IRC-Galleria

IkkunaRinsessa

IkkunaRinsessa

P.E.R.L-projekti jatq aina vaan! <3

Pohdintoja ja lainauksia...Perjantai 26.10.2007 01:12

"Todella hyvä; todella paha. Sinun kumppanisi tiesi täsmälleen, miten murtaa sinut yhdellä katseella, ja miten saada sinut lentämään kaikkein korkeimmalla. Sinä todennäköisesti kaipaat sitä, kuinka valtavan hyväksi kumppanisi sai sinut tuntemaan olosi. Älä unohda, että hänen piti - korvatakseen kaiken sen pahan! Me muistamme hyvän, mutta unohdamme pahan. Älä tee tätä virhettä. Joka kerran, kun suruissasi kutsut esiin ihanan muiston, kutsu esiin myös yksi joka satutti. Tai vielä paremmin, kutsu esiin kaksi."

Rakentavaa vihaa. Onko sellaista?
-On.

Viha on alunperin luotu itsesuojelua varten. Se on se väline, joka ilmoittaa, et "sorry, pupu, tästä mä alan: Tän rajan yli sä ET kävele".

Kun erosin ekasta ERITTÄIN vahingollisesta narskustani, muistan kuinka käytin just ylläolevaa tapaa päästäkseni hänestä yli. Käytin vihaa. Positiivista vihaa. Muuten hän olis jälleen kerran saanut mut syyllistämällä/säälillä/romantiikalla/jollain muulla keinoin takas.
Mä olin hänen kanssaan TODELLA heikoilla.

On tietty vihaa, joka on saanut vahingolliset mittasuhteet suuntaan tai toiseen. Itseni kohdalla on ollut vaikeuksia sekä yli-että ali reagoimisessa..
Siis etten oo osannu puolustaa itseäni, kun "ois kuulunut" ja toisaalta oon puolustellut itseäni myös "näkymättömiä uhkia" vastaan...
Näiden kahden ääripään välillä on hemmetin vaikea tasapainoilla.
Varsinkin, jos on syystä tai toisesta oppinut, että viha ois jotenkin paha tunne tai toisaalta; hirmu hyvä tunne.

Tosiasiassa sekä viha, että pelko, että kaikki muutkin tunteet eivät ole sen enempää hyviä kuin pahojakaan.
Ne vain ovat.

Se, mitä niiden kanssa teet, määrää sen, ovatko ne "hyviä" tai "pahoja". Etenkin just sekä viha, että pelko ovat hyviä renkejä, mut ihan hemmetin huonoja isäntiä. Normaalitilanteessa pelko varoittaa epäilyttävästä tilanteesta, mutta kaikki tietänevät sen neurootikon, jonka kämppä kiiltää, koska pelko on saanut ylivallan ja tyyppi pelkää kuollakseen esim. likaa...

Semmanen pohdinto tälle illalle.. Nyt kun skidit nukkuu, niin korkkaan suklaalevyn ja meen meseen hetkeksi pamisee ennen nukkumaanmenoa.

Ötyjä ötökät!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.