IRC-Galleria

Wannabe Virkkunen esittäytyyKeskiviikko 16.06.2010 23:05

Futiksen MM-kisoissa jokainen joukkue on nyt esiintynyt kertaalleen, joten täytyyhän sitä nyt vähän kaivaa itsestään suomalaisten jalkapallofanien Jumalaa, Suomen parasta jalkapalloselostaja Tuomas Virkkusta ja tehdä pientä analyysiä, vaikkei voimasuhteista vielä paljon mitään voi sanoakaan.

Ennakkosuosikeista Brasilia ja Argentiina hoitivat pointsit rutiinilla kotiin, mutta Espanjan konttaus tänään yllätti varmasti jokaisen. Laukaukset 26-8 ja kulmurit 12-3, mutta maalithan ne on jotka ratkasee. Uskon kuitenkin edelleen, että Espanja etenee aina mestariksi asti, nyt on ainakin kunnon herätys siinä leirissä saatu.

Kritiikki Saksan joukkuetta kohtaan ennen kisoja oli jälleen kerran mitä suurinta, mutta sakut näyttivät sunnuntain esityksellään että joukkue taistelee jälleen vahvasti paikasta ainakin neljän joukkoon. Ok, Australia ei vielä ollut kunnon mittari, eikä Serbiankaan uskota tuottavan tuskaa. Kolme kärkimiestä onnistui toimittamaan pallon häkkiin, joten itseluottamusta tuli heti rutkasti lisää sille osastolle. Saavat olla vastustajat koko ajan varpaillaan Klosen, Podolskin ja Cacaun kanssa. Topparipari Friedrich-Mertesacker sekä nuori laitapuolustaja Badstuber eivät vielä joutuneet kunnon testiin, ja tässä kohtaa on yhä edelleen omissa papereissa suuri kysymysmerkki. Tosipelien alkaessa sitten nähdään, tuleeko erityisesti em. kolmikolle kiire vastustajien kärkkäiden hyökkääjien kanssa. Jos Saksa johonkin osastoon kaatuu, on se tämä.

Ennustin ennen kisoja Meksikosta mustaa hevosta, ja uskon siihen vahvasti edelleen. Kaiken järjen mukaan täysin ilman joukkuepeliä ja taktiikkaa pelaava Ranska pitäisi kaatua, mutta ei Gallian Kukoistakaan ota selvää. Esitys Uruguayta vastaan oli juuri niin aneeminen kuin odottaa saattoi, mutta ei kuitenkaan unohdeta neljän vuoden takaista... Isäntä Etelä-Afrikka pelaa suurella itseluottamuksella enkä pitäisi suurenakaan yllätyksenä kolmea pistettä tämän illan ottelusta Uruguayta vastaan. Mielenkiinnolla seuraan Diego Forlanin otteita. Joko tänä iltana maalitili aukeaa?

Englannin esitys ei ainakaan täällä yllättänyt ketään ja suuria pitää tapahtua, jotta Englanti menestystä näistä kisoista haalisi. Veikkaan puolivälieriin, ja sitten kotiin.

Aasian maat sitä vastoin yllättivät positiivisesti. Kreikkalaiset eivät millään pysyneet vikkelien ja teknisten korealaisten kyydissä ja Samurait kaatoivat vahvan Kamerunin. Valmentaja Okada ilmoitti Japanin etenevän aina välieriin saakka. Puheet ovat suuret, teot nähdään lähitulevaisuudessa. Mysteeriporukka Pohjois-Korea kiusasi brasseja Kreikka-tyylisellä puolustusmuurilla ja näytti lopussa ettei vastustajilla ole varaa nukkua ja tuudittautua johtoasemaan.

Omaan silmään on pistänyt vahvasti punaisten korttien määrä. Kentällä ei ole nähty juurikaan rumia otteita, mutta punaista on katsellut jo neljä pelaajaa, joista peräti kolme sunnuntaina. Joillekin pelaajille ei ilmeisesti ole ollut selvää, ettei kyse ole Lentopallon Maailmanliigasta...

Loppuun väsään jonkunlaisen TOP ja FLOP-listan...

Ensimmäisen kierroksen TOPit:

1: Saksa
Väkivahva esitys heti avausottelussa. Hyvää futista ja paikoista pallo reppuun. Niin helppoa se on.

2: Japani
Erittäin hyvin organisoitu joukkue, eivät päästäneet Kamerunia hyville maalipaikoille. Toisessa päässä riitti yksi onnistuminen kolmeen pisteeseen ja askel lähemmäksi jatkopaikkaa.

3: Sveitsi
Järjesti kisojen suurimman yllätyksen kaatamalla hallitsevan Euroopan Mestarin ja yhden ennakkosuosikin. Todisti jälleen kerran, että aivan sama mitä lukee pallonhallinta- tai laukaustilastoissa, maalit on ne jotka ratkasee.

4: Uusi-Seelanti
Futismatsi loppuu vasta, kun tuomari viheltää sen päättyneksi. Eivät kumarrelleet suuren ennakkosuosikin edessä, vaan taistelivat loppuun saakka ja se palkittiin 40 sekuntia ennen lisäajan päättymistä.

5: Etelä-Korea
Vahvalla esityksellä helleenit nurin. Taistelee tosissaan jatkopaikasta.


FLOPit:

1: Espanja
Ylivertainen pelaajamateriaali, suuret odotukset, mutta kuinkas kävikään. Jos spaanit nöyryyttä tarvitsivat, niin sitä Sveitsi antoi nyt oikein kunnolla. Missä maalit??

2: Englanti
Hyvin odotettu tulos. Robert Green lahjoitti jenkkien maalin, mutta toisen puoliajan esitys ei aiheuta riemunkiljahduksia. Pettymys luvassa jatkopeleissä Capellon porukalle.

3: Italia
Hallitseva maailmanmestari saa olla tyytyväinen pisteeseen, joka tuli Paraguayn maalivahdin suosiollisella avustuksella. Ei esittänyt ihmeitä. Myös Lippin porukka ilman menestystä kotiin.

4: Kamerun
Hampaaton suoritus japseja vastaan. Eivät löytäneet eväitä organisoidun puolustuksen murtamiseen. Suuria pitää tapahtua, jotta Kamerun nähdään jatkopeleissä.

5: Ranska
Valmentaja Domenechia haukkuvat sekä kansa että pelaajat, kentällä juoksennellaan ilman päämäärää eikä joukkuepelistä ole tietoakaan. Sinänsä ei yllätys, mutta jotain tarttis tehrä. Lukeutuu yllätyksiin, jos Ranska jotenkin itsensä jatkopeleihin kampeaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.