IRC-Galleria

Geenimanipulaatio!Perjantai 17.10.2008 09:06

Tietyt ihmiset keuhkoavat lima roiskuen suomessakin siitä että luomua luomua, pitää olla!!!
Osa ihmisistä kitisee että suomeen ei pidä hyväksyä GeeniManipuloitua ruokaa tai raaka-aineita.

Luonnon tasapaino järkkyy? Nämä kasvit ja eläimet muuttavat maapallon herkkää ekologista tasapainoa? Mitä jos ne sekoittuvat muitten lajien sekaan ja valtaavat niiltä elintilan? Ja paras, ON LUONNON/JUMALAN VASTAISTA sekaantua geeneihin.

Useimmat jotka tuntuvat olevan tätä GM asiaa vastaan ovat näitä perkeleen vege-pellejä. Vege-pellejä siinä mielessä siis että heidän mielestään kasvisravinto on ainoa puhdas ravinnonlähde joka ei kuormita maapalloa.... Hmm. Anteeksi haukkumiseni.

Tiesittehän että suuri osa viljellyistä KASVEISTAMME ja ELÄIMISTÄ on JO NYT GENEETTISESTI muokattu? Ai miten ja mitä vittua? No tässä muutaman tuhannen vuoden aikana. Porkkanan jalostamisesta ei edes ole niin kauaa. Niin jalostaminen, siinäkin muutetaan kasvin tai eläimen perimää tiettyyn suuntaan. Turvallisempaa? No jaa, kun tietyn kasvin tai eläimistön geenipooli rajoittuu liian pieneksi sillä alkaa ilmetä tiettyjä rotuun liittyviä tauteja. Geenipooli on niin rajoittunut että mutatoituminen ja normaali geenien vaihto ei auta. Koirankasvattajat tietänevät mistä puhutaan.
Luonnossa, kun geenipooli jää liian pieneksi, laji kuolee. Näin käy kun laji ei pysty mukautumaan muuttuviin ympäristötekijoihin tarpeeksi nopeasti, tai sen geenipooli on liian pieni siihen, tai molemmat. Jos lajin edustajia on vaan liian vähän, tai se ei mutatoidu (sopeudu) niin se kuolee sukupuuttoon. Luonnollista. Tämä huolimatta siitä oliko vaikutus ihmisen vai luonnon. Sopeutuvin eläin on vahvin ja voimakkain. (ihminen?)

Geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda kasveja, jotka pelastaisivat miljoonia ihmisiä jotka kuolevat tiettyjen vitamiinien puutteseen. Sikoja jotka eivät enää tuota fosfaattipäästöjä, koska niiden geenistö on muokattu siten että niiden ruuansulatus käyttää sen hyväkseen. Fosfaattipäästöt ovat vesistöjen rehevöitymisen suurin tekijä. Eläimiä ja kasveja jotka kasvat jopa 100% suuremmaksi kuin tavalliset. Ja nämä kasvit ja eläimet käyttävät saman määrän ravintoa kuin tavallisetkin, ne vain käyttävät sen paremmin hyödykseen. Kaikki tämä on muuten tehty jo. Mutta lupia ei irtoa mistään maasta.

Pelkona on, että nämä lajit leviävät ja vievät ns. normaalien lajien elintilan. Eivät vie. Lajit ovat steriilejä juuri tästä syystä. Toinen pelko on että siemenien ja uusien eläimien tuottaminen olisi yhtöitten vastuulla ja nämä nostaisivat hintoja siemenille tietäen että lajit ovat steriilejä. Näin on tehty jo. Tähän tulee valtion puuttua. Jos on mahdollisuus tehdä, hyviä, halpoja ja puhtaita raaka-aineita, niin tästä tulee niille yhtöille järjetön bisnes jos tätä ei rajoiteta. Ruoan hinta ei siis laskisikaan... Mutta mitä muuta pelkoja on? Pelkoja kohti kloonaamista jne... Järjetöntä. Mitä pelkäämistä kloonaamisessa on? Kertoisiko joku minulle? Että kloonataan diktaattoreita? Mitä sitten? Geeniperimäkö määrittää sinunkin elämäsi? Epäilen.

Mutaatio on luonnollinen asia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.