IRC-Galleria

Sääli ettei ehdi/pääse Helsinkiin tänään.
http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/04/tekijanoikeusmafia-kuriin-piraatit-kutsuvat-kansaa-kaduille-tekijanoikeuspaivana

Pointti kuitenkin on http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/04/pirate-bay-oikeudenkaynti-uusiksi-kohupaljastus-tuomarin-puolueellisuudesta
Ei kyllä voi kun nauraa Hollywoodille. Taino, tekijänoikeusjärjestöille. Kusevat oikeudenkäynnin, tuomari tekee täysin päättömän ratkaisun ja tuomitsee Pirate Bayn henkilöt. Vaikka tuomio voisi jossain määrin ollakin ymmärrettävä, niin se ei ole, että tuomiot olivat samoja kaikille neljälle [..web-hotellin tarjoaja mukaanluettuna, joka ei oikeasti tehnyt juuri mitään].

Moraalisella puolella voidaan pohtia sitä, onko lataaminen väärin vai oikein, mutta teknisellä tasolla Pirate Bay ei tee mitään väärää. He eivät säilö mitään tekijänoikeuden alaista sisältöä palvelimilla. Ainut ero Googleen on se, että .torrent -tiedostot sijaitsevat valmiiksi omilla palvelimilla. Google linkittää ne kuitenkin aivan samaan tapaan. Moraalisesti voidaan tosiaan olla montaa mieltä, mutta oikeuden ei tähän tulisi ottaa kantaa, vaan jokaisen ihmisen itse. Minä en ainakaan tule maksamaan levy-yhtiöille ~20e levystä, josta ~10snt menee sitten artistille. Poislukien tietenkin omakustannelevyt, mutta.. no, kuinka paljon niitä liikkuu? Parempi keino siis tukea on kuitenkin hankkia näitä fanituotteita ja keikoille lähteä, tällöin artisti oikeasti saakin jotain levy-yhtiön sijaan.
(En nyt pikaisesti löytänyt levyn hintojen vastaavia, mutta iTunesista ostaessasi kappaleen; levy-yhtiö saa 61 snt, iTunes 29snt ja artisti 9snt - miten oisi jos suurin ja pienin summa vaihtaisi paikkaansa?
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35153 )

Onnea vain Piratpartietille jäsenmäärän huimasta noususta, eiköhän sitä tämän sotkun seurauksena vielä kolmanneksi suurimman puolueenkin raja rikota. Toivottavasti saavat vielä ihmiset mukaan äänestämiseen asti. Joskin tekijänoikeuslobbyjen takia hallituspaikka lienee silti kaukana [vasemmisto kenties voisi mukaan ottaakkin?]. Pitäisi kyllä hieman herättää poliitikkojakin tämä sotku. Ja Suomihan toivottavasti ottaisi, kuten aina, Ruotsista mallia. Ellei lobbaajat toimi turhan vahvasti vielä täällä, mikä lienee ikävä kyllä fakta.

No, ehkäpä tämä aiheuttaa hyvää boostia myös Suomen Piraattipuolueelle, ( http://www.piraattipuolue.fi/ ) ja vaikkei nyt EU-parlamenttiin päästäisikään, niin toivottavasti sitten eduskuntavaaleissa 2011. Siitähän sitä olisi hyvä lähteä korjaamaan tätä demokratiaksi kutsuttua korruptiota ja harvainvaltaa. Ei toki ole ainut ongelma, ei tosiaan, mutta hyvin ajankohtainen ja sellainen, johon muutosta on mahdollista saada suhteellisen "nopeallakin" aikataululla.

Mutta tosiaan, pakko oli hieman Piraattipuoluetta mainostaa. Ja pitääpä tosiaan itsekkin puolueeseen liittyä, ennemmin oli tarkoitus sivusta vain äänestää, mutta.. liika on liikaa.

Eipä tässä muuta, oli pakko hieman avautua tälle naurettavalle farssille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.