IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Olenko raskaana???



Alkava raskaus, nuppineulanpään kokoinen sikiön alku, saa naisessa aikaan dramaattisia muutoksia. Jo joitain päiviä ennen kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa, eli kun alkio on juuri kiinnittynyt kohtuun, äiti voi herkistyä tuntemaan jotakin erikoista.

Kansanperinnekkin tietää, että raskaus alkaa rinnoista ja ”laskeutuu” vasta sitten mahan tietämille. Rintojen painavuus ja arkuus on usein ensimmäinen merkki raskaudesta; etenkin pienirintainen nainen saattaa huomata etuvarustuksensa kasvavan jo ensimmäisten raskausviikkojen aikana.

Joskus raskauden ensioire voi olla selittämätön väsymys ja mielen herkkyys. Raskaus aiheuttaa suuria mullistuksia koko aineenvaihdunnassa, ja se ottaa voimille. Väsymys on myös luonnontapa suojella uutta elämää, se panee äidin ottamaan terveellisen rennosti.

Äiti saattaa tuntea olonsa viluiseksi – kuin kuume olisi nousemassa – eikä se ole pelkkää kuvittelua: aivan raskauden alussa ruumiinlämpö kohoaa noin puoli astetta. Kuumelääkkeitä ei kuitenkaan pidä käyttää, sillä ne voivat olla sikiölle haitaksi.

Tulevan äidin nenä on herkkä hajuille ja mauille; esimerkiksi kahvi tai rasvainen ruoka voi yhtäkkiä haista vastenmieliselle. Aaltomainen pahoinvointi on alkuraskauden yleinen harmi.

-Lähde; Kaks'Plus, Suuri Vauvakirja (WSOY)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.