IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas
Luku 17 valmistui, eikä siitä tullut sen kamalampi kuin oli odotettavissa. Merkittävin muutos on Beardin (eli jatkossa Baragdar) debyytti jo tässä vaiheessa. Hän on tosin vielä nimetön juoppo taustahahmo, mutta kuten asianomaiset tietävät, on suuressa roolissa Kakkoskirjassa. Tämä saattaa hämätä ulkopuolisia lukijoita, jotka eivät tiedä jatko-osan tulevan. Pidin Beardin mukaan tuomista niin suurena asiana, että otin yhteyttä Mlinkiin. Onneksi hän ymmärsi asian. Tänään pitäisi kohta puoliin mennä sinne palaveroimaan. Tämän viikon ohjelmaan kuuluu luku 18, jolla on tylsä nimi Uusia vaaroja. Vaaroja? Mitä sankareillemme tapahtuu? Prosessiin saattaa tulla igävä keskeytys, kun pitää muuttaa 220 km:n päähän pohjoiseen, jyväskyläläiseen betonilähiöön. No ei ny kai. Ihan mukana paikkahan tuo Kortepohja on. Saa nähä, miten opiskelu ja kirjoitustyö tulevat sinuiksi. Oletettavasti joten kun.

Tein vähän statistiikallisia tutkimuksia tunnetuista fantasiakirjailijoista. Otos on 33 henkilöä Richard Adamsista Margaret Weisiin. Tutkimustulosten perusteella tyypillinen fantasiakirjailija tekee debyyttinsä 33-vuotiaana (Robert E. Howard teki jo 21-vuotiaana, mutta Richard Adams oli vasta 55), läpimurtonsa 47-v ja kuolee 60 vuoden iässä (välillä Howard 30 - Jansson 87, jos kohta Jack Vance on tätä nykyä 90). Hän julkaisee 31 erikokoista teosta (romaani, novelli, käsikirjoitus, tutkielma, essee, näytelmä, sarjakuva). Hän on joko britti tai jenkki. Poikkeuksen tekevät Stefano Benni (Italia), Michael Ende (Saksa), Tove Jansson (Suomi) ja C.S. Lewis (Irlanti). Intin ovat otoksen henkilöistä käyneet ainoastaan Adams, Eddings, Lewis, Moorcock, Pullman, Smith ja Tolkien (tämä on erittäin oleellista). Itse olen syntynyt vuonna -86, joten esikoisromaani tulee uunista 2019, pääteos 2033 ja the road ends 2047. Tuossa viimeisessä otin huomioon Suomen elintason ja omat elintapani, ja lisäsin yhden vuoden. Todennäköisesti kuolen syksyllä. Tolkien ja Lewis kuolivat syksyllä ja Smith elokuussa.

Palatakseni itse Teokseen, sillä pitäisi keksiä nimi. Niitä olen latonut tuonne yhteisöön, mutta olisi fiksua keksiä ainakin työnimi. Oikeasta otsikosta tekee aloitteen kustannustoimittaja. Luvussa 18 tapahtuu dramaattinen käänne, kun Trunderit saapuvat Othorteniin etsien Gilmeriä kuumeisesti. Myöhemmin taistellaan peikkoja vastaan, ja salaperäinen jousimies pelastaa Gilmerin ja Laurdonin hengen. Lopulta ylipappi Guiron saapuu Othorteniin mukanaan suuria uutisia. Welhim tulee kaupunkiin juuri ennen kuin...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.