IRC-Galleria

AKKU RÄJÄHTI!!!!!11Perjantai 01.06.2007 01:58

Siis todellakin! Akku räjähti konehuoneessa kesken ajon!!! (ei mikään pikku tussahdus tai pamahdus, vaan räjähdys)

Olin tienpäällä menossa kavereita moikkaamaan, ja noin 10 km rauhallisen ajelun jälkeen yhtäkkiä akku räjähti. Ääni oli kuin haulikolla oltaisiin ammuttu ja konepellin välistä lensi akkunestettä. Boshcin laatu-akku oli erinäisinä muovinpalasina pitkin konehuonetta ja konehuone oli voideltu akkunesteellä. Räjähdyksen vuomasta kertoo jotain se, että konepeltiin tuli lommo, eikä tuon crownin pellit ihan mitään paperia ole. Konepelti myös taittui hieman koko matkalta, eli oikean puolen etulokasuojaan nähden siinä on nyt piene porrastus.

Niitä akun kappaleita sitten keräilin siitä jokapuolelta ajorataa ja auto saatiin pois tieltä liikennettä häiritsemästä.

Sitten kiinnitin huomioni hyvin mielenkiintoiseen seikkaan. Apukuskin jalkatilassa oleva päävirtakytkin oli otettu heti tilanteen sattuessa pois päältä, avaimet eivät olleet virtalukossa ja valokatkaisin oli nolla-asennossa. Silti kuskinpuolen etulyhty paloi!

Jokseenkin huvittavaa että akussa josta ei puolesta välistä ylöspäin ole enää mitään jäljellä lähtee vielä niinkin hyvin virtaa. Mutta vielä ihmeellisempää on se miten valo voi palaa vaikka kaikki virta pitäisi olla pois päältä.

Isoveli sitten toi kotoa pari akkua ja työkaluja. Sitten kun edellinen akku (tai se mitä siitä oli jäljellä) oli kerätty muovipussiin, kokeiltiin toista akkua tilalle. Tässä välissä oli sitten akun kohdalla olleiden etulyhtyjen johdotuksetkin laitettu takaisin kiinni, koska räjähdyksessä olivat hieman irtoilleet. No valothan syttyivät heti kun akkuun laitettiin kengät kiinni. Akku alkoi surista ja kun kenkää otettiin hätäpäissä irti niin löi aikalailla kipinääkin. Että jonkinlainen oikosulkupiiri siellä on.

Ilmeisesti ei edellisen omistajan itse tekemät uudet johdotukset etuvaloille oikein toimineet.

Että semmosta tälläerää... Auto saatiin sitten hinaamalla takaisin kotipihaan, jossa seuraavaksi siihen värkätään uudet johdotukset valoille ja vaihdetaan sytytyspuolelle virranjakajan kansi, katkojan kärjet ja pyörijä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.