IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Lauantai 07.01.2006 16:39

Oli vuosi 1990, Jesper Strömblad päätti erota Ceremonial Oath yhtyeestä, jossa hän sillä hetkellä soitti, yhdessä Anders Fridénin ja Anders Iwersin kanssa (Tiamat).

Jesper halusi tehdä uudenlaista musiikkia ja lyöttäytyi yhteen Johan Larssonin ja Glenn Ljungströmin muodostaaksen IN FLAMES yhtyeen. Ryhmä teki demon ja lähetti sen Wrong Again Recordsille toivoen saavansa levytyssopimuksen, jonka he myös saivat. Levy-yhtiön omistaja ihastui musiikkiin niin paljon, että antoi heille sopimuksen heti kun he eräänä iltana soittivat yhtiöön. Seuraavana päivänä yhtye alkoi kirjoittaa albumia Lunar Strain, jonka he julkaisivat jonkin aikaa myöhemmin ja josta tuli suuri underground menestys. Heillä oli jonkin verran "sisään-ulos" soittajia ja myös lainasivat heitä muista yhtyeistä. Henkilöt jotka ovat olleet mukana IN FLAMESin alkuvaiheilla ovat Mikael Stanne (Dark Tranquility), Anders Iwers (Tiamat), Henke Forss (Dawn), Daniel Erlandsson (Eucharist, Arch Enemy), ja vähän muitakin. Seuraavaksi yhtye julkaisi mini-levyn Subterranean, josta tuli "jäänmurtaja" IN FLAMESille, tarkoittaen heidän pääsyään pois Underground maailmasta ja johdatti heidät sopimukseen saksalaisen levy-yhtiö Nuclear Blastin kanssa seuraavaa levyä varten ja siellä he ovat olleet siitä asti. Vähän ajan päästä pojat kyllästyivät lainaamaan soittajia muualta saadakseen tehtyä levyn tai esiintyäkseen esityksissä, joten he kysyivät Anders Fridénin ja Björn Gelotten mukaan bändiin, Anders vokaaleihin ja Björn rumpuihin ja he suostuivat tulemaan mukaan. IN FLAMES oli ensimmäistä kertaa kunnon kokoonpanolla.

He äänittivät ja julkaisivat jälleen uuden levyn, jonka nimeksi tuli The Jester Race, josta tuli myös suuri menestys, mutta tällä kertaa maailmanlaajuisesti ja yhtye alkoi saada fantastista huomiota eri puolilla eurooppaa ja myös Japanissa, jossa he rekisteröityivät Toy's Factoryyn (Olisiko jokin levytys-yhtiö tai kauppa?). Yhtye lähti festivaali kiertueelle Samaelin, Grip Inc.in ja Kreatorin kanssa, tämä oli heidän eka iso juttunsa... muttei varmasti viimeinen. Muutamia keikkoja siellä sun täällä seuraavan vuoden ajan saivat Johannin ja Glennin tuntemaan, että heidän täytyi tehdä valinta missä heidän prioriteettinsa olivat, ja ikävä kyllä he päättivät etteivät ole enää osa IN FLAMESia. Odottamatta molemmat ilmoittivat Whoracle levyn jälkeen eroamisestansa ja Björn, jesper ja Anders jätettii valmiin levyn ja puolikkaan bändin kanssa.

Onneksi he sattuivat olemaanhyviä ystäviä Peter Iwersin ja Niklas Engelin kanssa, jotka molemmat osasivat soittaa kitaraa ja bassoa ja he tulivat mukaan juuri levytysten lopuilla tehdäkseen mini-kiertueen Dimmu Borgirin kanssa. Kaikki sujui hyvin ja näitä kahta herrasmiesta pyydettiin jäämään yhtyeeseen pysyvästi ja niin he myös tekivät. Yhdessä joukkio jatkoivat onnistuneelle kiertueelle eurooppaan ja mahtavaan viikkoon Japanissa, missä he tekivät heidän kaksi ensimmäistä esiintymistään siellä. Japani toivotti ruotsalaiset lämpimästi tervetulleiksi ja he saivat paljon mahtavia kokemuksia. Kun he palasivat takaisin Ruotsiin, Niklas erosi yhtyeestä erimielisyyksien takia, pääasiassa kyetäkseen keskittymään Gardeniaan, hänen toiseen yhtyeeseensä. Tämä oli IN FLAMESin suurin kääntymis kohta kun he päättivät vaihtaa Björnin kitaraan (tämä kun oli kitaristi alkuperiään), ja värväsivät Daniel Svenssonin (Sacrilige) rumpuihin. Nyt kokoonpano kuulosti täydelliseltä ja he äänittivät seuraavan levynsä, Colony, suurimman saavutuksensa siihen mennessä.

Colonization (liekö kiertueen nimi vai viittaako uuteen levyyn?) vei heitä ympäri maailmaa eurooppaan, USA:n ja tietysti Japaniin ja tämän kiertueen ansiosta he saivat ansaitsemansa huomion jota ovat jo pitkään odottaneet, kun he soittivat täydelle yleisölle lähes joka kerta, juhlat jatkuivat monta kuukautta ja yleisö rakasti heitä kaikkialla maailmalla.

Elokuussa 2000, muutaman vuoden onnistuneiden keikkojen jälkeen istuttiin 3 kuukautta studiossa jonka seurauksena ilmestyi Clayman. Tämä levy pyöri erittäin hyvin ja se voitti myynnissä edellisen levyn parissa kuukaudessa.

Tehtyään kiertueita Dream Theaterin, Slipknotin, Testamentin, Methods of Mayhemin, jne. maailmankiertue oli odotettua. Yhtye suuntasi Japaniin ja Eurooppaan jotka oli lyöty kahden Amerikan kiertueen väliin. Tämä oli sama reitti kuin aikaisemminkin, mutta tällä kertaa isommissa paikoissa isommalle yleisölle isommalla materiaalilla. Japanissa, Jesper vastaanotti palkinnon BURRN!:lta vuoden parhaana laulunkirjoittajana. Kiertueet olivat jälleen huikea menestys yhtyeelle. Peter Iwers ei ollut mukana yhdelläkään näistä konserteista vaan palasi kotiin tyttövauvansa luokse, mutta soitti Pohjoismaiden ja Japanin esiintymisissä ja oli väliaikaisesti korvattu Dick Löwgrenillä Armageddonista muita kiertueita varten. Vuonna 2000 IN FLAMES esiintyi noin 150 konsertissa, jonka jälkeen he pääsivät ansaitulle lomalle. 2001 Peter oli takaisin ja yhtye teki muutaman pikkukeikan ruotsissa , Göteborgissa pidettiin pääkeikka joka näytettiin neljällä kanavalla ja lähetettiin livenä radiosta.

Listoille tuolloin päästiin hyvin: Japanissa 4# yhtyeenä sekä levynä, Canadan mahtavimman metalli lehden Brave Wordsin ja Bloody Knucklessin listoilla 3#, Metal Maniacsissa 1# ja 17# Ruotsin musiikkilistalla. Näin pari nimetäkseni.

Only for the Weakista tehtiin video ja yhtye lähti mini-kiertueelle Eurooppaan jossa tekivät 13 esiintymistä 20 000 ihmisen edessä, tämäkin oli IN FLAMESille suuri menestys.

Seuraavaksi kesä festivaaleja: Rock Machina ja Wacken Open Air,jne. Seuraavaksi ilmestyi livealbumi The Tokyo Showdown juuri ennen toista Amerikan kiertuetta ennen.

Mitä seuraavaksi? Tehtiin jälleen uusi levy tällä kertaa uudella tuottajalla: Dug-Out studios Daniel Bergstrandin kanssa. Bändi vain halusi mennä muualle ja kokeilla eri studiota ja tuottajaa. Reroute to Remain tuli ulos ja tulokset olivat uskomattomat (jälleen). Lisää kiertueita, Pääesiintymisiä paljon ja lämppäri esiintymisiä tuli myös. Sekasoittoja Slipknotin, Mudvaynen, Soulflyn ja Slayerin kanssa antoivat heille mahdollisuuden soittaa musiikkia erilaisille yleisöille. Kaksi pääesiintymistä Amerikassa, yksi Euroopassa, festivaaleja, mukana myös Linkin Parkin tuuraaminen Ruotsin suurimmassa festivaalissa: Hultsfred.

Päivä tuon keikan jälkeen heitä pyydettiin mukaan Metallican konserttiin Espanjan Madridissa missä he saivat soittaa 30 000 ihmiselle ja tämä oli hieno kokemus.

Soundtrack To Your Escape (STYE) alkoi kun yhtye vuokrasi talon Tanskasta tehdäkseen valmisteluja. Viime levyä tehdessä tämä huomattiin sujuvaksi, mutta tällä kertaa haluttiin kauemmaksi Ruotsista, jotta häiriöt vähenisivät minimiin. tuloksena syntyi 11 biisiä ja kaksi muuta seurasi kun he ottivat kaikki kamansa ja Daniel Bergstrandsin studio tarvikkeet muuttaessaan isompaan taloon Tanskassa saadaksen enemmän rauhaa ja lepoa. Vain rummut äänitettiin Dug-Out studioilla viime levyllä Daniel Bergstrandsin ja Örjan Örnkloon kanssa. Ja jälleen IN FLAMES hyökkää maailmalle valmiina tekemään parhaansa ja siinä he myös onnistuvat.

Uusin levy Come Clarity on jo kaupoissa.

Jäsenet

* Laulu: Anders Fridén (1995-)
* Kitara: Björn Gelotte (1995-)
* Kitara: Jesper Strömblad (1990-)
* Basso: Peter Iwers (1997-)
* Rummut: Daniel Svensson (1998-)


Entiset jäsenet

* Laulu: Mikael Stanne (1993-1994)
* Laulu: Henke Forss (1995)
* Kitara: Glenn Ljungström (1990-1997)
* Kitara: Anders Iwers (1990-1992)
* Kitara: Carl Naslund (1993-1994)
* Kitara: Niklas Engelin (1997-1998)
* Basso, laulu: Johan Larsson (1990-1997)
* Rummut: Anders Jivarp (1995)
* Rummut: Daniel Erlandsson

Yhtyeen nykyisestä kokoonpanosta vain Jesper Strömblad on ainoa alkuperäinen perustajajäsen.


Julkaisut

* Lunar Strain (1994)
* Subterranean (EP) (1995)
* The Jester Race (1996)
* Black Ash Inheritance (EP) (1997)
* Whoracle (1997)
* Colony (1999)
* Clayman (2000)
* The Tokyo Showdown (live) (2001)
* Reroute to Remain (2002)
* Trigger (MCD) (2003)
* Soundtrack to Your Escape (2004)
* Used and abused... In live we trust (DVD) (2005)
* Come Clarity (2006)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.