IRC-Galleria

Siroqi`s

Siroqi`s

Tämän naisen uho, on kilpailijan tuho!

Saksanpaimenkoira jalo ja urhea kumppaniSunnuntai 04.11.2007 17:24


Saksanpaimenkoira on yksi maailman tunnetuimmista koiraroduista. Saksanpaimenkoirien ominaisia piirteitä ovat jalo ulkomuoto ja uskollinen luonne. Ne ovat ketteriä, älykkäitä, vahvoja ja pelottomia koiria, jotka soveltuvat moniin eri tehtäviin. Saksanpaimenkoirat ovat myös erinomaisia perhelemmikkejä. Ne ovat oppivaisia ja tottelevaisia ja sopeutuvat luonnostaan ihmisen kumppaneiksi sekä aktiiviseen perhe-elämään. Vakaan luonteensa ansiosta ne tulevat toimeen myös lasten kanssa.

Saksanpaimenkoira tunnustettiin omaksi rodukseen 1800-luvun lopussa, paljolti kapteeni Max von Stephanitzin ansiosta. Vuonna 1899 von Stephanitz kävi koiranäyttelyssä Karlsruhessa ja ihastui valtavasti erääseen paimenkoiraan. Hän osti koiran ja perusti pian saksanpaimenkoirayhdistyksen, Verein für Deutsche Schäferhunde SV:n.

Rotu nousi todelliseen suosioon ja kuuluisuuteenkin toisen maailmansodan aikana, jolloin yli 50 000 koiraa palveli Punaisen Ristin viestinviejinä, pelastuskoirina, tarvikkeenkuljettajina, jäljestäjinä ja vahtikoirina. Urheat koirat tekivät moneen sotilaaseen niin lähtemättömän vaikutuksen, että sodan päätyttyä monet palasivat kotimaihinsa uuden ystävän kera.

Rodun suosio kasvoi itse asiassa lähes räjähdysmäisesti: Englannin kennelliitto rekisteröi rodun virallisesti vuonna 1919, jolloin kanta käsitti 54 koiraa, ja jo vuonna 1926 oli rekisteröity 8058 saksanpaimenkoiraa.

Nykyään saksanpaimenkoira on palveluskoiran arkkityyppi. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta saksanpaimenkoira soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten jäljestykseen, vartiointiin, poliisikoiraksi, huumekoiraksi, sotilaskoiraksi sekä etsintä- ja pelastuskoiraksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.