IRC-Galleria

Pähkinä

Pähkinä

Facebook on aktiivisempi. FB: Sami Bro

[Ei aihetta]Tiistai 24.03.2009 15:31

Novemberblut kopsas facialbookista ja Thamiel kopsasi Novemberbluutilta ja minä kopsasin Thamielilta. Kopsaa sinäkin! Nää ei siis ole missään parhausjärjestyksessä.

* * *

"The idea is to think of 15 albums, CDs, LPs (if you're over 40) that had such a profound effect on you they changed your life. Dig into your soul. Music that brought you to life when you heard it. Royally affected you, kicked you in the wazu, literally socked you in the gut, is what is meant. Then when you finish, tag 15 others, including me. Make sure you copy and paste this part so they know the drill. Should be truly life-changing, not just your current fave raves etc."


1. The prodigy - Fat of the land

Ohhoh. Tästä se kaikki alkoi. Konemusan kuuntelu siis. Oisko ollu vuonna -96 vai -97 kun breathin musavideo rullas MTV:llä jatkuvasti, ja joka kertahan se piti sieltä kuunnella kun oli mahdollisuus. Seuraavana syksynä sitten sain koko albumin synttärilahjaks. Eli vuonna 1997. Huhhu 11 ja puoli vuotta sitte.

2. The prodigy - Music for the jilted generation

Vaikka Music for the jilted generation julkastiin 3 vuotta aikaisemmin kun fat of the land, niin silti pääsin erään hyvän ystävän kautta tutustumaan siihen vasta jonkunaikaa fat of the landin jälkeen. Totaalisen mielen räjäyttävä albumi. Break&enter <3

3. Raveyard 2001 - Various

Tästä albumista täytyy sen verran sanoa että en ole aivan satavarma että tutustuinko tähän levyyn näistä kolmesta ensimmäisestä ensimmäisenä, mutta saman hepun kun MFJG:en ja erään toisenkin hyvän ystävän kautta. Vuonna -97~ Vieläkin kun kuuntelee kappaleen "we wanna have a good time", niin tulee selvästi se sama tunne kun silloin kun sitä huudatti skidinä hiuskarvat pystyssä :D
Itse en koskaan tätä albumia omistanut, mutta sain sen joskus yläasteen aikana kopsattua koneelle.

4. Fatboy slim - You've came a long way baby

Kerrassaan mahtava albumi. Ensi kertaa kuulin tätä kesällä -99. Ensi biisit olivat tietysti "Praise you", "Right here, right now", "Rockafeller skank". Nostalginen levy. Koko albumin ostin vasta yläasteella.

5. Foo Fighters - When there is nothing left to lose

Vähän eri kategorian musaa, mutta tämänkin albumin sinkkulohkaisua eli "Learn to fly:tä" tuli dikki kovana tsekkailtua MTV:ltä joskus vuonna -99.
Itse albumin ostin joskus pari, kolme vuotta sitten!


6. Peer gunt - Golden Greats

Guntin biisejä tuli aikoinaan kuunneltua parin kaverin kanssa c-kasetilta, ja oli täysin viedä mennessään. Meikäläisen. Muistan kun käytiin mutsin kanssa kirjastosta kyselemässä Guntin levyjä mutta sielläpäs ei ollutkaan =D Muori joutu sitten mulle ostaa tuon ko. kokoelma levyn. "I don't wanna be a rockenroll star"7. Eminem - Marshall Mathers LP

Hohhoh, tästä alkoi sitten noin viiden vuoden aktiivinen räpin kuuntelu. Muistaakseni tän levyn halusin "The real slim shadyn" ja "Under the influencen" takia :D Mutta erittäin loistava levyhän tämä on muutenkin! "Remember me?"

8. Limp Bizkit - Chokolate starfish and the hotdog flavoured water

Mitä tästä voi sanoa? Loistavaa. Kevyesti yhtyeen paras albumi. "My generation" ja "Take a look around" olivat ne biisit minkä takia tän toivon joululahjaksi vuonna 2000. Tosin tästä albumista ei juurikaan huonoja biisejä löydy. "My way" kolahti sitten myöhemmän kuuntelun jälkeen ja lujaa.9. Metallica - Load/ Reload, ja Garage inc.

Load ja Reaload oli kirjastosta lainassa, ja Garage inc. siskolta. Heh, Garage inc. on edelleen meikäläisen levyhyllyssä, ja lainaamisesta on jo aikaa lähemmäs 9 vuotta =D Näitä levyjä tuli 2000 kesä kuunneltua erittäin aktiivisesti, ja Garage inciä edelleen. Metallica on muutenkin kovin hyvä!


10. Petri nygård - Mun levy (kyllävain)

ASIAA! Tästä ei suomiräppi ole koskaan parantunut, ja tuskin paranee. VITTU, PERKELE, SAATANA! Tämä kyllä kolisutti rankan vitosluokkalaisen hopparin tajuntaa. Tämä albumi oli varmaan innoittajana siinä että kalja ja savukkeet alko kiinnostamaan!11. Cypress hill - Skull and Bones

Markat vaihtu euroiksi ja Cypress Hill tuli kuvioihin. Tämä levy on semmonen jota jaksaa kuunnella uudestaan, uudestaan ja uudestaan. Periaatteessa tähän voisi listata kaikki Cypress Hillin albumit, koska kaikki löytyy levyhyllystä.


12. The prodigy - Always outnumbered never outgunned

Tästä sitten alkoi taas juurille palautiminen, eli konemusan ääreen. Tämä levy vaatii muutaman ylimääräisen kuuntelukerran ennenkuin siihen pystyy samaistumaan samalla tavalla kun Prodigyn aiempiin tuotantoihin. "Girls", "Spitfire", "Medusas path".13. Fatboy slim - Palookaville

Tämä tuli ostettua samoihin aikoihin kun ensimmäistä kertaa alotin kauppiksessa. Eli vuonna 2005. Erittäin miellyttävä levy, vaikkakin tyylisuuntaus oli hieman erinlainen kun You've come a long way babyssä, ja Halfway between gutter and starsissa. "Long way from home". Tästä levystä tulee kyllä mieleen ne vanhat hyvät ajat kun Joona asusteli svedenissä.14. The Bug - Poison dart (sinkku)

Tätä tuli kuunneltua viime kesänä hyvinkin ahkerasti. Se myös johti siihen että ostin vinyylinä koko tuon Bugin London Zoo albumin missä ko. Kappale on. Tämä kappale tuli bongattu YleX:n Tiistain tanssi-illassa.15. Syan Tyas - Trance world / The prodigy - Inveders must die

Tästä viimeisimmästä sijasta kilpailee nyt nuo molemmat ja molemmat mielestäni ansaitsevat viimeisimpien päräytysten tittelin. Trance world, eli kokoelma kiksua tuli ostettua jo viime kesänä, jolloin se toi euforisilla melodioillaan kylmät väreet ja herkistymiset jatkuvasti esille. Ko. albumia on kuunneltu paljon niin henkisten kun fyysistenkin matkojen aikana.

Invaders must die:

Mitä tästä voi sanoa? Kun olin ensi kertaa viimeviikolla kuunnellut koko albumin läpi, niin lämpöiset muistot siitä miksi aloin The Prodigyä yleensä edes kuuntelemaan, pomppasivat kovin voimakkaasti esille. Heil Liam Howlett!


Niinkun tästä saattaa huomata niin musamaku on varsin laaja. Tajunnanräjäyttäviä ja elämää muuttavia levyjä on tullut vastaan niin paljon ettei niitä mitenkään voisi listata kaikkia. Tässä nyt oli otos niistä mitkä on ohjannut meikää siihen pisteeseen missä oon nyt!

Ahaa! Tähän loppuun on pakko vielä lisätä semmoinen albumi kun Telepathy - Jungle dons dub plate special.
Faija aikoinaan osti mulle tän kun se oli ollut jossain kurssilla lahdessa. En vieläkään käsitä että miten se oli osannut ostaa tuon mulle :D Vasta ehkä 5 vuotta sitten tajusin että jumalauta täähän on junglea koko albumi! Tulee kuunneltua hyvin paljo vieläkin. "Dj Rap - Universal Mind"

Nyt oon sitten pakana!Torstai 19.03.2009 03:49

Erosin kirkosta. Turha olla mukana semmosessa mitä ei voi/halua noudattaa. Kaikki on syntiä ja kaikesta joutuu helvettiin. No, ei se suinkaan se ainut syy ole, mutta yksi niistä kumminkin. Ei siinä, ne on mukana ketkä tuntee sen omaksi jutukseen. Kyllä meikä uskoo jumalaan edelleenkin, mutta se että oonko mä koskaan edes uskonut kristittyjen jumalaan onkin sitten asia aivan erikseen.

Ajattelin pt5Sunnuntai 15.03.2009 04:23

Se on hassua miten jotkut asiat vaan jää selvittämättä. Se on vähä sama homma niinku skidinä osti irtonumeron jotain sarjakuva lehteä (omalla kohdalla Myrkkyä tuli ostettua) ja siinä olis kaksi-osainen tarina, mutta ei koskaan ostanut sitä seuraavaa lehteä niin ei koskaan saanu tietää miten se tarina loppui. Eli se ei oo jääny vaivaamaan niin paljoa että se tulis joka päivä mieleen. Mutta sitte taas toisaalta joittenki asioiden vaan kuuluu jäädä selvittämättä, niin typerältä kun se kuulostaakin. Jää ainakin varaa spekulaatioihin esim. "Ehkä siinä oiskin käyny niin, eikä niin". Toisaalta yks asia mikä on varma on jazz. Sitä rehellisempää musaa ei varmasti ihmisen aikana tulla koskaan kehittämään.

Np. Miles Davis - Flamenco Sketches (Alternate Take)

[Ei aihetta]Maanantai 09.03.2009 20:41

Miika sanoo:
mitä vittua

Miika sanoo:
joku soitti ja yritti myydä kalsareita

Filya Trevelyan sanoo:
ai puhelimessa?

Miika sanoo:
nii

Miika sanoo:
ei oikeesti

Filya Trevelyan sanoo:
ostikko?

Miika sanoo:
"yritämme tehdä laadukasta miesten alusvaate valikoimaamme tunnetuksi"

Filya Trevelyan sanoo:
:'DD

Ajattelin pt4Torstai 05.03.2009 02:39

Tajusin just että musiikki on mun elämä.

SaurusPerjantai 20.02.2009 10:52

Apuaa!

[Ei aihetta]Torstai 12.02.2009 02:50

All my people right here, right now
D'you know what i mean?

Vitutus on nyt hyvin korkea. Keskiviikko 11.02.2009 00:45

!!!!!!!!!Sunnuntai 01.02.2009 04:04

Nyt on kyllä niin hyvä pokerinaama tälle vuodelle ettei tarvi kuunnella sekunttiakaan radiota helvetin pitkään aikaan. Po-Pp-Po-Po-Pokerface :@