IRC-Galleria

Stalinger

Stalinger

Tohtori Odd Mindstein
Pelkäämme asioita joita emme ymmärrä, pelkäämme sitä mitä emme pysty näkemään tai koskettamaan, pelkäämme kaikkea jota emme itse pysty käsittelemään järjellä. Pelkäämme turhaan, mutta se on istutettu meihin. Pelko on väärä tapa suhtautua siihen mitä ei ymmärrä. Mielenkiinto ja tutkiminen on parempi tapa. Toisaalta järjen yläpuolella lietsova pelko on niin syvällä meissä että tarvitsemme sen hallintaan kokemusta oman mielen hallinnasta, ja eritoten kiinnostusta.

Pelolla on joka kulttuurissa paikkansa, mutta länsimaalaisessa se hallitsee mielestäni eniten. Stressiäkin voisi pitää pelkotilana muiden kiireestä ja vaatimuksista johtuvien lieveilmiöiden ohella. Pelkää miten selvitä arjesta ja miltä näyttää muiden silmissä. Tällä puolella maapalloa vallitsee kansanmasennus ja lukemattomat mielisairaudet kytevät kokoajan keskuudessamme. Vain usko tulevaisuuteen pitää meitä pinnalla. Ei ole pessimististä sanoa ettei tällä puolella palloa asiat tule muuttumaan niin että pystyisin olemaan ylpeä kulttuuristani. Ei anarkismia, ei hippeilyä, ei mitään helvetin lokerointia, vain se mitä haluan. Kiireettömyyttä, ystävällisyyttä, järkipohjaa ja ennenkaikkea ihmismielen monipuolisuuden ja hyvinvoinnin arvostusta.

Ehkä lähden etsimään tätä muualta, ja aivan varmasti lähden kun aika on kypsä. Vaikka muurahainen saatankin olla, niin ajatusten tasolla eri heimoa kuin nämä suomalaiset kusiaiset. Eikä siinä ollut negatiivista latausta. Ikinä ei tiedä mistä onnen löytää (kun kyse on konkreettisesta paikasta), mutta voisin kuvitella sen lymyilevän jossain suuressa kaukoidässä tai vaihtoehtoisesti Mexicossa tai sen alapuolella. Taivaanrannan maalailu on aina hauskaa, varsinkin kun jossain vaiheessa elämää huomaa tehneensä aivan täysin eri tavalla miten on suunnitellut. Se on PELOTTAVAA ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.