IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Perjantai 06.01.2006 00:12

1980-luku

Mötley Crüe perustettiin 1981, Los Angelesissa, basisti Nikki Sixxin jätettyä aikasemman bändinsä Londonin. Eräs Nikkin bändikavereista suositteli rumpaliksi Tommy Lee -nimistä nuorta rumpalia joka oli soittanut yhtyeessä Suite 19. Tommy Leen liityttyä bändiin hän ja Nikki alkoivat jammailla kahdestaan rumpujen ja basson kanssa Nikkin yrittäessä myydä hehkulamppuja työkseen. Tommy huomasi lehdessä Mick Marsin ilmoituksen "Äänekäs, röyhkeä, agressiivinen kitaristi vapaalla jalalla". Mickin tullessa koesoittoon Nikkin ensimmäinen reaktio oli Tommy tuu tsekkaa tää, tääl on ihan Addams Familyn Itt-serkun näköinen tyyppi! En voi uskoa tätä. Tää jäbähän on ihan ku me!. Mickin erotettua bändin aikaisemman kitaristin, hänen bändiin liittymisestään ei tarvinnut enää keskustella. Bändiltä puuttui enää laulaja.

Tommy Lee ja Vince Neil tunsivat toisensa lukiosta. Tommy oli ihaillut Vinceä pitkään. Mick halusi Vince Neilin liittyvän bändiin kuultuaan tämän laulavan silloisen bändinsä Rock Candyn kanssa. Tommy soitti Vincelle ja pyysi tätä tulemaan jammailemaan bändinsä kanssa. Vince oli kuitenkin tyytyväinen Rock Candyn kanssa, joten väitti Tommyn puhelinnumeron jääneen farkkujen taskuun pesussa eikä siksi voinut soittaa Tommylle. Pian Rock Candi kuitenkin hajosi ja Vince liittyi Tommyn bändiin. Vince Neil, Tommy Lee ja Nikki Sixx muuttivat yhdessä Sunset Stripillä sijaitsevaan asuntoon, joka oli todella lähellä Whisky A-Go-Go -nimistä baaria. Ihmiset tulivat Whiskystä aina jatkoille poikien taloon, jota kutsuttiin nimellä Mötley House.

Bändi keräsi suosiota ympäri Los Angelesia soittaen klubeissa. Mötley Crüe tuli tunnetuksi rajusta lavashowstaan ja osittain siitä johtuen ei saanut levytyssopimusta. Bändi tapasi tulevan managerinsa, Allan Coffmanin. Mötley Crüen ensimmäinen julkaisu oli single "Stick to Your Guns / Toast of the Town", joka julkaistiin heidän omalla levymerkillään, Leathür Recordsilla. Marraskuussa 1981 Leathür-merkillä julkaistu bändin debyyttialbumi "Too Fast for Love" oli itse tuotettu ja se myi 20,000 kopiota. Tom Zutaut kävi katsomassa bändiä Whiskey-A-Go-Go:ssa ja sai hommattua heille levytyssopmuksen Elektra Recordsille vuoden 1982 alussa, vaikka muu levy-yhtiön porukka ei ollutkaan vakuuttunut bändin kyvyistä. Vuonna 1982 bändin managereiksi tulivat Doug Thaler ja Doc McGhee.

Mötley Crüe tuli tunnetuksi railakkasta elämäntavastaan, alkoholin ja huumeiden käytöstä. Sikailujen lunnaat maksoi Hanoi Rocksin rumpali Razzle Dingley omalla hengellään auto-onnettomuudessa. Joulukuussa 1984 Hanoi Rocksin ja Mötley Crüen jäsenten juhlittua muutaman päivän putkeen, juomat loppuivat ja Vince sekä Razzle lähtivät kohtalokkaalle viinanhakureissulle. Basisti Nikki Sixx oli kuolla 1987 heroiinin yliannostukseen, mutta kuin ihmeen kaupalla selvisi. Bändin turmelias elämäntyyli melkein tuhosi koko Mötley Crüen, mutta Doug Thaler ja Doc McGhee puuttuivat asiaan. He patistivat bändin vieroitushoitoon, jossa bändi kävi useita kertoja.

Vuonna 1989 bändin raitistuttua, he julkaisivat viidennen albuminsa nimeltä "Dr. Feelgood" 23. syyskuuta. Alle kuukauden päästä levy oli albumilistan ensimmäisenä ja pysyi listalla 109 viikkoa. Vaikka Dr. Feelgood oli tehty raittiina, raittius ei kauaa kestänyt. Bändi oli taas vauhdissa; huumeita, viinaa, naisia ja sekoilua.


1990-luku

Nikki ja muut bändin jäsenet kyllästyivät Vincen juopotteluun, myöhästelyyn ja harjoituksista luistamisiin, joten he erottivat tämän bändistä vuonna 1992. He ottivat tilalle John Corabin jonka kanssa tekivät albumin "Mötley Crüe". Levyn nimeksi piti tulla alun perin "Personality #9" mutta yhtye vaihtoi sen pelkäksi Mötley Crüeksi, juuri kun John Corabi oli ehtinyt tatuoida aikasemman nimivaihtoehdon käteensä. Alkuperäisjäsenet kokoontuivat uudestaan vuonna 1997 Mötleyn silloisen managerin Allen Kovacin ja Vince Neilin managerin Bert Steinin järjestettyä tapaamisen Vince Neilin, Tommy Leen ja Nikki Sixxin kesken.

1990-luvulla Mötley Crüe oli hyvin tunnettu naisista ja avioliitoistaan. Tommy Lee ja Nikki Sixx menivät naimisiin Playboy-kaverusten ja "Baywatch" -ohjelmasta tuttujen neitien kanssa. Tommy nai Pamela Andersonin ja Nikki Donna D'Erricon. Kaiken lisäksi Vince meni naimisiin Playboyn keskiaukeamatytön Heidi Markin kanssa. Ainoastaan Nikkin avioliitto kesti, ja hän ja Donna ovat edelleen onnellisesti naimisissa.

Vuonna 1994 Vince Neilin tytär Skylar Neil sairastui syöpään ja menehtyi. Myöhemmin Vince ja hänen aikaisempi vaimonsa strippari ja mutapainija Sharise Ruddell haastoivat Rocketdyne -yhtiön oikeuteen, koska yhtiö oli päästänyt vaarallisia, syövälle altistavia kaasuja ilmaan Neilin Sim Valleyssa sijaitsevan kodin lähistöllä. Tommy Lee joutui kuudeksi kuukaudeksi vankilaan silloisen vaimonsa Pamela Andersonin ja hänen välisten tappeluiden johdosta.

Vuonna 1999 Tommy Lee ja Vince Neil eivät tulleet pahemmin toimeen keskenään, joten Tommy päätti lähteä soolouralle ja hylkäsi bändin. Hänen tilalleen tuli Randy Castillo, joka oli soittanut rumpuja muutamalla Ozzy Osbournen albumilla. Randy Castillo kuoli syöpään 26. maaliskuuta 2002. Vuonna 2000 bändi julkaisi albumin "New Tattoo", joka sijoittui albumilistan sijalle 41 ja myi alle 150,000 kopiota. Rumpali Samantha Maloney soitti rumpuja "New Tattoo" -kiertueella. Samantha Maloney on ehkä tunnetuin yhteistyöstään Courtney Loven kanssa. Hän korvasi alkuperäisen Hole rumpali Patty Schemelin vuonna 1998.


2000-luku

Viimeisien vuosien aikana Nikki Sixx soitti bändeissä 58 ja Brides of Destruction, Tommy Lee Methods of Mayhemissä ja myös sooloartistina, ja Vince Neil kiertänyt maailmaa sooloartistina laulaen lähinnä Mötley Crüen lauluja.

Vuonna 2001 ilmestyi kirja "The Dirt", julkaistu suomessa nimellä "Törkytehdas", joka sisältää Mötley Crüen tarinan alusta asti miesten itsensä kertomana. Kirja nousi kymmenen parhaan joukkoon New York Timesin parhaiten myytyjen kirjojen listalla. Se myös keräsi bändille kokonaisen joukon uusia faneja. Törkytehtaasta on muodostunut suorastaan "raamattu" kaikille rokkareille ympäri maailman ja siitä ollaan tekemässä elokuvaa. Myöhemmin vuonna 2004 ilmestyi myös "Tommyland", jonka kirjoitti itse Tommy Lee. Nikki Sixx on kirjoittamassa "Heroin Diaries" -nimistä kirjaa.

Syyskuussa 2004 Nikki Sixx ilmoitti, että Mötley Crüe alkaa nauhoittamaan uutta materiaalia. Joulukuussa 2004 bändi kertoi, että uusi kiertue alkaa tammikuussa 2005 ja ensimmäinen keikka soitetaan San Juanissa. Bändin viimeisin julkaisu on kokoelma-albumi "Red, White and Crüe", joka julkaistiin helmikuussa 2005. Suosikkihittien lisäksi albumi sisältää kolme uutta kappaletta, "If I Die Tomorrow", "Sick Love Song" ja Rolling Stonesin klassikkobiisin "Street Fighting Man". "Red, White and Crüe" nousi albumilistan sijalle kuusi ja on myynyt platinaa. Mötley Crüe teki myös kiertueen "Better Live than Dead", joka ylsi myös Suomeen asti. Kesäkuun 7. päivänä 2005 bändi soitti Helsingin jäähallissa ja seuraavana päivänä Turussa.


Kokoonpano

* Vince Neil - laulu
* Nikki Sixx - bassokitara
* Mick Mars - kitara
* Tommy Lee - rummut
* John Corabi - laulu (1992-1996)
* Randy Castillo - rummut (1999-2000)
* Samantha Maloney - rummut (2000) (ainoastaan keikat)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.