IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Hei, me vaaleissa nukkuvat.Maanantai 30.01.2012 16:55

Eli minä, kenties sinä, jokatapauksessa yli 20% osuus väestöstä. Me, jotka kuulumme nukkuvien puolueeseen kaikissa, tai ainakin lähes kaikissa, vaaleissa. Me, joita ei politiikka joko kiinnosta. Me, jotka äänestämme Akua. Me, jotka olemme liian valveutuneita politiikasta ja tiedämme, että se ei toimi.

Presidentinvaalit eivät ole poikkeus. Itsessään ne eivät toimi. Presidentillä ei ole valtaa. Miksi siis viitsin kirjoittaa koko touhusta? Puhumattakaan, miksi nyt kehotan äänestämään Haavistoa? En siksi, että Haavisto olisi pätevämpi kuin Niinistö. Ei Haavisto ole sen pätevämpi - tai epäpätevämpi. Lähes kuka tahansa suomalainen on soveltuva Suomen presidentin virkaan, koska presidentillä ei ole valtaoikeuksia enää nimeksikään. Siitä syystä en äänestänyt ensimmäisellä kierroksella. Siitä syystä olen miettinyt pitkään, käynkö äänestämässä toisella kierroksella.

Miksi olen siis päättänyt äänestää?

Koska en äänestä henkilöä, jolla ei kuitenkaan ole valtaa. Näissä vaaleissa on vastakkain rikkaiden tukema Niinistö ja nuoremman sukupolven +yksityisten tukema Haavisto. En tiedä teistä, mutta itse lahjoittaisin rahaa sille ihmiselle, joka olisi vakuuttanut pyrkivänsä ajamaan minun asioita, en sille, jonka kanssa en omaa mitään yhteistä. Mutta, tällä ei edelleenkään ole suuremmin väliä - presidentillä ei ole valtaoikeuksia nimeksikään.

Sillä on väliä, että lahjoittajina on vastakkain Suomen rikas herrapuoli ja Suomen nuorempi, että tavanomaista kansaa lähellä, oleva sukupolvi. Mikäli Niinistöstä tulee presidentti, ei mikään muutu. Mikäli Haavistosta tulee presidentti, jokainen puolue tulee pakosta heräämään siihen todellisuuteen, että nuorten äänillä on voimaa, mikäli meille vain annetaan oikeasti sopiva henkilö, jota äänestää. Tai jos meitä edes kuunnellaan. Ehkä me silloin voidaan oikeasti vaikuttaa?

Jokaisella ihmisellä on luurankoja kaapissaan. Haavistolla sieltä kaapista löytyy luurankojen sijasta mies. En ole töissä Mäntyniemessä, joten ei minua suoraansanottuna kiinnosta ketkä siellä harrastaa seksiä, puhumattakaan siitä, että miten sitä harrastavat. Haaviston kaapista löytyy yksityiselämän "huonoja" (mielipidekysymys, toki) puolia, jotka eivät vaikuta Haaviston työskentelyinnokkuuteen mitenkään. Mitä löytyy Niinistön kaapista, tavallisen kansalaisen mielestä? No, ainakin nuo rikkaiden vaalirahoitukset. En tiedä teistä, mutta itse luonnehtisin niitä virkapuolen luurangoiksi, jotka vaikuttavat työntekoon. Tietenkin, mikäli olet keskimääräistä rikkaampi tai muuten porvarillisesti elävä, Niinistö ajaa varmasti asioitasi. Suurin osa kansasta kuitenkin on joko keskimääräisen hyvinvoiva tai sen alapuolella.

Huomenna mennessäni äänestämään, en siis äänestä Haavistoa. En myöskään äänestä homoa. Enkä Niinistöä. En todellakaan äänestä Vihreitä.
Äänestän meitä. Äänestän nuorten sukupolvea. Äänestän jokaista opiskelijaa. Äänestän tavallista duunaria. Äänestän kansanmiestä. Äänestän tasa-arvoa.

Äänestän numeroa kaksi.


Seuraavissa vaaleissa todennäköisesti nukun.
Mutta me nukkujat, eikö kaikkea pidä kokeilla vähintään kerran?
En ole ennen piirtänyt kakkosta äänestyslappuun. Oletko sinä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.