IRC-Galleria

CosmosShaman

CosmosShaman

Olen valaistuksen tiellä, tutkija munkkina. Harrastan taiteita & liikuntaa. Saa tutustua. Shamanos!

Värien hohtoKeskiviikko 14.10.2020 16:41

Yin & yang


Teos on keskeneräinen, mutta alkuunsa opastava. Kannattaa tutustua. Lähteenä varjojen kirja, chakra sivustot, jne.

Maailma on sävyinen tiedostajille hahmottaessa kunnolla mielemme voimin tai fyysisiä asioita esim. luonnosta taikka kaupungeista, jopa kotoasi. Myös kynttilöihin sopivaa.
Valkeuden "hyvyys" ja "puhtaus" ovat siinä värisymboolissa aloittelijoille tutkijoille tärkeimmissä rooleissa.
Tummuuden "pahuus" ja "kärsimys" tietona pitänee oppia tukitsemaan taidokkaasti.
Nänä sekaisin on vaikea elää. Sävytys toimii jin ja jang toiminnoilla, kun käsittelee auroja tai taide, esine, luonto kuvia.
Sopii myös vaatetukseen oikeiden sävyjenki valinta, luo hyvän tuulisuutta ja sinusta voinee tiedostaa ilman aurojakin havaintoja.

Värien merkityksiä

Valkoinen. Englanninkielinen nimi white. Latinankieliset nimet niveus, candidus, albus.
Vaikuttavat elementit, eli suojelu tahto, totuus, kun on varma asiasta, puhtaus ja siihen pyrkimys, kuun valoisa puoli, jumalatar voimana naisilla, neito lumouksesta.
Tietoa valkoisesta.
Valkoinen on samalla suojaava väri kuin myös kaikkien värien korostaja ja vahvistaja. Sitä voidaan käyttää suojausloitsuissa, väreinä, ja myös silloin kun ei tiedetä mitä värejä käyttää. Valkoinen on vahva väri, joka on parhaimillaan suojaukseen ja puhdistaumiseen.

Musta. Englanninkielinen nimi black. Latinankieliset nimet niger, atra.
Vaikuttavat elementit, eli negatiivisuuden hävitys, karkoitus paratiisimaisuudesta, pimeän kuun tarkkailuun sovelias, alitajunta ja sen sairaus väärä toiminta kehossa, jopa sairaus, eukkomaisuus naisilla.
Tietoa mustasta.
Siinä missä valkoinen sisältää kaikki värit ja energiat, musta on sen vastakohta, imee kaiken eikä sisällä värejä. Loitsuissa mustaa käytetäänkin juuri energioiden ja henkien imemiseen, vastaanottamiseen sillä se vastaanottaa eri energioita tehokkaasti toisin kuin valkoinen joka toimii suojamuurina.
Siksi musta onkin suosittu väri loitsuissa, esineissä ja asioissa.

Punainen. Englanninkielinen nimi red. Latinankieliset nimet rutilus, rufus, puniceus
Vaikuttavat elementit elinvoima ja intohimo turvallista elämää kohtaan, rakkaus, äitiys naisilla.
Tietoa punaisesta.
Punainen on voimakkaana värinä paljon käytetty tunnepohjaisiin taikoihin, kuten rakkauteen, intohimoon, seksuaalisuuteen, elinvoimaan sekä äidilliseen rakkauteen. Se onkin värinä omiaan esimerkiksi lemmenloitsuihin sekä lämmön tavoittelemiseen.
Hyviä yhdistelmiä ovatkin punaisen värisävyt, esimerkiksi tummanpunaista, vaaleanpunaista, hopeista ja valkoista käyttämällä saa aikaan vahvoja pohjia eri loitsuille jumalattarien ja energioiden kutsumiseen.
Juurichakran pää väri ja hohtaa siellä pyrkien esiin usein auroissa ja näyissä.

Vaaleanpunainen. Englanninkielinen nimi pink. Latinankielinen nimi pallida rutilus.
Vaikuttavat elementit rakkaus, ystävyys, empatia kyky (yhdistettynä vihreään).
Tietoa vaaleanpunaisesta.
Vaaleanpunainen on ystävyyden, ystävien välisen rakkauden ja hellyyden väri. Vaikka se ei ole yhtä voimakas kuin puhdas punainen, sitä voidaan käyttää samalla tavalla joko punaisen kanssa tai ihan omana värinään riippuen tarpeesta. Sydänkeskuksen (chakran) yksi pää väreistä.

Vihreä. Englanninkielinen nimi green. Latinankieliset nimet viridis, crudus
Vaikuttavat elementit ovat raha, hedelmällisyys, parannus ja lempeys.
Tietoa vihreästä.
Vihreä on varallisuuden, omaisuuden sekä samalla myös hedelmällisyyden väri. Se toimii myös parantavana värinä kuten luonnon kasvillisuuden yleisimmällä värillä onkin tapana. Sitä voidaan käyttää loitsuissa ja tilanteissa jossa halutaan kutsua itselleen maalista hyvää tai hyvinvointia, kuin myös oman tai toisen henkilön hedelmällisyyden nostattamisesa.
Monia suosittuja loitsuja onkin vihreän ja ruskean yhdistäminen maallisen omaisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi, koska ruskea edustaa maallisia asioita.
Sydän keskuksen yksi väreistä on lempeän vihreä, kun tämä chakra toiminee kauniisti.

Ruskea. Englanninkielinen nimi brown. Latinankielinen nimi frons.

Vaikuttavat elementit ovat koti, maalliset asiat, maadoitus ja eläimet.
Tietoa ruskeasta.
Ruskea, äiti-maa, eläimet, luonto. Ruskea väri on hyvin vahvasti kytköksissä luontoon ja ympäröivään maailmaan, sekä eläimiin. Ruskeata käytetäänkin loitsujen sitomisessa tiettyihin asioihin. Monet lemmikkieläinten omistajat käyttävät ruskeata ja valkoista yhdistettynä kun kyseessä on suojelustaikoja lemmikkejä kohtaan. Toimii kasvillisuudessa useiden muiden värien kanssa, kuten luontopoluilla huomaat.

Sininen. Englanninkielinen nimi blue. Latinankielinen nimi puteulanus.
Vaikuttavat elementit ovat rauha, terveys, parantaminen.
Tietoa sinisestä.
Sininen on parantajan väri. Sitä voidaan käyttää rauhoittumiseen, mielen tyyneyteen, parantamiseen ja oman terveyden edistämiseen. Siniset rauhalliset sävyt ovatkin omiaan silloin kun halutaan tehdä parannusloitsu tai puhdistaa omaa kehoa ja mieltä.
Kurkkuchakran värinä ja äänen käytön värinä myös hyväksytty.

Keltainen. Englanninkielinen nimi Yellow. Latinankielinen nimet on Crocus, crocinus, croceus.
Vaikuttavat elementit, eli kauneus, viisaus, kommunikointi, aurinko, jumala.
Tietoa keltaisesta.
Keltainen on värinä vahvuuden ja puhtauden käsittein tummia sävyjä. Toimii pyyntönä. Se vaatii kykyä nähdä ja kommunikoida hengen ja ystävien kanssa, ja se on vahvassa yhteydessä kultaan, joka on syvin sydänkeskuksen sävyistä.
Sekä kulta että keltainen edustavat kummatkin jumalan värejä, koska olet viisas tai ystäväväsi on, hän jota tulkitset. Toisinaan nämä hetket ovat visioitakin jostakusta. Tämän vuoksi sointuunkin äänen on hyvä keskittyä. Keltainen aurassa on ominaisuudeltaan viisas ja kaunis.

Violetti. Englanninkielinen nimi violet. Latinankielinen nimi vis.
Vaikuttavat elementit psyykkiset kyvyt, lumous, ajattelu.
Tietoa violetista.
Violetti on noituudessa hyvin tärkeä väri, sillä sitä käytetään monesti loitsujen sitomisessa ja alulle-laittamisessa. Tämä johtuu siitä että violetin värin ominaisuuksiin kuuluu lumous ja psyykkisten kykyjen vahvistaminen, esimerkiksi telepatiassa ja loistujen heittämisessä. Kruunu chakran aluetta.

Persikka. Englanninkielinen nimi peach. Latinankieliset nimet pacis, pax pacis, quies, quietis, otium
Vaikuttavat elementit ovat lempeys, herkkyys, nuoruus.
Tietoa persikasta.
Persikka on värinä kuin nuoren lapsen mieli. Se edustaa lempeyttä, viattomuutta, herkkyyttä ja nuoruutta. Se on suosittu väri kun tehdään loitsuja joko lasten tai herkkien ihmisten suojelemiseen.
Lisäksi sitä voidaan käyttää tilanteissa joissa tarvitaan anteeksiantoa sekä empatian tunnetta. Vaaleanpunainen ja persikka väreinä ovat hyvä yhdistelmä samanlaisten vaikutustensa vuoksi.

Kulta. Englanninkielinen nimi Gold. Latinankielinen nimi Aurum.
Vaikuttavat elementit, jumalaisuus ja rauhan tahtoisuus (yhdistettynä keltaisen kanssa)
Tietoa kullasta.
Värinä kulta on jumalainen väri, jumalallisen voiman hahmottaminen ja olemus, oikeudenmukaisuuden ja kaikkivoipaisuuden väri. Sitä voidaan käyttää vahvistamaan taikoja, tai kutsumaan tiettyä jumaluutta apuun. Henki kutsumusta suorittaen kannattaa hyödyntää.
Monet polttavat sekä kultaisia että hopeisia kynttilöitä juhlapyhinä riippuen mitä jumalaa tai jumalatarta he pitävät omanaan. Vahva väri aurassa, chakroissa sydänkeskuksen kanssa.

Hopea. Englanninkielinen nimi silver. Latinankielinen nimi argentum.
Vaikuttavat elementit jumalatar ja jumala symboolit.
Tietoa hopeasta.
Hopea kauniina värinä on eksynyt moneen paikkaan, eikä ihme sillä hopea on jumalattaren vahva väri. Hopeaa voidaan käyttää loitsuissa missä kutsutaan jumalattaria, suojaukseen sekä voimana. Hopeisia ja kultaisia kynttilöitä poltetaan paljon juhlapäivinä ja sapatteina kunnioittamaan jumalattaria ja jumalia. Jumalaisen tietoisuuden avain väri.

Koko keho kehittymässä, tutkithan chakrojasi ja huollat niitä

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.