IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas

Kirjoituspäiväkirja osa I SU 060806Sunnuntai 06.08.2006 22:09

Tähän on tultu. Olen saamassa luvun kuusitoista valmiiksi. Sen nimi tyylikäs Tien päällä taas, mikä on tietenkin Eppu Normaalin maanmainio biisi. Se kertoo kaverustemme matkasta Coltaren savuavilta raunioilta kohti Othortenia. Uutena hahmona mukaan tulee Welhim, jonka osuus on suurempi kuin muiden tusinahahmojen. Pari jantteria tapaamme pienen tauon jälkeen taas. Kuten tavallista, tulee mättöä ja joistain tulee jauhelihaa.

Olen huomioinut, että suomalaiset kirjailijat kirjoittavat mielellään perusnimillään. Esimerkiksi Pohjantähti- kirjat kirjoitti Väinö Linna eikä mikään Väinö V. Linna, Väinö Valtteri Linna tai V.V. Linna. Iijoki- sarjan takana on Kalle Päätalo, ei Kalle Alvar Päätalo, Kalle A. Päätalo tai K.A. Päätalo. Fantasiamaailmassa J.R.R. Tolkien on käsite, mutta Ronald Tolkien ei oikein vakuuta. George Martin voisi olla lähimarketin kauppias, mutta George Raymond Richard Martin englantilaisen sisäoppilaitoksen rehtori. George RR Martin on sitä vastoin tyylikäs. Usein pelkkien kirjaiten käyttö voi olla hyödyksi. Lovecraft. Ei kauhukirjailijan nimi voi olla Herbert. Ja ainakin minä hajoaisin nimeen Powell. Olkoon siis H.P. Lovecraft. Sittenhän meillä on vielä C.S. Lewis, J.K. Rowling ja C.L. Moore. Toimisiko vastaava Suomessa? Muumit olisi tehnyt T.M. Jansson, Jäniksen vuoden A.T. Paasilinna, Harjunpäät M.Y. Joensuu, Tiitiäisen Satupuun K.M. Kunnas jne. Ilkka Remes on kehitellyt tätä nimipelleilyä vielä pidemmälle. Hän kun ei ole Ilkka Remes laisinkaan. Yksi keino on kehittää taiteilijanimi omasta toisesta nimestä ja äidin tyttönimestä. Esim. Tolkien olisikin ollut Suffield. J.R.R. Suffield. Ronald Suffield. Ronnie Tolkien olisi ollut ilmiselvä valinta, jos hän olisi pätenyt Jenkkilässä pari vuosikymmentä myöhemmin.

Tarinan jatko on selvä, mutta yksityiskohdat ovat vielä hämäriä. Vaikka lupasin olla vääntämättä mitään suuria muutoksia, oli tässä luvussa pakko tehdä ainakin yksi versio 2:sta hyvästi poikkeava muutos. Enää Gilmer ei palaa Trunderin talolle, vaan Nadras & Co. hyökkää Gardosin kimppuun lähellä tietä. Että näin. Saa ny nährä, milloin tämä valmistuu ja pääsee kuvaamaan Othortenia ja armotonta aketusta. Jos jaksaisi valua sinne Lehvilällekin joskus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.