IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -
20.01.2011 22:41 <Quatermass> Olisi helppo keksiä vakuuttavia perusteluja systeemille, jossa jokaisen kansalaisen kotiin asennettaisiin valvontakamerat. Nauhoja ei normaalisti tutkittaisi, ne vain varastoitaisiin ja otettaisiin tutkittavaksi vain kun epäillään rikosta. Kaikki vasta-argumentit olisi helppo lytätä sillä että systeemi (mukamas) lisää turvallisuudentunnetta ja ehkäisee terrorismia, tai jotain.
21.01.2011 10:11 <-fobba-> @Quatermass: onhan se noinkin, mutta johonkin se raja on vedettävä eikä kaikki tule olemaan siitä ikinä samaa mieltä. Ihan niin kuin sananvapausasioidenkin kanssa.
21.01.2011 13:28 <Quatermass> Rajaa ei niinkään vedetä, vaan hilataan hitaasti johonkin suuntaan. Alunperinhän oli puhe että rekisteriä ei mukamas saisi käyttää rikostutkinnassa, sillä tavalla saatiin esitys alkujaankin menemään läpi. Ja kun se pikkusormi oli saatu, unohdettiin vanhat puheet ja alettiin puhumaan rekisterien käytöstä tutkinnassa. Ei ole enää pitkä matka siihen että kaikilta kerätään pakollisesti sormenjäljet, koska läheskään kaikki eivät hanki passia.
21.01.2011 13:29 <Quatermass> Sen takia pieniäkin iskuja yksityisyydensuojaa vastaan tulee vastustaa, koska jos niin ei tee, menetetään aina vain isompi siivu.
21.01.2011 13:31 <Quatermass> Suomi tulee tietty menemään vaikeimman kautta, ja sitten kun päättäjien sormenjäljet löytyvät wikileaksista, mitään ei opita, vaan keksitään että syy on internetin vapaudessa, ja taas mennään kohti uusia kohelluksia.
21.01.2011 16:48 <Aksuli^> Oottekoha liikaa kattonu sci-fi leffoja ;)
30.01.2011 19:25 <Quatermass> Aiheeseen liittyvä blogikirjoitus: http://www.heijastuspinta.fi/2011/01/kerro-kantasi-passie...
07.02.2011 16:35 <Aksuli^> @Quatermass: Voi herra jessus sentää.. Ei voi muuta ku pyöritellä päätänsä moisen sonnan takia, tuo teksti ei vois olla yhtää enempää liioiteltu. Jos jokin ni suomessa on liian löysät keinot selvittää rikoksia ja rangaistukset.. Mutta eipä siitä sen enempää, ei jaksa fobbaa häiritä tällä :)
08.02.2011 07:34 <Quatermass> @Aksuli^: Kiva kun perustelit. :)
10.02.2011 03:34 <Aksuli^> @Quatermass: perustelisin jos bloggauksessa jonka linkitit, olisi käytetty vähemmän yliampuvaa sävyä.. Mutta ammutaampa sitte toisee suuntaa yli: Pitäisikö vastaavasti "sitoa" poliisien käsiä tutkimuksissa, jotta yhä harvempi rikos selvitettäisiin? Pitäisikö myös tuomioita alentaa (pedofiilithan ei vielä tarpeeksi pieniä tuomioita saakkaan) jottei vaan muistutettais jenkkejä tuomioissa. Tehdään tutkimukset vielä hankalemmiksi ettei vaan syyttömät joudu kärsimään (eikä varsinkaan uhrit). The End

_______________________________________________________

Kyllä itsee huvittaa tuo Quatermass sekä hänen linkki blogiin. Hetkeen en ole niin yliampuvaa ja provosoivaa tekstiä lukenutkaan. Tehdään ihmeessä Suomesta maa missä yksinkertaisia keinoja mahdollisesti selvittää rikos, ei saatais käyttää. Sidotaan ihmeessä nekin kädet mitkä tutkii raiskauksia ja tappoja.

Suora kopio tuolta blogista
=> "Jos ilmastonlämpeäminen ja tulevien sukupolvien ympäristöahdinko liikuttaa, luulisi myös poliittisen ilmaston ja valvonnan lisääntymisen seurauksien jälkeläisillemme liikuttavan. "
Mua ainakin enemmän kiinnostaa se, jos mun jälkeläinen joutuu uhriks, että syypää jää kiinni. Jos sormenjälkirekisteri (mun puolesta vaikka DNA rekisterikin) sen ratkaisee niin hyvä vain.

PS. Voisin ymmärtää tämän jos suomi olisi edes lähelläkään kontrolliyhteiskuntaa, mutta ei, me emme vielä ole. Joten te vastarannankiiskit kukkahattutädit suksikaa suohon, Espanja mun mielestä ottaa mielellää ihmisiä vastaa, jos tää koto Suomi ei teille kelpaa.

10.02.2011 04:02 <Quatermass> @Aksuli^: Pitäisi mennä suuntaan jossa jokainen on _syytön_ kunnes toisin todistetaan, eikä päinvastoin. Nykyään jokainen alkaa olla oletusarvoisesti epäilty. Se on tietty jokaisesta itsestään kiinni että kumpi painaa enemmän, turvallisuudentunne vai yksityisyys. Minulla jälkimmäinen. Olisihan turvallisuutta helppo lisätä mm. pistämällä valvontakamerat jokaisen kotiin, kuten aiemmin ehdotin. Koska "vain rikollisilla on jotain salattavaa :)"
10.02.2011 04:03 <Quatermass> Mutta jos blogikirjoituksessa jokin tökkii, kannattaa mennä keskustelemaan kommenttipalstalle.


Vastaus: Hahaha.. Oikeesti kunnon yliampuvaa tolta.. Jaksa edes vastata tuohon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.