IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

24: Joulu on taas!Torstai 24.12.2009 17:03

Joulu on täällä taas. Tonttulaulut soivat, kuusi kimaltelee koristeista, kynttilöiden liekit luovat tunnelmaa ja joulukinkku kannetaan pöytään muiden herkkujen kera. Ja vihdoinkin on myös aika jakaa lahjat, niitähän on kauan jo odotettukin. Jouluherkkujen täyttämällä vatsalla kelpaa katsella uutta tavarapaljoutta, mutta missä joulutunnelma?

Kuten joululaulu Me käymme joulun viettohonkin meille kertoo, kaiken tämän jouluhulinan keskellä unohdamme usein sen, miksi joulua ylipäätään vietetään. "Laps hankeen hukkuu unhottuu", siinä lauletaan. Itse olen monesti päättänyt etsiä todellista joulusanomaa ja keskittymään olennaiseen ja niin päätin tehdä myös tänä vuonna.

Miksi minä silti haen vuodesta toiseen joulutunnelmaa lahjoista, joulun tv-ohjelmista, kuusesta, glögistä ja pipareista? Ovathan nekin osa joulua, mutta miksi päästän aina sen tärkeimmän unohtumaan? Vaikka nykyisin joulun sanoma tulee kotimme joulussa esille jouluevankeliumin lukemisessa selvemmin kuin ennen, lahjojen jako on aattoillan kohokohta. Kristilliset arvot lahjojen antamisessakin on taustalla, mutta silti se joulun todellinen merkitys jää lahjapaperivuorien alle.

Tänä jouluna siis pyrin keskittymään joulun todelliseen sanomaan. Vaikka Jeesus-lapsesta on tehty kauppatavaraa, olen silti iloinen, että kristillinen sanoma tulee ihmisten arjessa selvimmin esille juuri jouluna. Kirkot täyttyvät ja joululaulut julistavat sanomaa syntyneestä Vapahtajasta. Siksi lähetänkin Taivaan Isälle pienen rukouksen, että Hän voisi toimia tämän kautta, jotta ihmiset voisivat edes tänä aikana löytää lahjoista suurimman, Jumalan rakkauden.



Haluan saada teidät tietoisiksi vielä yhdestä Relient K:n joululevyn laulusta. Se on lempikappaleeni koko levyllä, ja se liikuttaa minut joka kerta kyyneliin. Tämä laulu on I celebrate the day, joka mielestäni tuo todella upeasti joulun todellisen sanoman meidän neniemme eteen mietittäväksi. Toivonkin, että kuuntelisitte kappaleen, jossain rauhallisessa paikassa ja kuuntelisitte sanat huolella. Toivon, että sen sanat koskettavat myös teitä yhtä paljon kuin minua.

Tässä oli siis tämä joulukalenteri. Toivottavasti se toi teille iloa, minulla itselläni oli ainakin hauskaa sitä tehdessä. Toivotan kaikille superhyvää joulua ja mahtavaa uutta vuosikymmentä!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.