IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Infoa ennen maahanmuuttoa tai edes -tuloaPerjantai 25.03.2011 08:49

Tarkista ensin, että sinulla todellakin on jokin järkevä syy muuttaa Suomeen. Varmista myös, että olet tulossa Suomeen yksilönä. Älä tule Suomeen heimona, klaanina, laumana, vähemmistönä, kansanryhmänä, rosvojoukkona tai valloitusarmeijana.
Suomessa eletään suomalaista elämää. Alla on käsitelty joitakin suomalaisia tapoja ja perinteitä, jotka saattavat vaikuttaa sinusta oudoilta. Ne ovat kuitenkin suomalaisten mielestä oikein hyviä tapoja ja perinteitä.

TYÖ
Suomessa on tapana elättää itsensä ja perheensä tekemällä töitä.

RUOKA
Possu on hyvää syötävää. Siitä saa monenlaisia herkullisia ruokia, kuten grillimakkaraa, grillikylkeä ja kinkkua. Suomalainen ruoka on hyvää, sanoivatpa ranskalaiset mitä vaan. Suomessa saa syödä lehmää, veripalttua, sikaa ja piimää. Täällä tarjoillaan monia kummallisia ruokia, kuten mämmiä tai viiliä talkkunan kera. Sen sijaan Suomessa ei tarjoilla paistettua pikkuvauvaa riisipedillä. Myös eläinrääkkäys on Suomessa kielletty, joten eläintä ei saa kiduttaa leikkaamalla kurkun auki ja vuodattamalla se kuiviin. Uuni on tarkoitettu ruuanlaittoa varten. Uunissa ei saa lämmittää
jalkasalvaa.

NAISET
Suomessa naiset ovat yhtä arvokkaita kuin miehet. He saavat ajaa autoa ja liikkua yksin myös kamelin päivämatkaa kauemmaksi kotoa. Naiset saavat valita aviopuolisonsa itse. Hyvin usein myös naiset käyvät töissä. Naiset voivat käydä uimahallissa samaan aikaan miesten kanssa, mikä on hyvin kätevää, koska siksi ei tarvita erillisiä uimahallivuoroja miehillä ja naisille. Muutenkin Suomessa on tasa-arvoinen meininki: nais- ja mieslääkärit ja hoitajat voivat hoitaa kaikkia potilaita. Tämä on hyvin kätevää, koska silloin ei tarvita erillisiä sairaaloita naisia ja miehiä varten. Suomessa naisia ei laiteta mustaan säkkiin. Mustaan säkkiin laitetaan roskia.

LAPSET JA KOULU
Suomessa tytöt ja pojat voivat leikkiä keskenään. Myös tytöt saavat käydä koulua yhdessä poikien kanssa. Kaikki saavat koulussa saman peruskoulutuksen. Juuri sen takia sen nimi on peruskoulu. Kuvis ja musa ovat ihan kivoja aineita. Niistä ei saa vapautusta uskonnollisista syistä. Myös tytöt voivat jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeenkin.

SEKSI
Suomessa lasten sukuelimiä ei silvota. Sen takia on aivan luonnollista, että vähän vanhempina tytöt ja pojat alkavat seurustella keskenään. He saavat valita seurustelukumppaninsa ihan itse. Usein tytöt ja pojat kokeilevat seksiä jo melko nuorina ennen avioliittoa. Se on ihan OK. Mutta se ei ole OK, että aikuinen harrastaa seksiä alle 16-vuotiaan kanssa. Myös yhteenpuristettujen reisien väliin sutiminen on seksiä, joten aikuinen mies ei saa harrastaa sitäkään alle 16-vuotiaan kanssa.
Kesällä naiset tykkäävät kulkea vähissä vaatteissa ja miehet tykkäävät katsella vähäpukeisia naisia. Meillä Suomessa on sellainen sanonta, että katsoa saa, muttei koskea. Siis ilman lupaa. Nainen voi myös milloin tahansa peruuttaa antamansa koskemisluvan. Meillä Suomessa on sellainen sanonta, että antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. Se ei suomalaistenkaan miesten mielestä tunnu kivalta, mutta raiskaaminen on Suomessa kielletty. Housuja jalkaan vaan ja uutta matoa koukkuun.
Suomalaisia ei juurikaan kiinnosta, mitä toiset makuuhuoneissaan puuhailevat, kunhan sitä ei tungeta heidän naamansa eteen. Homoseksuaalisuus ei ole Suomessa rikos. Se tarkoittaa sitä, että homoja ei saa tappaa.
Suomessa HIV-tartunta ei parane raiskaamalla neitsyen. HIV- positiiviset tuntevat oman vastuunsa ja pyrkivät kaikin tavoin olemaan tartuttamatta virusta eteenpäin.
Pimppiin ei laiteta saksia.

USKONTO
Suomen pääuskonto on luterilaisuus. Muitakin uskontoja on paljon, ja ihmiset saavat vapaasti valita oman uskontonsa. Monet suomalaisen kulttuurin perinteet pohjautuvat luterilaisuuteen, ja suomalaiset kunnioittavat niitä, vaikka monet ovatkin eronneet kirkosta. Kirkosta eroavia ei tapeta.

SAUNA
Suomalaiset tykkäävät istua alasti kuumassa huoneessa, jonka nurkassa on kiuas. Kiukaan päällä ei saa kuivattaa kenkiä. Kiukaalle heitetään vettä, joka höyrystyy. Saunoja voi myös pieksää itseään koivuvitsalla ja juosta välillä kylmään järveen. Se on suomalaisten mielestä mukavaa. Kokonaiset perheet saunovat usein yhtä aikaa. Kaveriporukoissa myös miehet ja naiset voivat mennä saunaan samaan aikaan, eikä siinä ole mitään seksuaalista. Saunassa ollaan alasti. Jos käytät uimahousuja, jotta Allah ei näkisi pippeliäsi, niin kaikki ajattelevat, että sinulla on pieni. Saunan jälkeen maistuu keskiolut ja sianlihapitoinen grillimakkara.

JUHLAPÄIVÄT
Tärkeitä suomalaisia juhlapäiviä ovat mm. joulu, juhannus ja vappu. Jouluna koristellaan joulukuusi, lauletaan joululauluja, annetaan lahjoja ja syödään kinkkua. Useimmille suomalaisille joulu on enemmänkin perheen ja yhdessäolon juhla kuin uskonnollinen juhla.
Juhannuksena juodaan viinaa, tuijotellaan syvämietteisesti järvelle valoisassa kesäyössä ja poltetaan kokko. Kokossa ei kuitenkaan polteta autonrenkaita tai kokonaisia autoja. Autoja ei myöskään polteta minään muinakaan päivinä. Palavia autonrenkaita ei missään tapauksessa laiteta ihmisten kaulan ympärille.
Koulujen kevätjuhlassa lauletaan "Jo joutui armas aika". Se nyt vaan on kaikkien mielestä niin hienoa, että koulu loppuu ja kesä tulee. Jos sinua oikeasti häiritsee kevätvirren laulaminen, niin soita Puumalaiselle ja pakene Timbuktuun.
Vappu on se juhlapäivä, jolloin suomalaiset marssivat kaduilla hassuja plakaatteja kantaen, kuitenkaan äbäläwäbälää huutamatta. Myöskään katukivien heitteleminen ei kuulu suomalaiseen vappuperinteeseen.
Itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentinlinnassa on se juhla, jossa kaikki vieraat kättelevät presidenttiä. Suomessa ei ole pakko tulla bileisiin, jos ei halua.

VIINA
Suomalaiset tykkäävät juoda viinaa muutenkin kuin jouluna, juhannuksena ja vappuna. Eihän se tietenkään mitään maailman fiksuinta touhua ole, mutta se nyt vaan sattuu olemaan täällä perinne. Jotkut muiden kansojen perinteisiin kuuluvat päihteet, kuten kannabis ja khat, ovat Suomessa kiellettyjä.

PAINI
Viinanjuonti johtaa usein painiin. Suomessa välillä vähän tapellaan, muttei lyödä puukolla tai tapeta, ainakaan ventovieraita.

RIKOSLAKI
Raiskaaminen - myös joukkoraiskaaminen - on siis hei ihan oikeasti Suomessa kielletty. Jos nainen joutuu raiskatuksi, niin häntä ei kivitetä vaan raiskaajat laitetaan vankilaan. Kunniamurhissa ei Suomessa ole mitään kunniakasta. Elokuvaohjaajia ei saa tappaa, vaikka he tekisivät mielestäsi huonon elokuvan. Sama pätee myös pilapiirtäjiin ja etenkin pakinoitsijoihin. Suomessa saa piirtää pilakuvia eri aiheista ja kirjoittaa ohjeita maahan muuttaville, mutta niiden tekijöitä ei saa murjoa, kurmoottaa eikä fatwoittaa.

RASISMI
Kaikki ei ole aina rasismia. Ja vaikka olisikin, niin ei se kitisemällä parane. Vai luuletko muka, että Mikko Puumalainen on suomalaisten enemmistön mielestä hyvä tyyppi?

SANANLASKUT
Suomen kielessä on paljon vanhoja, kauniita ja viisaita sananlaskuja, kuten "Maassa maan tavalla tai maasta pois" !!

Näin sen pitäisi ollaKeskiviikko 31.10.2007 00:09

Näin sen pitäisi olla

Nainen
08:15 Herätys halauksiin ja suukkoihin.
08:30 Vaaka näyttää 2 kg vähemmän kuin eilen.
08:45 Aamupala sängyssä, tuoreesta appelsiinista vastapuristettua mehua ja
croisantteja. 09:15 Kuuma kylpy liljan tuoksuisella kylpyvaahdolla. 10:00
Kevyttä jumppaa klubilla komean, hauskan yksityisohjaajan seurassa. 10:30
Kasvohoito, manikyyri ja hiustenlaitto kampaajalla. 12:00 Lounas
ulkoilmakahvilassa parhaan ystävän kanssa. 12:45 Huomaat ex-poikaystävän
vaimon,
joka on lihonnut 15 kg. 13:00 Ostoksilla ystävien kanssa.
15:00 Kauneusunet.
16:00 Kukkalähetti tuo tusinan ruusuja, kortti on salaiselta ihailijalta. 16:15
Kevyttä jumppaa klubilla, jonka jälkeen hieronta. 17:30 Vaatteiden valinta
illallista varten peilin edessä. 19:30 Kynttiläillallinen kahdelle ja tanssia.
22:00 Kuuma suihku (yksin) kotona. 22:30 Rakastelua. 23:00 Jälkikeskustelua
sängyssä ja hykertelyä. 23:15 Nukahdat hänen voimakkaalle käsivarrelleen.

Mies
06:00 Herätys.
06:15 Suihinotto.
06:30 Kunnon panot samalla kun luet aamulehden urheilusivut. 07:00 Aamupala.
Pekonia, kananmunia, paahtoleipää ja kahvia. 07:30 Limusiini saapuu. 07:45
Lentokentälle. Matkalla otat limon minibaarista pari Bloody Marya. 08:15
Yksitysjetillä Augustaan (Georgia, USA). 09:30 Limolla Augusta National Golf
Clubille. 09:45 Pelaat yhdeksän ensimmäistä reikää, tulos 2 alle par. 11:45
Lounas kerholla, 3 Heinekeniä. 12:15 Suihinotto. 12:30 Pelaat seuraavat
yhdeksän
reikää, tulos 4 alle par. 14:15 Limo takaisin lentokentälle, matkalla pari
Martinia. 14:30 Yksityisjetillä Nassauhun Bahama-saarille. Nokkaunet (pornoa)
matkalla. 15:15 Iltapäivällä kalastusta. Yksityisjahdin naispuolinen (topless)
miehistö apunasi. 16:30 Pyydystät maailmanennätys-miekkakalan - 615 kg. 17:00
Jetillä takaisin kotiin, matkalla saat viestin Pamela Andersonilta ja Janita
Frostellilta. 19:10 Urheiluruutu. 19:30 Illallinen. Alkupala hummeria, Dom
Perignon (1963) ja 450 g härän sisäfilepihvi. 21:00 Rentoutuminen seuranasi
1789
Auger Cognac ja kuubalainen sikari. 22:00 Panot kahden 19-vuotiaan nymfomaanin
kanssa. 23:00 Kokovartalohierontaa. 23:45 Sänkyyn. 23:50 Päästät 12 sekuntia
kestävän, 4 oktaavin pierun. Katsot kun koira lähtee huoneesta. 23:55 Naurat
itsesi uneen

[Ei aihetta]Perjantai 28.04.2006 05:05

os luet tätä, jos silmäsi liikkuvat juuri tällä hetkellä näiden sanojen yli, ole kiltti ja kirjota kommentti, jossa on muisto susta ja musta, vaikka emme edes puhuis usein. Se voi olla ihan mitä tahansa haluat - hyvää tai huonoa. Kun olet tehnyt tämän, laita tämä omaan päiväkirjaasi ja ylläty (tai kauhistu) siitä, mitä ihmiset muistavatkaan susta.

[Ei aihetta]Perjantai 28.04.2006 04:49

Jaaha... et tämmoinen tuli sit...

Listaa seitsemän laulua, joista tällä hetkellä pidät. Genrellä ja sanoilla ei ole väliä, eikä haittaa vaikka laulu ei edes olisi mitenkään hyvä, kunhan itse nautit siitä. Kopioi nämä ohjeet omaan päiväkirjaasi/blogiisi/journaliisi niiden seitsemän laulun kanssa. Nakita sitten seuraavat seitsemän henkilöä nähdäksesi mitä he kuuntelevat.

Sleepy Sleepers: Elämä on rankkaa Aku Ankka. -Se on jotenkin tyhjentävä biisi, lyhyt, mutta ytimekäs. Ei turhia tilulilutuksia.

Iron Maiden: Fear Of The Dark, A Real Live One levyltä. Komialta kuulostaa poikien soitto HELLsingissä. Se biisi on aina hyvä.

Metallica: One. -Klassikko, varsinkin loistavaia musiikkivideoita biisistä tehty.

Whiskey in the Jar: Metallica, Thin Lizzy, The Dubliners ja Elvis ainakin ovat levyttäneet kappalleen ja tietenkin kotimainen ylpeys, Eläkeläiset. Loistava biisi eikä minkään versio ole ollut kovin huono. Hankala sanoa mikä olisi paras. Tietääkseni Thin Lizzyn versio on alkuperäinen.

Queen: Bohemian Rhapsody. -Myöskin tämä ei jätä koskaan kylmäksi. Biisi johon saatiin samaan pakettiin niin ooppera kuin hevi. 6 minuuttia pitkä biisi, minkä ei pitänyt ikinä noista lista kärkeen.

Jälleen kotimaista, eli Teräsbetoni: Ja heidän esikoisalbumin avauskipale, Teräsbetoni. Onhan sillä levyllä paljon mielenkiintoisia biisejä, mutta jotenkin vaan se eka biisi on mielenkiintoisin.

Ja kaipa siihen joku biisi pitää laittaa minä näinä hetkinä ja viikkoina on herättänyt tiettyjä tuntemuksia, eli Mokoma: Uni Saa Tulla. Ko. biisi on soinut kerran jos toisenkin kun oon ajellut töistä aamulla kotiin noin vuorokauden valvomisen jälkeen.

Eli semmoiset. Haastetaan:

Terapioi
Liinis
Dum^
Woodmaster
^-JoNsku^
Shedi
w4cc0

Vielä hieman toipilaanaSunnuntai 11.12.2005 01:15

Vaikkakin keskiviikon osastopalaverista on jo muutama päivä niin vitutus ei lannu... sen verran edustuskunnossa olin... kai. Fuusinen olo alkaa jo pikkuhiljaa palautumaan...

Firman myllySunnuntai 04.12.2005 12:03

ei näytä Hencan käryttämää UFC levyä... meni tämäkin päivä pilalle... joutuuko tässä vielä töitä tekemään??? Ja vielä pyhänä ja työaikana? Ei helveti, luulis tämmöisen olevan lailla kielletty.

VäsyttääLauantai 03.12.2005 11:05

ihan vi***ti. Tänään luulisi illalla nukkumatin tulevan...

PöpöjäPerjantai 25.11.2005 12:32

kone täys... kerkee aina kirjoittaa melkeen sanan kun virustorjunta heittää uuden ikkunan näyttöön. Kiva.

DuunissaTiistai 15.11.2005 22:59

Ihan pirunmoinen kiire... sähkökatkot sucks... mut eiköhän tää tästä. Viikonlopusta on jo toivuttu ja ruokatorvikaan ei oel enään kipeä... teki ne kaikki viskit tehtävänsä... terveiset Lassille ja Hencalle siitä.

Evästämään illallaLauantai 12.11.2005 18:26

13h yöunien ja tunnin päikkäreiden jälkeen pitäis jaksaa lähteä Leevin viiskympisille... Tais se 25h valvominen tehdä tehtävänsä to-pe.
« Uudemmat -