IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

08082009-18072010Sunnuntai 18.07.2010 09:43

08.08.2009 - Päivä numero 1, saapuminen Saksan maalle ja suuri tuntematon edessä
.
.
.
18.07.2010 - Päivä numero 345, Jäähyväiset: on aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa, nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa..

Tuohon väliin mahtuu 343 uskomatonta päivää, joita en mistään hinnasta vaihtaisi pois. Mennyttä vuotta ei pysty kuvailemaan kuin yhdellä tavalla, elämäni vuosi. Vaihtovuoden mahtavuudesta kertoo se, että tarvitaan useamman ihmisen sormet sekä varpaat laskettaessa kuinka moni tänä vuonna täällä Saksassa olleista on todennut samalla tavalla kotiinpalun jälkeen, ja kaiken lisäksi vielä valittanut kovaan ääneen kuinka on ikävä takaisin Saksaan. Elämä on.

Mielenkiintoinen lähitulevaisuus odottaa, sillä en vieläkään millään pysty kuvittelemaan paluuta takaisin tuttuun ympäristöön ja sopeutumista takaisin normaaliin elämään, vaikka tätä kirjoittaessa kello lahjomattomasti kertoo minun olevan takaisin kotona jo puolen vuorokauden päästä. Huh huijaa..

Erittäin iloisella ja odottavaisella mielellä palaan takaisin "radan taakse", kuten meillä on tapana sanoa. Kaikkien sukulaisten, tuttavien ja kavereiden näkeminen uudelleen vuoden tauon jälkeen tulee olemaan jotakin aivan uskomatonta..

Kiitoksia tästä aivan täydellisestä vuodesta voisi jakaa kaksin käsin ympäri ämpäri, mutta tyydyn nyt heittämään vain yhdet kiitokset, sinne tärkeimpään osoitteeseen. Ilman maailman parhaita vanhempia ja heidän sekä suurta henkistä että taloudellista tukea ja uskoa siihen että osaan tulla toimeen suuressa maailmassa, ei tästä olisi tullut yhtään mitään. Ja ylivoimaisesti rankempi tämä vuosi on ollut heille sekä sukulaisille, kun ovat huolehtineet että onhan jätkällä varmasti kaikki hyvin maailmalla, toivottavasti ei ole koti-ikävä iskenyt, osaako se kommunikoida vieraalla kielellä jne. Itselle kun vuosi on ollut yhtä juhlaa ja humua, näin hieman karrikoiden, mutta kaukana totuudesta ei kuitenkaan olla. JÄTTILÄISMÄISET kiitokset siis etenkin vanhemmilleni, jotka saavat "pikku"pojaltaan sekä huojentavia että kauhistuttavia uutisia; poika siis palaa turvallisesti maailmalta kotiin, joten ylisuuren huolehtimisen voi lopettaa, MUTTA...

...lähtee takuulla tulevaisuudessa uudestaankin maailmalle, kun mahdollisuuden siihen saa!!

Ohi onKeskiviikko 14.07.2010 19:00

Nyt kun maailmanmestaruus on jälleen saatu ratkottua ja neljän vuoden piinaava odotus alkaa jälleen uudestaan, täytyy tehdä muutamat TOP-listat menneistä kisoista.

Finaalia kuin sen kummemmin voittajaakaan en enää jaksa alkaa analysoimaan. Kultainen Pallo meni tällä kertaa täysin oikeaan osoitteeseen.

Tässä nyt muutamia toppauksia...TOP 3 PELAAJAT:

1) DIEGO FORLAN, URUGUAY
Täysin ansaitusti kisojen paras pelaaja. Henkilökohtainen panos joukkueen menestyksen eteen vieläkin suurempi kuin esim. Villalla ja Müllerillä. Viisi maalia, väsymätöntä taistelua viimeiseen pillin vihellykseen joka ilta, ei filmaamisia ja ilmiömäisiä vapaapotkuja. Mikä on osoite Vicente Calderonin jälkeen??

2) THOMAS MÜLLER, SAKSA
Vasta 20-vuotias Bayernin kultakimpale tuli ja rysäytti lopullisesti itsensä maailman tietoisuuteen pokkaamalla Kultaisen Kengän. Viisi maalia ja kolme maalisyöttöä eivät jätä ketään kylmäksi.

3) DAVID VILLA, ESPANJA
Kuten ennakkoon oli odotettavissa, Villa mätti maaleja ja taisteli Kultaisesta Kengästä viimeiseen otteluun saakka. Voittomaalit Portugalia ja Paraguayta vastaan. Jätti odotetusti Fernando Torresin soittelemaan toista viulua.


TOP 3 KOVAN ONNEN KUNDIT:

1) DIEGO FORLAN, URUGUAY
Yritti väkisin hinata joukkueensa jopa finaaliin ja sen jälkeen pronssille, mutta lopulta mitään ei jäänyt käteen. Totesi Hollanti-ottelun jälkeen tunteneensa itsensä hyödyttömäksi ja kaiken kukkuraksi pronssiottelun viimeinen laukaus kolahti rimaan. Varteenotettava nimi puhuttaessa ensi kauden La Ligan maalipörssin voittajasta, mutta pelonsekaisin tuntein voidaan taas odottaa maailman kirotuimman seuran edesottamuksia... Diego kun ei voi samaan aikaan olla hyökkäyksen kärjessä ja varmistaa että puolustus hoitaa oman ruutunsa...

2) ASAMOAH GYAN, GHANA
Miljardin taalan paikka jatkoajan viimeisillä sekunneilla viedä Ghana ensimmäisenä afrikkalaisjoukkueena välieriin, mutta kun ei niin ei. Osoitti järkkymätöntä kylmäpäisyyttä laukomalla seuranneessa pilkkukisassa aivan yläkulmaan. Minkäs voi, kun onnea ei tällä kertaa Ghanalle suotu.

3) FELIPE MELO, BRASILIA
Nuori puolustaja joutui samanlaiseksi sylkykupiksi kuin David Beckham vuonna -98. Oma maali ja punainen kortti puolivälierässä, ei mennyt ihan putkeen Vastaanotto Brasiliassa oli "mitä lämpimin". Vanha maalitykki Ronaldo tiivisti tilanteen erinomaisesti: Melon ei kannata viettää kesälomaansa Brasiliassa...TOP 1 LOGIIKAN IHMELAPSET:

1) SILVIO BERLUSCONI, ITALIA
"Espanja voitti MM-turnauksen. He ovat välimereläinen joukkue kuten mekin. Voidaan siis sanoa, että mekin voitimme maailmanmestaruuden", Berlusconi totesi absurdilla logiikallaan italialaiselle La Repubblica-sanomalehdelle.
Aivan näin. Italia kun pärjäsi jopa niin hyvin että jäi Uuden-Seelannin taakse alkulohkossaan...

Elämäni hulluin iltaLauantai 03.07.2010 07:01

VAROITUS! EI SOVELLU HERKKÄNAHKAISILLE!

SISÄLTÄÄ VOIMAKKAITA KOHTAUKSIA, JOTKA SAATTAVAT OLLA HAITALLISIA HERKILLE IHMISTYYPEILLE!

Ja heti alkuun anteeksipyyntö sellaisille henkilöille, joiden lempiaiheisiin jalkapallo ei kuulu. Tämä kirjoitus nimittäin jatkaa samasta aiheesta, tosin "hieman" eri tavalla kuin nuo aiemmat. Lisäksi nyt mukaan sidotaan kirjoittajan elämässä hyvinkin vahvasti mukana oleva vedonlyönti, jonka kiehtovaan ja jännittävään maailmaan lukija nyt viedään...

Viimeisen seitsemän päivän aikana tällä rintamalla on tapahtunut suoraan sanottuna aivan liikaa. Paras tapa lienee eritellä jokainen päivä päiväkirja tyylisesti. Mukavia lukuhetkiä!

Ai niin, kaikkihan tietenkin tykkäävät jossittelusta, mutta nyt on aivan pakko...

Lauantai, 26.6
MM-kisojen puolivälierät käynnistyvät. USA:n ja Ghanan välinen ottelu napsahtaa 1-1 tuloksella kohdilleen. Sen kanssa pelatuista kolmesta USA:n liigan ottelusta kaksi osuu helposti kohdilleen, mutta kolmannessa taululle jää lukemat 0-0. Yksi maali, ja illan saldo olisi näyttänyt 158€ kolmen euron panostuksella.

Sunnuntai 27.6
Argentiina-Meksiko, ensimmäinen ottelu jossa kaveriporukastamme löytyi henkilöitä kummastakin pelaavasta maasta. Enemmistö kaveriporukasta asettui Meksikon puolelle. 15 hengen ryhmästä Argentiinaa kannattivat ainoastaan yksi argentiinalainen ja yksi saksalainen sekä veljekset Relander. Luopiomaisesti pelasin Argentiinalle kahden maalin voiton. Mukaan laitoin kaksi peliä Ecuadorista ja kaksi USA:sta. Yllättävää, että viimeisen pelin kohdalla homma hajosi käsiin. Joukkue jota kannatin johti ottelua, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella vastustaja iski kaksi maalia ja se siitä. 2,50 eurolla olisi tullut 202€..

Maanantai 28.6
Jo viikonlopun aikana tekemäni vedot kaikkia MM-kisojen puolivälieräotteluita varten sujuivat niin kuin pitikin, lähes tulkoon.. Toivo säilyi kuitenkin tiistaille asti ja odotukset olivat korkealla..

Tiistai 29.6
Kaikki räjähtää käsiin. Viimeiset ottelut Paraguay-Japani ja Espanja-Portugali tuovat toteen ankarimman mahdollisen tuomion; ei voittoja.
(1=ensin mainittu joukkue voittaa, 2=jälkimmäisenä mainittu joukkue voittaa)

Lappu 1:
Uruguay-Etelä-Korea 1
USA-Ghana, USA menee jatkoon
Saksa-Englanti, Saksa menee jatkoon
Argentiina-Meksiko 1
Hollanti-Slovakia 1
Brasilia-Chile 1
Espanja-Portugali 1

Eli ainut munaus sattui USA-Ghana ottelun kohdalla, kun Ghana voitti ottelun jatkoajalla. Kolmen euron panoksella olis tullu 120€.

Lappu 2:
Argentiina-Meksiko 1
Hollanti-Slovakia 1
Brasilia-Chile 1
Paraguay-Japani, Japani menee jatkoon
Espanja-Portugali 1

Japani valitettavasti hävisi rankkarikilpailussa. Vitosen panos, ois tullu 75€.

Ja sitten vielä kaiken huippu, lappu 3:

Hollanti-Slovakia, Hollanti voittaa kahdella maalilla
Brasilia-Chile 1
Paraguay-Japani, Japani ei häviä varsinaisella peliajalla
Espanja-Portugali 1

Hommahan kaatui siihen että Slovakia sai viimeisellä sekunnilla rankkarin josta laukoivat 2-1 kavennuksen, vitosen panoksella ois saanu 50€.

Keskiviikko 30.6
Jotakin aivan ihmeellistä tapahtuu.. Pelasin iltasella kolmea liveveto-ottelua, eli pelejä jotka ovat käynnissä. Ensimmäiseen lappuun tuli yksi peli Norjasta, yksi Saksasta sekä kotimaan Lahti-Honka taisto, joka oli ensimmäisessä vetovaiheessa 1-2. Näihin kolmeen peliin jokaiseen pelasin että syntyy vähintään yksi maali lisää. Sakemannit heiluttivat verkkoa pariin kertaan ja Lahti-Honka pelissähän verkko soi minuutin sisällä kahdesti Lahden ensin tasoitettua ja Hongan mentyä heti perään 2-3 johtoon, mutta norjalaisten maalihanat pysyivät kiinni. Kun Norjan ottelua oli viitisen ja Lahti-Honka matsia kymmenisen minuuttia jäljellä, pelasin uudestaan näihin kumpaankin peliin yhden maalin lisää. Ja kuinka ollakaan, pelikellon näyttäessä 92 minuuttia norjalaiset onnistuivat ampumaan maalin. Tästä innostuneena laitoin vielä viimeisen vedon Lahti-Honka peliin kun ottelua oli pelattu 87 minuuttia, että Honka iskee yhden maalin. JA MITÄ IHMETTÄ!!?? 94 MINUUTTIA KELLOSSA JA HONKA ISKEE 2-4!!!!! Siitä hyvästä kuittasin kaikesta kolmesta vedosta voitot kotiin, yhteensä 155€.

Torstai 1.7
Luotin vahvasti siihen että keskiviikkona kurssi saatiin käännettyä voittoiseksi kun niin mehevä munkki osui. Vaikka kotimaan liigakentillä MYPA onkin kompuroinut, luottoa löytyi silti virolaisjoukkue Narvaa vastaan. Pelasin jälleen livevetoa ja MYPAn lisäksi valkkasin kolme muuta peliä lapulleni. Tämän illan "haistot" olivat sen verran onnistuneita, että melkein päästiin kunnon rahoille.. Ai että minkä takia ei tullut mitään? Koska MYPAn olisi pitänyt voittaa 0-3, silloin ois iskenyt 280€.. Lisäksi toisesta vedosta, mihin valkkasin 12 peliä, sattui menemään kaksi metsään, 2,50€ panostuksella voittosumma olisi ollut 187€.

Perjantai 2.7
Ajattelin jo tämän viikon huipennuksen olleen Slovakian rankkari viimeisillä sekunneilla sekä MYPAn 0-2 voitto, mutta väärässä olin. Ensin alkuillasta nähtiin brassien kyyneleet, kun Hollanti yllätti Joga Bonito porukan. Täytyy kyllä sanoa että mielestäni Hollanti ei pelannut edes hyvin, mutta onnea oli heilläkin matkassa. Tosin eipätpä brassitkaan päässeet edes kunnolla painostamaan oranssipaitoja tilanteen käännyttyä. Yllätys joka tapauksessa monelle, myöskin minulle.

Illan Uruguay-Ghana ottelusta tulikin sitten jotain aivan uskomattoman ihmeellistä. Ensimmäisellä puoliajalla veikkasin Ghanan tekevän ensimmäisen maalin sekä yhdessä Irlannin liigan ottelussa tulevan vähintään kaksi maalia ensimmäisen jakson aikana. No, jälkimmäisessä tuli tietenkin peräti yksi maali ekalla jaksolla, ja haaveet 140€ voittamisesta haihtuivat sen siliän tiän.

Jokainen voi mielessään kuvitella millainen tunnelma oli nettikahvilassa, jossa ottelua seurasi valehtelematta noin sata ihmistä. Tästä joukosta Uruguayn kannattajat pystyi laskemaan epäonnisen sirkkelimiehen sormilla. Ghanan mentyä johtoon ensimmäisen jakson loppuhetkillä metakka oli aivan hirveä, ja vastaavasti Diego Forlanin tasoitettua ympäriltä kuului vain muutamia vaimeita riemunkiljahduksia.

Jatkoajan aikana tunnelma vain nousi ja meteli yltyi minuutti minuutilta. Kun pelikello näytti 120 minuuttia ja jokainen näki selvästi, mitä Uruguay-kärki Luis Suarez teki maaliviivalla, oli kaaos valmis. Lähes satapäinen ryhmä huusi ja meuhkasi ja hakkasi pöytiä minkä ehtivät, kun Asamoah Gyan asetti pallon yhteentoista metriin valmiina viemään ryhmänsä historian ensimmäisenä Afrikkalaisjoukkueena MM-välieriin. Mutta kuinka kävikään... Pallo pamahti yläputkeen ja jo itku silmässä kentältä poistunut Suarez hyppi onnesta soikeana kentän laidalla.

Draama sai jatkoa rankkarikilpailussa. Ensin epäonnistui Ghana-kapteeni John Mensah, jonka vedon Uruguayn maalivahti Fernando Muslera aavisti täydellisesti oikein, sitten Beckham-maisesti Uruguayn Maxi Pereira. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt epäonnistumisista, vaan maalivahti Muslera otti samaisesta alakulmasta, johon Mensah oli hetkeä aiemmin laukonut, kiinni myös Dominic Adiyiahin vedon. Ratkaisijan viitta laskettiin Uruguayn Sebastian Abreun niskaan, eikä miehen päätä palellut. Jäämiesmäinen Antonio Panenka-chippi keskelle maalia varmisti Uruguayn välieräpaikan.

Jokainen tietysti luulee että homman kliimaksi eli huippukohta on juuri nyt ohitettu, mutta muuta, väärin väärin, ystäväiseni. Nimittäin hulluna äijänä itseltä löytyi vielä jokerikortti taskusta.

Bongasin vetolistalta yhden nyrkkeilyottelun, jossa toinen ottelijoista oli suursuosikin asemassa. Siinä oli mahdollista veikata, monennessa erässä tulee tyrmäys, jos tulee ollenkaan. Olin ensin laskeskellut, että jos panostaisin jokaiseen kahteentoista erään vitosen, jäisin vähintään 25€ voitolle kunhan kaveri tyrmäisi vastustajansa. Tässä suunnitelmassa en kuitenkaan pysynyt, vaan päätin supistaa tyrmäysveikkaukseni eriin 3-6 ja laittaa näihin jokaiseen kaveriksi pari illan futispeliä, jokaiseen lappuun 2,50€ panostus eli yhteensä 10€.

Uruguay-Ghana ottelun päätyttyä katselin futispelien tulokset ja totesin että laihaksi taisi jäädä saalis tältäkin illalta. Yllä mainituista lapuista pysyivät kuitenkin elossa vaihtoehdot tyrmäyksestä erässä 3 tai erässä 5. Tulin kotiin ja päätin tietenkin saman tien tsekata että miten nyrkkeilyottelussa oli käynyt. Epäusko valtasi täydellisesti kun katsoin riviä jolla tulos luki; tyrmäys erässä 3 ja kerroin 34!

Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja 175€ puhtaana käteen. Meikäläinen kiittää ja kuittaa!

Tätä ei ihmiselle pysty tarjoamaan kuin yksi ja ainut. Ja se on Kuningasjalkapallo!

Jatkoa viime numerostaTorstai 01.07.2010 01:52

Kaksi kolmasosaa kisoista takana ja kahdeksan kovinta saatu selville. Suuria yllätyksiä ei ole tapahtunut, mutta uskon ainakin yhden sellaisen olevan vielä tulossa. Ennen kuin katsotaan tulevaan, pitää tietenki purkaa hieman mennyttä.


Meksikosta ei ollut kisojen mustaksi hevoseksi. Tosin vastustajakin heti neljännesvälierissä oli todella kovaa luokkaa. Diego Forlanin otteet ovat olleet pienoinen pettymys, mutta joukkueena Uruguay on pelannut mallikkaasti. Toisen ottelun jälkeen sanoin heidän menevän pitkälle. Englantia veikkasin puolivälieriin, mutta hengetön ryhmä lähti jo kotimatkalle. Saksalaiset itse suhtautuivat skeptisesti mahdollisuuksiinsa Englantia vastaan, mutta itse olin täysin varma Saksan murskavoitosta. Espanja hoiti lohkonsa kuten pitikin ja juna puksuttaa vahvasti eteenpäin. Ranskan touhuista tuskin tarvitsee mainita enää yhtään mitään. Sen sijaan Italian totaalinen taaperrus löi ällikällä ainakin minut, odotin että kyllä nyt yksi Slovakia kaatuu tuosta noin vain, vaikka esitykset eivät kummoisia olleetkaan. Ja Fernando Torres on täysin turha kaveri. Jos del Bosquella on yhtään järkeä päässä ja haluaa homman toimivan puolivälierässä 90min, jättää hän Torresin penkille.

Neljännesvälieräparien suhteen arviot menivät kohtuu hyvin kohdalleen. Uruguay, Saksa, Argentiina ja Brasilia hoitivat hommansa kuten pitikin. Espanjalle ennustin voittoa Villan maalilla ja Hollannille 2-0 voittoa, jossa Robben maalaa ekalla jaksolla ja Snejder tokalla. Niin lähellä, mutta niin kaukana. Ainoat vibaukset sattuivat USAn jatkoaikavoiton ja Japanin rankkarikisavoiton veikkaamisessa. Helppo jossitella, mutta kalliita erheitä. Jäi monta sataa tulematta..

Tässä tulee sitten tämän "asiantuntijan" lopputurnauksen kulku:
Puolivälierissä Argentiina kaataa Saksan ja Uruguay Ghanan. Paraguaysta ei ole vastusta Espanjalle ja Brassit lähettävät kovan väännön jälkeen oranssipaidat kotimatkalle. Välierissä Uruguay jysäyttää pommin ja etenee finaaliin kaatamalla kuudetta mestaruuttaan hakevan Brasilian ja Espanja tähtisikermä passittaa El Diegon poppoon taistelemaan pronssista. Pronssiottelusta en uskalla sanoa mitään, mutta Espanja hoitaa finaalin, huolimatta Uruguayn hurmoksesta. Maalikuningasta en lähde veikkaamaan, mutta joudun myöntämään, että oma suosikkini Diego Forlan ei sitä pystiä valitettavasti tule pokkaamaan. Ehdokkaita on vielä monta, joten seurataan mielenkiinnolla.

Tiedän että etenkin viimeinen kappale aiheuttaa valtavan määrän vastakommentteja, mutta ei haittaa. Jokainen saa tätä soppaa hämmentää aivan vapaasti omalla mielipiteellään. Mielipiteitähän on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Toivotan kaikille mahtavia hetkiä kuningaspelin parissa kesän huipennuksen lähestyessä!

Viva Espanja & Uruguay!
.

Wannabe Virkkunen esittäytyyKeskiviikko 16.06.2010 23:05

Futiksen MM-kisoissa jokainen joukkue on nyt esiintynyt kertaalleen, joten täytyyhän sitä nyt vähän kaivaa itsestään suomalaisten jalkapallofanien Jumalaa, Suomen parasta jalkapalloselostaja Tuomas Virkkusta ja tehdä pientä analyysiä, vaikkei voimasuhteista vielä paljon mitään voi sanoakaan.

Ennakkosuosikeista Brasilia ja Argentiina hoitivat pointsit rutiinilla kotiin, mutta Espanjan konttaus tänään yllätti varmasti jokaisen. Laukaukset 26-8 ja kulmurit 12-3, mutta maalithan ne on jotka ratkasee. Uskon kuitenkin edelleen, että Espanja etenee aina mestariksi asti, nyt on ainakin kunnon herätys siinä leirissä saatu.

Kritiikki Saksan joukkuetta kohtaan ennen kisoja oli jälleen kerran mitä suurinta, mutta sakut näyttivät sunnuntain esityksellään että joukkue taistelee jälleen vahvasti paikasta ainakin neljän joukkoon. Ok, Australia ei vielä ollut kunnon mittari, eikä Serbiankaan uskota tuottavan tuskaa. Kolme kärkimiestä onnistui toimittamaan pallon häkkiin, joten itseluottamusta tuli heti rutkasti lisää sille osastolle. Saavat olla vastustajat koko ajan varpaillaan Klosen, Podolskin ja Cacaun kanssa. Topparipari Friedrich-Mertesacker sekä nuori laitapuolustaja Badstuber eivät vielä joutuneet kunnon testiin, ja tässä kohtaa on yhä edelleen omissa papereissa suuri kysymysmerkki. Tosipelien alkaessa sitten nähdään, tuleeko erityisesti em. kolmikolle kiire vastustajien kärkkäiden hyökkääjien kanssa. Jos Saksa johonkin osastoon kaatuu, on se tämä.

Ennustin ennen kisoja Meksikosta mustaa hevosta, ja uskon siihen vahvasti edelleen. Kaiken järjen mukaan täysin ilman joukkuepeliä ja taktiikkaa pelaava Ranska pitäisi kaatua, mutta ei Gallian Kukoistakaan ota selvää. Esitys Uruguayta vastaan oli juuri niin aneeminen kuin odottaa saattoi, mutta ei kuitenkaan unohdeta neljän vuoden takaista... Isäntä Etelä-Afrikka pelaa suurella itseluottamuksella enkä pitäisi suurenakaan yllätyksenä kolmea pistettä tämän illan ottelusta Uruguayta vastaan. Mielenkiinnolla seuraan Diego Forlanin otteita. Joko tänä iltana maalitili aukeaa?

Englannin esitys ei ainakaan täällä yllättänyt ketään ja suuria pitää tapahtua, jotta Englanti menestystä näistä kisoista haalisi. Veikkaan puolivälieriin, ja sitten kotiin.

Aasian maat sitä vastoin yllättivät positiivisesti. Kreikkalaiset eivät millään pysyneet vikkelien ja teknisten korealaisten kyydissä ja Samurait kaatoivat vahvan Kamerunin. Valmentaja Okada ilmoitti Japanin etenevän aina välieriin saakka. Puheet ovat suuret, teot nähdään lähitulevaisuudessa. Mysteeriporukka Pohjois-Korea kiusasi brasseja Kreikka-tyylisellä puolustusmuurilla ja näytti lopussa ettei vastustajilla ole varaa nukkua ja tuudittautua johtoasemaan.

Omaan silmään on pistänyt vahvasti punaisten korttien määrä. Kentällä ei ole nähty juurikaan rumia otteita, mutta punaista on katsellut jo neljä pelaajaa, joista peräti kolme sunnuntaina. Joillekin pelaajille ei ilmeisesti ole ollut selvää, ettei kyse ole Lentopallon Maailmanliigasta...

Loppuun väsään jonkunlaisen TOP ja FLOP-listan...

Ensimmäisen kierroksen TOPit:

1: Saksa
Väkivahva esitys heti avausottelussa. Hyvää futista ja paikoista pallo reppuun. Niin helppoa se on.

2: Japani
Erittäin hyvin organisoitu joukkue, eivät päästäneet Kamerunia hyville maalipaikoille. Toisessa päässä riitti yksi onnistuminen kolmeen pisteeseen ja askel lähemmäksi jatkopaikkaa.

3: Sveitsi
Järjesti kisojen suurimman yllätyksen kaatamalla hallitsevan Euroopan Mestarin ja yhden ennakkosuosikin. Todisti jälleen kerran, että aivan sama mitä lukee pallonhallinta- tai laukaustilastoissa, maalit on ne jotka ratkasee.

4: Uusi-Seelanti
Futismatsi loppuu vasta, kun tuomari viheltää sen päättyneksi. Eivät kumarrelleet suuren ennakkosuosikin edessä, vaan taistelivat loppuun saakka ja se palkittiin 40 sekuntia ennen lisäajan päättymistä.

5: Etelä-Korea
Vahvalla esityksellä helleenit nurin. Taistelee tosissaan jatkopaikasta.


FLOPit:

1: Espanja
Ylivertainen pelaajamateriaali, suuret odotukset, mutta kuinkas kävikään. Jos spaanit nöyryyttä tarvitsivat, niin sitä Sveitsi antoi nyt oikein kunnolla. Missä maalit??

2: Englanti
Hyvin odotettu tulos. Robert Green lahjoitti jenkkien maalin, mutta toisen puoliajan esitys ei aiheuta riemunkiljahduksia. Pettymys luvassa jatkopeleissä Capellon porukalle.

3: Italia
Hallitseva maailmanmestari saa olla tyytyväinen pisteeseen, joka tuli Paraguayn maalivahdin suosiollisella avustuksella. Ei esittänyt ihmeitä. Myös Lippin porukka ilman menestystä kotiin.

4: Kamerun
Hampaaton suoritus japseja vastaan. Eivät löytäneet eväitä organisoidun puolustuksen murtamiseen. Suuria pitää tapahtua, jotta Kamerun nähdään jatkopeleissä.

5: Ranska
Valmentaja Domenechia haukkuvat sekä kansa että pelaajat, kentällä juoksennellaan ilman päämäärää eikä joukkuepelistä ole tietoakaan. Sinänsä ei yllätys, mutta jotain tarttis tehrä. Lukeutuu yllätyksiin, jos Ranska jotenkin itsensä jatkopeleihin kampeaa.

Kotona taasTiistai 06.04.2010 02:52

Reissusta on nyt palauduttu ja tämä viikko yritetään ladata akkuja jotta jaksaa sitten kouluakin taas käydä.

Erittäin hyvä reissu oli, ei voi muuta sanoa. Paljon tuli sekä nähtyä että bussissa istuttua, yhteensä 5000 kilometrin verran.

Tämän viikon aikana on tarkoitus kirjoitella taas raporttia reissusta, ja lisäillä muutamia kuviakin.

RoomastaPerjantai 26.03.2010 12:19

Eilen nahtiin mm. Colosseum, Forum Romanum ja Circus Maximus, tanaan mennaan Vatikaaniin.

Mukavan lamminta taalla, eilen paistoi koko paivan aurinko ja puolen yon jalkeenkaan ei palellut vaikka oli shortsit ja t-paita.

Tytot korjasi surkean turkkilaisparturin aikaansaannoksia eilen ja nyt on lyhyimmat hiukset miesmuistiin, huomattavasti parempi lopputulos ja olen iloinen. Suunnitelmissa olisi viela tanaan menna blondaamaan koko paa, niin sitten voisi olla ihan tyytyvainen uuteen lookiin.

Pari kuvaakin tulee kunhan ehtii...

KateellisilleKeskiviikko 24.03.2010 00:06

Matka jatkunut Wienin kautta Venetsiaan ja tààllà ollaan. Eilen oli vuoden ensimmàinen shortsi-pàivà, tànààn vietetty koko pàivà t-paidassa. Vettà ei onneksi tullut, vaan aurinko paistoi koko pàivàn, kun kierrettiin Venetsian kapeita katuja. Huomenna Roomaan ja siellà lauantaihin asti, hyvàltà kuulostaa vai mità.

Erittàin kaunis kaupunki tàmà Venetsia, suosittelen kaikille làmpimàsti.

ReissustaPerjantai 19.03.2010 23:00

Eilen tultiin Prahaan ja huomenna matka jatkuu, seuraavassa koko reissu:

18.3 Detmold ---> Praha
20.3 Praha ---> Wien
22.3 Wien ---> Venetsia
24.3 Venetsia ---> Rooma
27.3 Rooma ---> Firenze
28.3 Firenze ---> Pisa ---> Nizza
30.3 Nizza ---> Lyon
31.3 Lyon ---> Versailles ---> Pariisi
03.4 Pariisi ---> Brysseli ---> Lemgo
04.4 Lemgosta himaan

Perheenvaihto, osa 2Maanantai 15.03.2010 22:20

Niin se aika vaan kuluu. Vastahan marraskuun viimeisenä päivänä muutin uuteen perheeseen ja nyt, reilu kolme kuukautta myöhemmin, jälleen uuteen paikkaan. Aika kului toisen perheen luona todella nopeasti.

Uusi asuinympäristö vaikuttaa oikein hyvältä ja saan nauttia suorastaan luxuksesta; alakerrasta löytyy bilis- ja pingispöydät, edellistä tulee käytettyä varmasti hyvin useasti, ja huoneessani on vesisänky, jippii! Sisustus on mukavan punaista, huone kun on tytön, mutta eipä se haittaa.

Ja keskiviikkona alkaakin sitten Eurooppa Tour! 19 päivää reissussa, reittinä Praha-Wien-Venetsia-Rooma-Firenze-Monaco-Nizza-Pariisi-Brysseli ja sitten takaisin kotikaupunkiin. Varmasti unohtumaton kokemus luvassa, ja jälkeenpäin tietenkin suuret raportit!
« Uudemmat -