IRC-Galleria

Kuuden päivän sota 1967Tiistai 05.06.2007 01:32


KUUDEN PÄIVÄN SODAN ENNALTATIETÄMISEN ANALYYSI


KUUSI PÄIVÄÄ. SITTEN TULEE PYHÄ

Ensimmäinen viittaus Kuuden päivän sotaan 1967 oli maailman luomisessa kuudessa päivässä ja sitten käskyssä tehdä työtä kuusi päivää. Sen jälkeen tulisi "Pyhä" kuten kaupunki Jerusalemkin on.

Mooseksen kuoltua israelilaiset kulkivat Joosuan johdolla Jordanin poikki. Ensimmäinen Jerusalemin takaisinvaltaus tapahtui noin v. 1100 eKr. Israelin kuningas Salomo rakennutti ensimmäisen temppelin noin v. 1000 eKr. . Salomon kuoltua valtakunta alkoi jakaantua ja juutalaiset karkotettiin omasta maastaan n.v. 604 eKr.

THEODOR HERTZLIN 50 VUOTTA

Karkotuksen aloittamisesta oli ennaltatiedettävissä 2520 (7x360) vuotta kunnes pakanain ajat alkaisivat päättyä 1917, josta Jerusalemin vapautuksesta turkkilaisilta 9. 12. 1917 saatettiin aavistaa kaupungin vapautuminen juutalaisille omassa valtiossaan 50 vuodessa. Siitä oli oiva näyttö sionismin isän, Theodor Herzin ennaltatieto, että vuodesta 1898 Israel saa oman maansa 50 vuodessa. Vuodesta 1898 19 vuotta (nopeasti-sanan lukuarvo 19) vuoteen 1917 kuten sitten Israelista tulo väkevä kansa nopeasti 19 vuodessa, 1948+19= 1967.

TARKKA ENNALTATIETO JO VUONNA 333 EKR.

Noin vuonna 335 eKr. juutalaiset elivät juutalaisvaltion uudelleen tulon toivossa ja kertoivat nuorelle kreikkalaiselle, Aleksanteri Suurelle, että Danielin kirjan kauris (Daniel 8:14) tarkoittaa häntä. Aleksanteri valloittikin Pyhän kaupungin 333 eKr., mutta ennustuksen 2300 päivää siitä tarkoittikin vuosia eikä päiviä milloin juutalaiset jälleen saavat Jerusalemin omassa maassaan. -333+2300=1967. Siinä varsinainen ensimmäinen tarkka ennaltatieto Jerusalemin uudelleen joutumisesta juutalaisille.

JEESUKSEN AIKA. MINÄ TULEN PIAN

Luukkaan evankeliumi 21:24 ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.
Jeesuksen oma sana ennaltatiesi juutalaisten tulevan historian ja miten lopulta juutalaiset palaavat omaan maahansa ja Pyhään kaupunkiinsa. Itseään Jeesusta toistaneet muodostavat suurimman joukon Kuuden päivän sodan lopputuloksen ennaltatienneistä. Ei ollut ensimmäisten opetuslasten asia tietää milloin Israel jälleen saa valtakunnan (Ap 1:7), mutta jo he sitä kysyivät. Termi "nopeasti" liittyy myös Jeesuksen tuloon omilleen (Ilm 3:11). Nyt muutamassa kuukaudessa selviää, tarkoittiko se 19 vuodessa alkaen vuodesta 1988, jolloin valtakunnan perustamisesta oli kulunut 40 vuotta.

DANIEL 9:27 LOPUN AJASSA SELITTÄJÄT

Vaikka kirjoittajalla on tarkin Daniel 9:27 lopun ajassa kirja, laajin suomenkielinen kirja, missä käsitellään Daniel 9:27 lopun ajassa, on ranskalaisen professorin. Raymond Chasles kirjassaan Israel ja maailman kansat, alkuteos 1943, kirjoittaa: "Tulevaa maailmanaikaa silmälläpitäen täytyy juutalaisvaltion jälleen syntyä pääkaupunkinaan Jerusalem". Chasles siis tiesi sekä valtion että sen pääkaupunkina Jerusalem. Hänen ennustuksensa on vielä osittain kesken, sillä vasta Messiaan hallitessa Jerusalemista tulee myös kansoille Israelin pääkaupunki.
Itse Daniel 9:27 lopun ajassa ennaltatiesi profetiasarjat viimeisestä petovaltiosta ja tulevasta juutalaisvaltiosta ja että Jerusalem joutuu juutalaisten valtiolle, mutta sitten mullistus alkaisi kun siitä Pyhästä kaupungista petollisesti sovitaan noiden johtamassa valerauhassa.

JUUTALAISET ISRAELISSA

Juutalaisista esimerkiksi Haim Svili kirjassaan Lunastuksen laskelmat kirjoitti etukäteen selviönä, että juutalaiset saavat vanhan Jerusalemin. Karmel-yhdistyksen kustantamaan kirjaan on vieläpä tehty kustantajan huomautus, että asia on kirjoitettu ennen vuotta 1967.
"Juutalaiset itse ovat tunnustaneet, että Jumalan käsi antoi heille nykyisen alueen, ja sama käsi myös pidätti heitä vielä ottamasta Jerusalemin vanhaa kaupunkia" (Aapeli Saarisalo: Jerusalem jos unhotan sinut, WSOY 1963, sivu 64).

SUOMALAISET ISRAELIN YSTÄVÄT

Israelin ystävät ry on perustettu vuonna 1908. Kaikki kristityt ovat jonkin sortin Israelin ystäviä ja ovat ennaltatienneet niin Israelin valtion synnyn kuin Aapeli Saarisalon tavoin Jerusalemin joutumisen Israelin valtiolle.

RAAMATTUA SELITTÄVÄT PROFEETAT

Vuoden 1966 kristillisenä kirjana Vilho Rantanen: Israel ajan merkkinä. Päivä 1966. Siinä tekijä toteaa täydellä varmuudella: "Seurakunta odottaa ensiksikin sen päivän tuloa, jolloin Jeesuksen ajan Jerusalem joutuu Israelin käsiin". Myös Vilho Rantanen kuului "Daniel 9:27 lopun ajassa" selittäjiin niin että vuoden 1973 julkaisussaan Lopun profetian sanoma hän mainitsee, miten seurakunnan ylösotto osuu jonkin lopputapahtuman yhteyteen mainiten esimerkkinä Antikristuksen Jerusalemille vahvistaman valerauhaliiton.
NYT ODOTAMME ILMESTYMISIÄ
Olennaisena Kuuden päivän sodan ennaltatietämisessä voidaan pitää sitä, että määräävä osa ei-juutalaisista Kuuden päivän sodan ennaltatienneistä odottaa nyt seuraavaksi Antikristuksen viimeistä tuloa ja ilmestymistä vahvistamaan Jerusalemin valerauhaa niin että teko tekee mahdolliseksi Jeesuksen Kristuksen ilmestymisen omilleen heidät pilviin ja tuuliin temmaten.

Harri Veijonen 4. 6. 2007

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.