IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas
Viime keksiviikkona liityin uuteen yhteisöön (tällä kertaa ihan reaalimaailman), KVAT:n kirjoittajapiiriin. Kyseessä on lähinnä humanisteista koostuva foorumi, jossa saa kirjoittaa ja lukea muiden samanhenkisten ihmisten kanssa toistemme tekstejä. MadRole Buukkeja en sinne vie, mutta jotain jämäisiä välipaloja. Tajunnanvirta kun on näin valtava, tulee pakostikin paljon ideoita.

Nyt on paljon rautaa tulessa yhtaikaa. Viime kerralla mainittujen koulutöiden ohella kirjoittajapiirin novelli sekä Tosine Open Stagen esitys (13.3. eli jo viikon päästä). Viimeksi mainittu ahdistaa eniten. Gran Chaco etenee jo viidennellä sivulla. Nyt pitää vielä keksiä jäätäviä otsikon mukaisia analyysejä. Otsikkohan kuuluu "Etelä-Amerikan Daavid ja Goljat- Gran Chacon osapuolen sotilaalliset valmiudet 1932-35". Rainer Werner Fassbinder- essee tottelee nimeä "Tunteiden riisto- Porvarillisen arvomaailman kritiikki Rainer Werner Fassbinderin tuotannossa". Tällä tavalla ei mene liian helpoksi ja monimutkaiset otsikot ovat lisäpisteiden takuu.

MadRole Buukit etenee verkkaisesti, koska nyt on omituinen into puuhata kaikkea muuta. Olen nimittäin pitkästä löytänyt kirjoittamisilon, ja valitettavasti se ei kanavoidu yksinomaan MadRoleen. Nyt sheriffin vaimo on saatu hengiltä ja murhatutkimukset on saatu valmiiksi. Laurdonin hahmo syvenee Gilmerin jäädessä hetkeksi taustalle. Saamme tarkempaa tietoa hänen menneisyydestään. Myös Gaeredhel mainitaan ensimmäisen kerran. Ei tosin nimeltä, mutta flash backissä Laurdon muistaa jotain hänen sanomaansa. Laurdon-Gaeredhel veljesparina on kyllä todella hyvä idea, ja siitä kunnia Mlinkille. Näistä siis Gaeredhel on vanhempi ja taidollisesti mitattuna pätevämpi (peliteknillisesti järisyttävä vertaus: G on eeppisen tason maagi, L on kämyisellä nelostasolla). Hän jää kuitenkin hieman sivuun sekä tässä, että MadRole Buukit 2:ssa, jossa keskushahmona on Paleon. Opimme senkin, ettei Laurdonin, Grafin ja Zurkin välinen suhde ole lainkaan niin 'solid', kuin aikaisempi kerronta on alkanut ymmärtää. Tämä on ihan loogista, sillä muutoin Laurdon ei hetkeäkään epäröisi Grafin syyttömyyttä. Vai hetkinen... Entä jos onkin niin, että Laurdon auttaa Grafin pakoon oikeuden istunnosta tai jopa pakenee tämän kanssa. Vahva kontrasti peliin, jossa hän itse asiassa yrittää estää Grafin paon. Vai uskooko hän sittenkin tekaistuja todisteita, eikä näe näytösoikeudenkäynnin läpi. Luultavasti Lonrondissa sellaiset eivät ole järin yleisiä.

Kalle Päätalolla oli kuulemma tiukka työaikataulu. Laski joka päivälle sivumäärät ja piti tarkkaa kirjaa, oliko pysynyt tavoitteessa. Siksipä kirjat valmistuivatkin kolmessa-neljässä kuukaudessa laadun kuitenkaan kärsimättä. Tiiviin työtahdin vastapainoksi jäi loppuosa vuodesta vapaaksi. Päätalo aloitti kirjoittamisen helmi-maaliskuussa ja kirja oli painovalmis kesä-heinäkuussa. Samaa ei vissiin kannata yrittää kenenkään amatöörin. Tekiköhän Päätalo kahdeksan tunnin kirjoituspäiviä lakisääteisine lounas- ja kahvitaukoineen? Tämä sopii luterilaiseen työmoraaliin, kun taas umpikatolinen Tolkien kirjoitti puuskittain, aina kun siltä tuntui. LOTRin valmistuminen kestikin 15 vuotta, joista lähes vuoden vei pelkästään Morian jakso. Päätalo oli ammattikirjailija vuodesta 1959 lähtien, Tolkien ei luopunut leipätyöstään LOTRin jälkeenkään.

MadRolelaiset! Jos ette ensi perjantaihin mennessä saa uutta materiaalia, hirttäkää allekirjoittanut genitaaliosistaan jonnekin kattopalkkiin!

An errant soul
homeless and foul
All gone but
the will to tell the Tale

'Live to tell the tale'
Once

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.