IRC-Galleria

Oli ihan pakko nyt kirjottaa pieni mielipidekirjotelma tänne kun tuo etusivun uusin kysymys "Onko sinulla kesätyöpaikka?" pisti aivosolut liikkumaan :P

Ensinnäkin, työ on se jolla ansaitaan leipä ja jolla tullaan elämässä toimeen. Sosiaalitoimisto ei maksa loputtomiin toimeentulotukea vaan odottaa, että asiakas hakee myös omatoimisesti työpaikkaa.

Mitä mieltä sitten olette suhteilla pääsemisellä työhön? Mielestäni se pitäisi kieltää oikein lakipykälällä. Koska miettikääpä ihmisiä jotka ovat työttömiä ja hakevat jatkuvasti jopa päivittäin uuteen työpaikkaan taukoamatta mutta saavat aina kielteisen vastauksen vaikka CV ja hakemus olisi aivan upeat ja kokemustakin löytyisi. Kyse ei ole vain kesätyöstä vaan ylipäätänsä työpaikoista. Onko se oikein, että nämä ihmiset jotka istuvat kotona ja soittavat isille "hei faija viittiks varaa jonkun duunin teiltä mulle kesäks et saan vähä massii et voin ostaa uuden takaspoilerin mun bemariin??" Se joka hakee taukoamatta työpaikkaa menettää tällaisen työn jonka saa loppujenlopuks amis joka rulluttaa vain tiksinmunkkia ja asuu vanhemmillaan. Kun taas tämä reipas ihminen joka asuu omillaan yrittää saada leipänsä ja maksettua vuokran sekä laskunsa vaikka kädet verillä työtä tehden. Joillakin on jopa lapsia elätettävänä.

Tuolla kyselyssä tuli myös ilmi tämä kuntien/kapunkien tarjoamat kesätyöpaikat jotka ovat lähinnä suunattuja nuorille. Työtä joka ei vielä välttämättä vaadi 18 vuoden ikää. (Työsujelulakihan muistaakseni jossain kohdassa määrittelee kuinka monta tuntia päivässä eri ikäiset ihmiset saavat tehdä töitä). Mistä johtuu, että niissä duuneissa pyörii samat kasvot?? Miksi kunnat ja kaupungit palkkaavat kunnalla tai kaupungilla työssä olevien vanhempien lapsia? Miksi he laitetaan etusijalle? Tähän asiaan pitäisi myös saada muutos.

Toki ihmiset ovat erimieltä näistä asioista ja jokainen tapaus on yksilöllinen. Tämä on lähinnä yleistystä siitä mitä enimmäkseen täällä Suomessa tapahtuu. Varmasti moni nuori myös saa kesätöitä muualtakin kuin vanhempien tai sukulaisten firmoista. Jotkut meistä kun ovat vähän aktiivisempia..kun taas nämä sohvaperunat jotka soittavat vaan faijalle et oliskos duunii mulle. Sit ihmetellään kun firma esimerkiksi menee konkurssiin ja jäädään ilman töitä eikä jakseta laittaa niitä hakemuksia tai aktiivisesti soitella ja kysellä eri yrityksistä töitä ja ollaan ilman duunia. Sossun luukku siis odottaa ja elämä on valmis lähtemään alamäkeen :)

Kiitos ^_^

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.