IRC-Galleria

Elämä on.Tiistai 15.01.2008 19:31

Autooni murtauduttiin viime yönä. Kun aamulla kouluun lähtiessäni huomasin asian, tunne oli pöyristyttävä. Joku oli kajonnut Henkilökohtaiseen Omaisuuteeni.

Raivon vallassa tarkastelin mitä rakkaan autoni sisältä oli viety, koskematta juuri mihinkään, etten hävittäisi mahdollisia varkaiden jättämiä jälkiä. Itku kurkussa katsoin kuinka punaisen kostajani apukuskin puoleinen ovi oli väkivalloin murrettu auki. Kuinka tämä on mahdollista? Tunnetta voisi verrata siihen jos joku tohtisi kajota lähimmäiseeni.

Kotvan rauhoituttuani soitin poliisille. Keskuksessa vastasi tympääntyneen oloinen mieshenkilö, joka ärsyttävän tyynesti otti vastaan antamani informaation. Ymmärsiköhän kaveri nyt ihan oikein? Siis minun, MINUN autooni on murtauduttu! Ennen niin koskematon kauppakassini on häväisty! Poliisin ääni pysyi tyynen monotonisena. Lupasi, että kohta joku soittaa ja kertoo, tuleeko partio käymään paikalla. Tähän oli tyytyminen.

Reilun puolen tunnin odottelun jälkeen puhelin viimein soi. Poliisi oli jo pihalla, joten riensin juoksujalkaa sinne kertomaan tarkempia tietoja. Ystävällinen, vanhempi miespoliisi kuunteli ja katseli ymmärtäväisesti, kirjoitti muistiinpanoja, lupasi postittaa rikosilmoituksen ja lähti matkoihinsa.

Seuraavaksi soitin vakuutusyhtiöön. Sieltä luvattiin lähettää vahinkotarkastaja paikalle heti kun on mahdollista. Tapasinkin tarkastajan nyt saman päivän aikana. Luihun näköinen mies kävi toteamassa, ettei cd- soittimeni ollut paskankaan arvoinen ja että todennäköisesti omavastuun summa on reilusti aiheutunutta vahinkoa suurempi. Varastetut cd- levyt taas kuuluisivat kotivakuutuksen piiriin, jota minulla ei tietenkään ole. Se siis niistä korvauksista, ainakin luultavasti.

Nyt vetoankin teihin, arvoisat pikkunistit, narkkarit ja sekakäyttäjät; minun puolestani hommatkaa mömmöihin tarvitsemanne rahat vaikka myymällä persettänne kadulla, mutta jättäkää kunniallisten kansalaisten omaisuus rauhaan. Ei tarvitse tulla kaatamaan itse itsellenne aiheuttamaa paskaa muiden niskaan.

Kokemus tämäkin, vaikka mieluiten olisin jättänyt kokematta. Enää ei poppi soi, ei metalli mäisky.
Hiljaisuus korvia hivuttelevi.

T. Vakuutusyhtiön päätöstä odotteleva

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.