IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Chimera

Chimera

muokkaa tilaansa varmasti mutta hitaasti

Tuoretta uutista maahanmuuttorintamaltaTiistai 09.12.2008 14:55

Minusta on lievästi sanottuna erikoista, ettei sisäasiainministeriön maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne yhdy Jussi Pajusen vaatimuksiin siitä, että turvapaikanhakijoiden määrä olisi saatava vastaamaan Suomen vastaanottokykyä. Kontekstista käy hyvin ilmi, että Pajunen haluaisi laskea määrää ja Suomen käytettävissä olevia resursseja vastaavalle tasolle. Päivärinteellä on monikulttuurisuusintoilijoiden tavoin erikoinen logiikka, jossa resurssit ylimitoitetaan ja seurauksena on heikko integraatio ikävine lieveilmiöineen. Katsokaapa edelleen muualle Länsi-Eurooppaan.

Suomi on myös asukasluvultaan pieni maa ja meillä on rajalliset määrät resursseja avustaa kaukomaita humanitaarisen avun merkeissä, saatika ottaa vastaan tuhatmäärin uusia asukkaita. Päivärinne nimittäin puolustautui vastaanotettavien turvapaikanhakijoiden määrän laskuun sillä, että useissa muissa maissa hakijoiden määrä on moninkertainen, jopa monikymmenkertainen. Eikö se ole aika ilmeistä, jos verrataan viiden miljoonan asukkaan harvaan asuttua maatamme esimerkiksi 82 miljoonan asukkaan Saksaan?

"Päivärinteen mukaan joka puolella maailmaa niin pakolaiset kuin muutkin maahanmuuttajat hakeutuvat isoille paikkakunnille, jossa on työ- ja koulutusmahdollisuuksia. "Mutta maahanmuuttajatkin ovat samalla lailla työvoimaa, jotka elättävät itsensä", Päivärinne muistuttaa Pajuselle."

Päivärinne taisi mennä ja unohtaa alle työikäiset maahanmuuttajat sekä perheenäidit, joilla on oikeus synnyttää lapsia vielä tänne tultuaankin. Heidän (äidit + lapset) osuutensa on suurten perhelukujen kolmannessa maailmassa suurempi kuin varsinaisen työkykyisen osuuden ja tämä heikentää Suomen huoltosuhdetta, joka on olennainen käsite puhuttaessa maahanmuuton suomista eduista.

Lähde: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Pajusen+ulkomaalaiskanta+tyrm%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n+ministeri%C3%B6iss%C3%A4/1135241622476

Lue myös: http://fi.wikipedia.org/wiki/Huoltosuhde

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.