IRC-Galleria

Kuolevat kirjastotLauantai 29.04.2006 02:35

Katselin tuossa Kai Ekholmin teosta Haavoittuneet kirjastot. Johdatus kirjastojen 1900-luvun kohtaloihin. (Libricide 2004). Kirjastot palavat! Kirjastot haavoittuvat pahasti! Niin oli 1900-luvulla Euroopassa. Vihan aikana kirjastot eivät enää haavoitu vaan kuolevat koko maailmassa. Siksi on tärkeää se kirjojen säilytystyöni, missä oman vähäisen säilytykseni lisäksi toivoakseni paljon merkityksellisempää on se mitä toiset saan tekemään. Toistan jälleen, että parhaat kirjanne tiiviiseen muoviin, muovirasiaan ja muovilaatikkoon yli metrin syvyyteen maahan jo kesällä 2006!

Kirjastossamme halutuimmaksi kirjaksi mainitaan Hippolytoksen - http://wwnet.fi/users/veijone/hippolyt.htm - Danielin kirjan kommentaari, maailman vanhin säilynyt raamatunselitysteos. Tärkeää on ollut kirjojen säilyminen tai edes tieto olemassa olleista kirjoista ja niiden sisällöstä. Jo tuossa ensimmäisessä säilyneessä Danielin kirjan selitysteoksessa noin vuodelta 200 jKr. oli selitetty Daniel 9:27:n tekijä Antikristukseksi, joka Israelille tehtävän valerauhan vahvistaa. Seurakunnan ylösoton tulon merkiksi se laittoman ilmestyminen (2 Tess 2:2, Daniel 9:27) tapahtuu nykyisen käsityksemme mukaan jo syksyllä 2007!

Niinkuin kirjasto-sivullamme mainitaan
ENNEN: "Vainojen perusteellisuutta kuvastaa se, että niin paljon kuin teologien kirjoissa kerettiläisistä puhutaan ja heitä mitä moninaisimmista pahuuksista syytetään, heidän omia teoksia ei juuri ole säilynyt" (Osmo Pöysti , Miten Jumala tunnetaan)
NYT: Emme ota omakustanteita (Lappeenrannan maakuntakirjasto), ei tällaisia! (Joutsenon kirjasto).
seurakunnalliset teokset ovat Paholaisen vainon kohteena. Voimme säilyttää vain sen tiedon, mikä milloinkin on olemassa. Kukaan sitäkään ei edes yritä tallettaa "ellen minä itse."

http://wwnet.fi/users/veijone/ vappuna 2006

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.