IRC-Galleria

Enelyn

Enelyn

block... artblock

Blogimerkintä

« Uudempi -

kuulumisiaTiistai 24.03.2009 22:21

Jos sitä ny kirjoittais tännekin.
Hirvee "kiire" koko ajan koulussa, eli ei oikeastaan mut luennoilla pitäis jaksaa istua ja vielä sen päälle käydä piirtämäs mikroskopointisalis niitä näytteitä joita meidän siis pitää piirtää. Ei millään jaksais ku niitä on ihan kauheesti, yli kolmekymmentä, ja mä oon saanu vasta piirrettyä sen kakstoista ehkä. Samalla pitäis jaksaa lukea endokrinologiaa, niin ei sitten jää aikaa vapaalle ollenkaan. Yllättäen en oo lukenu vaan varastanut sen ajan omaan vapaa-aikaan (lue: wowin pelaamiseen xD)
Tänään koulussa leikittiin pissalla fysiologian harjoitustöissä. Määritettiin siitä kaikkea kivaa, kuten ph, proteiinit, nitriitti, glukoosi, ketoaineet, ominaispaino, osmolariteetti etc. Erittäin yksinkertaista, kastettiin sellainen yleispätevä indikaattoripaperi vaan kuseen ja katottiin minkä väriseksi mikäkin niistä kohdista muuttui ja sit analysoitiin. Ph nyt tietenki mitattiin myös ph-paperilla, ja ominaispaino sellaisella hienolla laitteella johon pistettiin sitä pissaa ensin lasin päälle ja sit sieltä putken päästä tiirattiin asteikkoa niinku jostain kaukoputkesta xD. Osmolariteetti mitattiin sellaisella hienolla koneella jota ny en jaksa ruveta selittämään... pissaa vaan pistettiin vähä eppariin ja iskettiin se kiinni laitteeseen ja sit mitattiin. Lopuksi vielä tiirattiin mikroskoopilla vähä virtsakiteitä, et minkälaisia sieltä löytyy... päästiin aiemmin ku muut ku meidän saamas pissanäyttees oli jo sakka valmiiksi pohjalla (ja sitä oli paljon!) eikä tarttenu sit fuugata näytettä vaan ottaa suoraan pipettiin ja sit mikroskopointilasille vaan. Et lähdettiin sit ajois pois sieltä :)

Pissa ja kakkajutuista vielä sen verran et eilen hain salmonellanäyteputken ja vein tänään sen sitten näytteineen YTHS:lle. Tarvitaan kyseinen todistus että päästään semmarikurssilla sinne teurastamolle. nyt sit jännitetään onko mulla salmonella, iik!!!

Vielä sen verran et perjantaina me pidetään Irinan kans niillä cocktail-bileet :D odotan ihan innolla että pääsen maistelemaan erilaisia drinkkejä! Lauantaina on sitte EKYn vuosijuhlat, ja mä oon siellä aamulla kokkareita järjestämäs, et ei voi ihan hirveesti kuitenkaan perjantaina ottaa xD
Tahtois niin paljon tulla käymään kotona joku viikonloppu, mut en oikein tiedä koska ehtisi...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.