IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.
Psykologia sanoo rakasta ja kunnioita lähimmäistäsi. Tämä on ihan oikea ja Raamatullinen ajatus. Mutta psykologia ei jää tähän, vaan se vie rakastamisen ja kunnioittamisen pitemmälle, sillä se hyväksyy ihmisen synnissä elämisen ja psykologian mukaan tulee hyväksyä ei ainoastaan ihminen, vaan myös se mitä hän tekee. Esimerkiksi jos hyväksyt homoseksuaalin ihmisenä, niin sinun tulee psykologian mukaan hyväksyä myös homoseksuaalisuus. Raamattu sanoo, että hyväksy ja kunnioita homoseksuaalia lähimmäisenäsi, mutta älä hyväksy homoseksuaalisia tekoja, koska ne ovat syntiä.

Näitä esimerkkejä psykologiasta olisi vaikka kuinka paljon, mutta edellä oleva esimerkki tuo sen esille, että psykologiasta voi hyväksyä jonkun ajatuksen, mutta et kuitenkaan kokonaan sitä mihin se ajatus voi johtaa. Miksi uskova etsisi psykologiasta hyviä ajatuksia, kun se on hyvistä ajatuksistaan huolimatta synnin turmelema ja syvemmälle edetessään se johtaa koko ajan syvemmälle synnin suohon. Siksi uskovan tulisi etsiä apua ja viisautta Jumalalta ja uskovien yhteydestä sekä sielunhoidollisen armoituksen omaavilta uskovilta.

"Kristillinen psykologia"

Jotkut uskovat puhuvat kristillisestä psykologiasta tarkoittaen sillä sitä että uskova toimii psykologina tai terapeuttina tai Raamatun totuutta sovelletaan psykologiaan. Käsite kristillinen tarkoittaa alunperin Raamatun sanan pitämistä totuutena. Tämä tarkoittaa silloin, että kristilliseen opetukseen ei saa tuoda psykologian opetuksia, koska ne perustuvat ihmisviisauteen, joka johdattaa ihmisiä sekä hyväksymään että elämään synnin valheessa. Tästä näkökulmasta katsottuna ei voi olla kristillistä psykologiaa, koska Raamatun sanan totuus ei yhdisty valheen kanssa.

Uskovien olisi viisaampaa puhua vaikka kristillisestä tai Raamatun sanan mukaisesta ihmisen mielen hoitamisesta tai sielunhoidosta, jolloin jokainen uskova ymmärtää mistä on kysymys. Psykologia sanan yleinen määritelmä on tieteenala, joka tutkii ihmisen psyykkistä toimintaa ja käyttäytymistä. Samoin psykologia sisältää filosofiaa sekä antiikin kreikkalaista filosofiaa. On siten selvää, että kun puhutaan psykologiasta, niin sen määritelmä on kaikille tuttua tieteellisestä ja filosofisesta taustasta. Sekaannusten välttämiseksi olisi hyvä, ettei uskova käytä sanaa psykologia kun hän tarkoittaa Raamatun sanan totuutta.

Voiko uskova toimia ja saako hän olla psykologi? Totta kai jos hän haluaa lukea itsensä psykologiksi, niin hän voi sen tehdä, ei sitä kukaan voi häneltä kieltää, jos hän haluaa niin tehdä. Itse en voisi opiskella psykologiksi, koska en kuitenkaan voisi käyttää psykologian filosofisia "viisauksia" pyrkiessäni auttamaan ihmisiä, vaan turvautuisin yksistään Jumalan sanan totuuteen sekä Pyhän Hengen apuun. Raamattu on täynnä sielunhoidollisia opetuksia, joista saatan vielä joskus kirjoittaa jotakin. Sielunhoidollisella sanalla tarkoitan sitä, että Jumalan sanassa on ohjeita ja opetusta miten ihmisen mieli eheytyy ja parantuu.

Kun kirjoitan tässä kirjoituksessa psykologiasta, niin tarkoitan sillä sitä psykologiaa, joka on kreikkalaisen filosofian pohjalta kehitetty ihmisviisaus, joka vastustaa Raamatun totuutta ja pyrkii ihmisviisauden kautta auttamaan ihmisiä. Kaikki maalliset nykyajan psykologian osa-alueet perustuvat ateistiseen maailmankuvaan, joka ei tunnusta Raamatun sanan totuutta, vaan pyrkii ihmisjärjen avulla auttamaan ihmisiä. C.G. Jung on sekoittanut psykologiaan panteismia, eli opin siitä, että jumaluus on läsnä kaikkialla maailmankaikkeudessa (eri uskonnoissa jne.)

Kaikella tarkoitan sitä, että päästäkseen erikoistumaan johonkin maallisen psykologian osa-alueeseen, niin ihmisen on opiskeltava filosofisen psykologian perusteita päästäkseen eteenpäin psykologian eri alueille. Näin filosofinen ajatusmaailma, joka ei tunnusta Raamatun totuutta vaikuttaa jokaisessa psykologian osa-alueella. Se tietenkään tarkoita sitä, että kaikki psykologiaan liittyvät tahot pyrkivät siirtämään filosofispsykologisia ajatuksia ihmisen mieleen, vaan voivat vaikuttaa esim. pelkästään ihmiskehon biologisen vaurion korjaamiseen.

Yhteiskunnan järjestys

On tilanteita kun uskovakin on velvoitettu käymään psykologilla. Esimerkiksi eräs uskon veli joutui käymään psykologilla kun hän oli määrä-aikaisella eläkkeellä. On monia muitakin tilanteita, joissa Suomen terveydenhuollon piiriin kuuluu psykologien tapaaminen tietyissä tilanteissa. Totta kai Suomen lainsäädännön ja terveydenhuollon järjestyksen mukaan jokaisen ihmisen on elettävä. Silloin kun on terveydenhuollon järjestyksen mukaan psykologin kanssa tekemisissä, niin silloin on viisasta ettei ime itseensä filosofispsykologisia vaikutuksia, koska vaikkakin niissä voi olla hyviä ajatuksia, niin se perustuu valheeseen sekä ei tunnusta Raamatun totuutta.

Kirjoitustani ei saa ymmärtää väärin, että uskova ei saisi milloinkaan mennä psykologin luokse. En edes voi kieltää ketään menemästä mihinkään, enkä edes halua niin tehdä, mutta voin suositella asioita kuten ettei uskovan tulisi hakea apua maallisista terapioista mielenalueen ongelmiinsa, vaan hakea apua Jumalalta sekä seurakunnasta.

Kun sanon, että uskovan ei ole hyvä mennä psykologin luokse, niin tarkoitan sitä sillä, että uskova itse vapaaehtoisesti hakee apua psykologiasta, eli ihmisviisaudesta, kun Jumala varmasti haluaisi auttaa häntä joko suoraan itse tai sielunhoidollisen armoituksen omaavan uskovan kautta. Näin uskova saisi apua ongelmiinsa Jumalan tahdon ja totuuden mukaisesti.

Psykologian apu ja Jumalan apu

Jotkut uskovat sanovat saaneensa apua psykologiasta kun heitä on ahdistanut. He voivatkin saada ja kokea saavansa apua. Ongelmana tässä on vain se, että psykologian kaivolla ammentaminen on sama asia kuin hakea ihmisviisaudelta apua ongelmiinsa, jonka kautta hän sivuttaa Kaikkivaltiaan Jumalan avun, joka on ainoa kuka pystyy ihan oikeasti auttamaan uskovaa ihmistä.

Ymmärrän sen että moni uskossaan nuori turvautuu psykologian apuun, koska hän ei ole varmaankaan ymmärtänyt mitä kaikkea psykologia edustaa. Uskon sen että kun hän kasvaa uskossa Raamatullisesti eteenpäin, niin hän hylkää ihmisviisauden lähteet ja ilo sydämessä ammentaa elävää vettä Jumalan kaivosta (Herra Jeesus ja Jumalan sanan totuus).

Jos joku uskova on käynyt psykologilla, niin ole huoleti, en syytä, enkä tuomitse sinua, vaan ymmärrän sinua. Ymmärrän senkin että jonkin ajan päästä sinäkin ymmärrät, että psykologia on eräs eksytyksistä ihan niin kuin liberaaliteologia tai jokin väärä Raamatun opetus ja harhaoppi. Olkaamme armollisia toinen toisiamme kohtaan ja antakaamme toinen toistemme kasvaa rauhassa uskontiellä.

Sitten on taas sellaisia uskovia, jotka sanovat että koska psykologiassa on hyvää, niin otan vain sen mikä on hyvää ja hylkään sen mikä on huonoa. Ongelma tällaisessa ajattelussa on se, että psykologia perustuu filosofiaan sekä ateistiseen maailmankuvaan, jonka mukaan psykologia ei tunnusta Raamatun Jumalaa, Raamatun sanan totuutta, joka voi ainoastaan parhaiten auttaa ihmisiä, eikä syntiä ja riivaajahenkiä, jotka ovat kaiken synnin takana. Psykologian lähde on väärä lähde ammentamiseen, koska se perustuu ihmisviisauteen, joka vastustaa Raamatun totuutta ja johdattaa ihmisiä sekä hyväksymään että harjoittamaan syntiä.

2 Kor 10:
3 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi;
4 sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia.
5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät (logismos) ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

Logismos tarkoittaa järjen päätelmiä ja ajatuksia. Psykologia ja maalliset terapiat ovat järjen päätelmiä, jotka on kehitetty Jumalan tuntemista vastaan sillä tavalla, että ihmiset ovat hylänneet Jumalan ja Hänen totuutensa ja sen sijaan he ovat rakentaneet ihmisviisauden tien, jossa sanotaan että ihmisen järki pelastaa ihmisen olemassaolon ja ratkaisee hänen ongelmansa. Herran Jeesuksen opetuslapsina meidän tulisi tietää, että psykologia edustaa meille vihollisen voimia sekä ajatusmaailmaa, josta meidän tulee pysyä kaukana.

Vähäinen hapatus sekoittaa koko taikinan

Kun ja jos sekoitat uskoosi psykologiaa, niin omaksut huomaamattasi ihmisviisaudesta nousevia ajatuksia sekä ratkaisumalleja. Psykologian ajatusmalli vaikuttaa sydämessäsi uskon elämääsi haittaavana tekijänä sekoittaen sinua pois totuudesta ja hengellisestä asioiden ymmärtämisestä, jonka sijaan alat omaksua asioita ihmisviisaudesta käsin. Tämä vaikuttaa sen että alat inhimillistämään Raamatun sanaa pyrkien ymmärtämään sitä luonnollisen järkesi kautta. Tämä kaikki tapahtuu sinulle huomaamattomasti. Voit edelleen rukoilla, mutta siitä huolimatta inhimillisen järjen kautta lähestyt Raamatun sanaa, joka johtaa väärien oppien tukemiseen. Usein psykologinen vaikutus uskovassa esiintyy siten, että hän ymmärtää joitakin asioita hengellisesti ja joitakin inhimillisen järjen mukaan, eli hänessä sekoittuu ihmisviisaus ja Raamatun usko. Pienikin hapatus hapattaa koko taikinan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.