IRC-Galleria

BE perjantaina Tiistai 06.01.2009 21:40

Tutkintoon ajo onkin ainut matka, mitä saa pikku-E-yhdistelmällä ajaa ilman korttia. Muuten harjoittelu on tehtävä suljetulla alueella ja vaunun siirtelyyn muualla tarvitaan vaikka jonkun kortillisen kaverin apua.

Vaikka yhdistelmä tyhjänäkin vaatisi pikku-E:n, se ei silti välttämättä riitä inssiin. Ajotutkinnossa yhdistelmän tulee olla kokonaismassaltaan yli 3500 kiloa ja perävaunussa täytyy olla kuormaa niin, että vaunun paino on yli 800 kiloa. Lisäksi kuorman pitää olla sen verran korkea, että auton taustapeilistä ei näe yhdistelmän taakse.

Kokeessa käytettävän auton on hyvä olla käsivaihteinen, koska automaattivaihteisella tulisi ajokorttiin merkintä, että saa ajaa vain automaattivaihteista BE-yhdistelmää. Lisäksi ajoa helpottavat varusteet, kuten peruutuskamera, on kytkettävä pois.

Ajokokeen ensimmäinen vaihe on käsittelykoe. Ensin siinä peruutetaan yhdistelmä 90 asteen kulman taakse. Sitten irrotetaan vaunu, ajetaan pois ajolinjalta ja peruutetaan ottamaan vaunu uudestaan mukaan. Lopuksi vaunun valojen tarkastus ja liikenteeseen.

Inssi perävaunun kanssa ei lopulta ole normaalia turvallista perusajamista kummempaa. Huonoihin tapoihin tottuneen pitää lähinnä muistaa välttää pientäkään ylinopeutta, ja päästää joka ikinen jalankulkija suojatien yli. Omakin kokeeni meni mukavasti läpi, ja pitkän tuntuisen kortinsuoritusruljanssin jälkeen saan nyt vihdoinkin vetää isojakin henkilöautojen perävaunuja.

argg :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.