IRC-Galleria

KyuuEturautti

KyuuEturautti

Pörisee vastoin fysiikan lakeja

Paperiton con ja muita vitsejäKeskiviikko 13.02.2008 01:37

Viimeisiä paperitöitä on tullut tehtyä parin päivän ajan. Niitä muuten on aika hemmetin paljon. Tällaisella pikaotannalla niitä voisi jakaa muutamaan kategoriaan.

Cosplay-puolella on numerolaput, jotka pitää tehdä ensin kaksipuoleisena ja sitten laminoida, leikata ja käyttää rei-koneen läpitte. Tarvitaan myös kunniakirjat, jotka nekin tehdään kaksipuoleisena, jonka jälkeen ne signeerataan kahden henkilön toimesta ja pistetään muovitaskuihin. Juontajat ja tuomarit tarvitsevat omat lappukokonaisuutensa, jotka koostetaan suljettaviin kirjoitusalustajutskiin. Infotiskille ja kuvaussaliin tarvitaan luottamukselliset tarkistuslistat jonka lisäksi kuvaajan ohjaajalle tarvitaan ohjauslista. Äänestyslappuja tarvitaan viitisensataa kappaletta tällä kertaa, jotka pitää leikkaamisen lisäksi vielä leimata. Ääntenlaskijoiden elämääkin on helpotettu laskenta-, koonti- ja tuloslomakkeilla. Sitten vielä varakappaleita kriittisimmistä tuotteista, kaikkien lajittelu ja paketointi. Aikas monta sataa arkkia on tuohon mennessä käynyt niin tulostimen, paperileikkurin kuin laminaattorinkin läpi.

Vaan ei tässä vielä kaikki, sisätiloissa tarvitaan salien ja luokkien oviin kyltit. Lisäksi niitä tarvitaan oviin joista on päässy kielletty, hissien luo, sisäänkäynneille, infoon, ulko-oville ja käytäville. Jossain on ohjelmakarttaa, jossain tilakarttaa, toisessa kulkuohjeita ja vinkkejä, kolmannessa ja yhdeksännessä tietoa ohjelmamuutoksista. Taas meni useampi sata arkkia niin ettei edes plop-ääntä kuulunut - ei sillä että normaali tulostin sellaista ääntä usein pitäisikään.

Nimilappuja on conitealaisille, ohjelmanjärjestäjille, median edustajille, vieraille ja työvoimalle yhteensä useampia satoja kipaleita. Kaksipuoleisuus on hyväksi näissä joten moiseen ryhdyimme. Sitten leikkelyä ja taas rei-koneen kimppuun käyntiä. Komeita niistä ainakin tuli, vaikka Siviksen puolesta itse sanonkin.

Ulkotilat ovat vaativampia, A-kyltteihin tarvitaan reilusti aakolmosia joista sitten saa kasattua jonkinlaisen paketin. Leikkelyä ja asettelua tarvitaan yksittäisiä enemmän, jotta kyltti näkyisi kauas ja olisi selkeä. Aivan pahimpaan hifistelyyn emme päätyneet, vaan totesimme tietyssä kohtaa lopputuloksen olevan riittävän hieno.

Tämän lisäksi monet innokkaimmat ohjelmanjärjestäjät väsäävät toki vielä omia mainoksiaan, kuten taidekuja täällä ja mangakirppis tuolla -tyyppiset mainokset. Parille sponssille on luvattu näkyvyyttä seiniltä ja tokihan sellainen järjestetään kun kiltisti tapahtumaamme tukevat. Aika moni myyjä pistää vielä omia lappusiaan esille myyntipöytänsä ympäristöön.

Vaikkakin olen niitä paheksuttavia ihmisiä, jotka uskovat puiden kasvavan uudestaan, totean silti paperityötä olevan tuhottomasti. Päivätyöni alalla olen säädellyt monenlaisia paperittomia ratkaisua ja kieltämättä esimerkiksi cosplayssa on monta asiaa jotka voisi hoitaa ihan hyvin elektronisesti. Itse asiassa, tästä ei puutu kuin vain ja ainoastaan jumalaton säkki rahaa sekä kenties vähän rohkeutta. Jo vuosia sitten ehdoteltiin sähköisiä äänestyspisteitä kisoja varten, mutta idea jätettiin pian sikseen tekniikkaongelmien pelossa. Taitaapi olla niin, että infotiskin tykki/isoruutu ja mahdolliset info-tv-järjestelmät ovat toistaiseksi ainoita sähköisiä tiedotusmenetelmiä conipäivänä. Kenties joku päivä tilanne muuttuu ja jokin iso logistiikkatekniikan firma haluaa käyttää conia koekaniininaan. Kenties tämän tekniikan hinta vielä halpenee rajusti ajan myötä. Toistaiseksi kiitämme muinaisten Kiinalaisten viisautta sekä suomen vihreää kultaa.

Ja kukaties laadukas opastus paikan päällä helpottaa sen verran monen kävijän elämää, että operaatio on ehdottomasti nähdyn vaivan ja tuhlatun puun arvoinen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.