IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

17.29Keskiviikko 07.02.2007 13:14

nyt nousi kuume! eli alan parantuu! on jo aikakin, huomenna tulee viikko täyteen kipeenä.
Ääntä ei ole vieläkään, toivottavasti sekin tulee takaisin pian.
Ärsyttää vaan ku tänään ois tuommoset wanhojentreenit, mutta oon kyllä niin kuollu, ettei täältä annettu mun minnekään lähteä.. ;/ Ja en tykkää ku oon koko aika kipee!


Jos lähtee rakentaa taloo, täytyy miettii minne sen rakentaa.

Haluat rakentaa talon, kysyn sinulta miksi haluat rakentaa sen juuri nyt? Vastaat että olisihan se nyt mukavaa kun olisi oma talo ja sitäpaitsi aika monella muullakin on. Menet katsastamaan ensimmäisen tontin joka on hiekkanen rinne, sielt näkee järvelle, kulkuyhteydet on hyvät, eikä se oo kovin kalliskaan, mutta esittelijä sanoo, ettei tälle tontille välttämättä kannattaisi omakotitaloa rakentaa, koska hiekkaa on niin syvälle, ettei perusta ole talolle kovin hyvä. Mutta tontti näyttää hyvältä, ja alat miettimään kaikkia hienoa rantabileitä ja miten kaikki tutut ihastelisivat taloa tällä paikalla. Päätät ostaa tontin, vaikket ole edes tutustunut siihen kunnolla etkä katsonutkaan muita. Rakennat sille talon. Koska sait tontin halvemmalla, palkkaat paikanpäälle paljon rakennusmiehiä, etkä itse tee mitään talon eteen. Haluat että kaikki toimii ja heti kun tontilta soitetaan sinulle, että on taas joku ongelma, kaivoa ei saadakaan porattua, sementti halkeilee, puu oli huonolaatuista tai muita ongelmia, kivahdat puhelimeen, että haluat vain nyt sen talon sinne äkkiä!
Talo kuitenkin valmistuu, mutta sen valmistuminen on vienyt paljon hermojasi. Pääset taloosi, katselet ikkunasta ulos, ja hymyilet. Menet nukkumaan ja aamulla rakennustarkastaja tulee ja kertoo, että pelkää talon kestävyyttä, koska hiekkapohja on hauras ja muokkaantuu koko ajan. Suutut ja kivahdat että tämä on minun taloni ja tämä kyllä kestää! Asut talossa kuukauden, kunnes saat kuulla että talossasi on hometta. Rakennustarkastaja sanoo, että tähänkin tontille olisi kestävän talon saanut kun olisi tehnyt kunnon suunnitelmat ja tutkinut pohjan kunnolla. Et jaksa kaikkia ongelmia, joita talon kanssa on, et jaksa korjauttaa homeongelmaa. Lähdet talosta ja jätät sen oman onnensa nojaan.

Hei, tapasin toisenkin ihmisen joka haluaa rakentaa talon. Kysyn häneltä, että miksi hän haluaa rakentaa talon. Hän vastasi, että haluaisi saada oman turvapaikan ja asian, johon voi panostaa ja keskittää ajatuksensa, pitkäaikaisen projektin jota voi vaalia ja työstää huolella. Hän lähtee katselemaan tontteja, lähden mukaan, koska vastaus kiinnosti. Matkalla katsomaan erästä tonttia, hän kertoo, että tietää kyllä yhden tontin, jota on katsellut muutamat ihmiset, mutta ei kukaan sitten ole pidemmäksi aikaa jäänyt, tai kokonaan itselleen ostanut, katsellut vaan ja vähän tutustunut. Mutta käymme kuulemma ensin katsomassa muutamaa muuta tonttia. Ensimmäinen tontti on todella kaunis ja kuulostaa muutenkin täydelliseltä. Kysyn että mitä hän epäröi, mutta hän vastaa, ettei ole kyllä tästä ihan varma, koska kuitenkin näkee tontin vasta ensimmäistä kertaa, eikä oikein tunne seutua. Sanon että hyvät tontit menee nopeasti, mutta hän vastaa edelleen, ettei voi tehdä päätöstä näin nopeasti. Menemme seuraavalle tontille sekin vaikuttaa kovin hyvältä, mutta hän sanoo tulevansa vielä uudelleen. Suuntaamme sille tontille, josta hän puhui alkumatkasta. Menemme kävelemään tontille. "Olen käynyt täällä kahden vuoden ajan aina silloin tällöin." hän kertoo minulle. Esittelijä tulee luoksemme ja tervehtii. "Eikö niin, että tämä tontti on kalliota lähes kokonaan?" hän kysyy. "Kyllä, siksi sitä on ollut vaikea kaupata, koska kalliolle rakentaminen vaatii paljon työtä, ennenkuin perusta on hyvä talolle, ja kallion työstäminen on kallistakin" esittelijä vastaa. Hän vastaa tekevänsä alustavan varauksen ja lähdemme tontilta. Kysyin että miksi nyt sitten juuri tuon tontin varasit, hän vastasi; "Niinkun kerroin, olen käynyt tontilla toisinaan, muistan missä mikin puu on, ja olin tullut tänne istumaan kun on ollut pahaolla, ja täältä löytää aina sen hyvän ja turvallisen olon. Tunsin siis että tämä on minulle se oikea." "Mikset ole sitten ostanut tonttia aikasemmin, jos olet siellä käynyt ja todennut sen hyväksi?" kysyin. "Elämäni on ollut vähän sekaisin, enkä ole vielä kerennyt koskaan miettiä talon rakentamista, olen nyt vaan muuttanut kerrostaloasunnosta toiseen ja nyt vasta kun sekamelska elämässä hellitti, mietin että olisikohan aika rakentaa oma kestävä talo, josta ei tarvitse lähteä vuokra-ajan loputtua. Ja mikä parasta, tiedän että tuolla tontilla on perusta talolleni kohdallaan." hän selitti. "Onko sinulla jo pohjapiirustukset ja kaikki suunnitelmat, millaisen talon haluat?" Kysyin vielä. "Ei, annan tässä ajan kulua ja katsoa mitä eteen tulee, haluan sellaisen talon, josta tiedän, että tämä on se oikea. Ei taloja montaa kertaa elämässä rakenneta." hän vastasi. "Totta" myönsin ja olin loppumatkan hiljaa.
Hän jätti minut eräälle bussipysäkille ja jäin miettimään, että nyt tiedän miten taloni rakennan, kun on sellaisen aika.



arvostus, luottamus, rehellisyys, turvallisuus ja hyvä fiilis siinä on se perusta mist lähetään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.