IRC-Galleria

Gnizhak

Gnizhak

kärsähärveli rules

Sunnuntain kotiseutumatkailua (002/100)Sunnuntai 21.09.2008 22:30

Olen pitkään etsinyt keinoa saada itsestäni irti liikuntaa ja parantaa kuntoani. Tapanani ei ole edes että innostun jostain hetkisen ja sitten se hiipuu. Kuntoliikun niin satunnaisesti, vaikka tykkäänkin esimerkiksi pelata koripalloa ja sulkapalloa - minusta olisi myös kiva pyöräillä, en vaan omista pyörää... ja onpa kaapissa laskettelusuksetkin odottamassa talvisäitä.

panda keksi keinon kannustaa itseään (ja samalla myös muita) liikkumaan luomalla Sata-harjoitusta-haasteen ja pienen epäröinnin (ja jonkinasteisen suostuttelun) jälkeen päätin liittyä haasteeseen viime torstaina. Tein töissä käyvän kuntojumppattaja-fysioterapeutin suositteleman sarjan kuminauha-harjoituksia, joilla olisi tarkoitus parantaa yläkropan asentoa jotta hartioiden jännitys vähenisi.

Tänään ennalta sovitun menon peruuntuessa ajattelin kauniin sään innoittamana lähteä kävelylenkille. Mietin etukäteen, olisiko 10 km kävely hieman yliammuttua, mutta kevyen liikenteen reittioppaan kanssa sumplittua suunnittelin jonkinlaisen kiertolenkin Nihtisillan ABC:lle ja takaisin, jossa yhteismatka olisi ollut n. 10 km. Lähdettyäni liikkeelle, toki unohdin reittiohjeet kotiin ja kävelin sitten hieman sivuun aiotusta reitistä. Kävelin tässä lähiseudulla alueilla, jossa en ole aiemmin liikkunut ja täytyy sanoa että matkalla näki vaikka mitä kiehtovaa ja ajatuksia herättävää. Nuijala-Sinimäki alikulkusillan graffiteista (Kallasvuo Sucks) Nihtisillan ABC:n ihmismäärän kautta Karaportin yrityspuiston älyttömyyksiin.

Nihtisillan-Karamalmin teollisuusalueen ja Karaportin yrityspuiston älyttömyyttä kuitenkin jäin ihmettelemään loppumatkaksi. On jokseenkin käsittämätöntä, ettei Nihtisillan puolelta kulje linja-autoyhteyttä Keran aseman alitse Karaporttiin, ja itseasiassa yrityspuiston alueella ei ole juurikaan bussipysäkkejä vaan käsittämättömät asvalttikentät ja parkkihallit, jotta kaikki Nokian insinöörit ja TietoEnatorin konsultit yms. tekniset asiantuntijat saavat kulkea omille työpaikoilleen autolla, koska se vaan taitaa kannattaa paremmin. Asema ei käytännössä ole kovin kaukana, mutta kuitenkin niin kaukana, että nykykiireisessä meiningissä sukkulatyyppiset bussiyhteydet lähijuniin saattaisivat oikeasti tehdä sen ratkaisevan eron, kun puhutaan julkisesta liikenteestä. Kaupunkisuunnittelumallit kuitenkin kannustavat selkeästi yksityisautoiluun vaikka julkiseen liikenteeseen panostamisesta puhutaankin, sitä ei vaan muisteta suunnitella. Kummastutti kovasti, mutta kaipa se on utopiaa että olis paikka jossa julkinen liikenne olis järkevää ja kannustaisi käyttämään sitä.

Mutta takaisin reittivalintaan. Reitti kulki seuraavanlaiseesti:
Kilo - Kilonpuisto - Säterinpuisto - Nuijala - Sinimäki - Nihtisilta - Karamalmi - Karaportti - Kuninkaala/Karakallio - Kilo

Kokonaismatka oli n. 12 kilometriä ja pidin puolivälissä nihtisillan ABC:lla kahvi- ja pullatauon niinkuin ennalta mietin...

... ja reitti on tutkittavissa täällä:
http://kevytliikenne.ytv.fi/#from(address*Kilonrinne%2010%2C%20Espoo)to(address*Kilonrinne%2010%2C%20Espoo)mapcenter(point*2543025*6678400)mapzoom(3)via((point*2544525*6678319)(point*2542681*6677119)(point*2541825*6677581)(point*2542288*6679563)(point*2543531*6679269))background(map)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.