa hymyillä ihmisille kadulla, koska hehän voisivat käsittää hymysi väärin tai heillä saattaisi olla huono päivä itsellään.

Älä naura, älä hymyile, älä ole onnellinen. Sinulla on ongelmia! Nyt ei ole sen aika!

Mutta milloin on sen aika? Milloin saat nauraa ja hymyillä? Milloin niin kuuluu tehdä?

Entä mitä se kuuluminen siellä välissä tekee? Onko mitään helvetinkään väliä sillä mitä muut ajattelevat, jos olet itse onnellinen? Sehän on kaikkein tärkeintä, ainakin sen pitäisi olla. Onnellisuutesi ajaa muut vain entistä pahempaan oravanpyöräänsä, koska he ovat katkeria ja luultavasti ikävystyttäviäkin ihmisiä, jos he näkevät, ettei sinulla ole oikeutta olla nyt hyvillä mielin. Kytke sellaiset ihmiset pois elämästäsi mahdollisimman nopeasti tai jäät murjottamaan heidän kanssaan kuin vertaistukea saaneena ja sekin on loppupeleissä pelkkää harhaa.

Sinun onnellisuutesi ei kuulu yhtään kenellekään, jos et halua sitä tarkoituksella jonkun naamaa vasten hieroa eivätkä muut määrittele sinua kuin sinä itse. Sinun elämäsi on vain sinun omissa käsissäsi. Ole onnellinen ja naura, olitpa kuinka pahassa paikassa tahansa, jos sinua ylipäätään jokin sattuu naurattamaan. Niin pääset eteenpäin, koska yleensä tilanne ei ole aivan niin paha miltä se sillä hetkellä saattaa näyttää omasta tai jonkun muun mielestä.

Kaikkein tärkeintä on se, mitä omassa päässäsi milloinkin liikkuu. Kaikki muut ovat aivan liian kiireisiä jo oman elämänsä kanssa huomatakseen sinun elämäsi mullistavia hetkiä, joten älä välitä heidän ahtaista ajatuksistaan tai olet ikuisesti tuomittu olemaan niiden vankina.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.