IRC-Galleria

Kun pölypussin hankinta putkaan johtiSunnuntai 09.11.2008 12:54




09.11. - 10:18 (Luotu: 08.11. - 22:54)

Lukijan juttu
Kuluttajasivulla mainittiin hiljattain, miten vaikeaa on hankkia pölynimuriin pölypussi. Lukija Olli Tamminen intoutui kirjoittamaan Tulitikkuja lainaamassa -klassikkokertomuksesta nykypäivän mukaelman, Pölypussia hankkimassa.

"Koittaa jokaviikkoinen siivouspäivä. Vaimo käynnistää pölynimuri Mirabile ABC-QXZ PS 123456 Superin. Aparaatista lähtee vinkuva ääni, ja punainen merkkivalo syttyy. Juuri vaihdettu pölypussi on väärä.

Ei auta kuin käskeä miesnahjus hankkimaan uusi pölypussi kaupasta. Miesparka löntystelee bussipysäkille. Edellinen vuoro on juuri hurahtanut ohitse ja seuraava lähtee vasta puolen tunnin kuluttua.

Haeskelun jälkeen mies löytää kaupasta hyllykön, jossa on laaja valikoima erilaisia pölypusseja. Esillä on myös opaskirja, josta selviää, mikä pussi kelpaa mihinkin laitetyyppiin. Mies ei kuollakseenkaan muista pölynimurin tyyppiä.

Mies löntystelee bussipysäkille ja vilauttaa matkakorttiaan lukijalaitteessa. Vaihtoaika on ehtinyt juuri parahiksi umpeutua. Vaimo haukkuu, minkälaisen lahjattoman ja tyhmän miehen hän on saanut ristikseen ja raapustaa isoin tikkukirjaimin paperilapulle imurin tyypin.

Mies kaivaa kaupassa muistilapun esille ja tiiraa tuotepakkauksen pienellä präntättyä tekstiä, joka muistuttaa muinaisegyptiläisten hieroglyfejä.

Mies palaa jälleen tyhjin kourin. Hän ottaa lammasmaisen nöyränä vastaan vaimon tsunamimaisen huutomyrskyn.

Kolmannella kerralla mies on varustautunut suurennuslasilla. Mikään tuoteselostus ei täsmää vaimon antamaan konetyyppiin.

Lopulta jäljellä on enää yksi paketti. Mies ojentaa kätensä ja haroo tyhjää. Mummu on napannut paketin! Mummu pyytää miestä selvittämään, sopivatko pölypussit hänen imuriinsa. Mummua onnistaa.

Mummu kiittelee avusta ja köpöttää kassalle. Silloin miehen päässä naksahtaa.

Hän vetää hupun päänsä peitoksi ja lähtee seuraamaan mummelia.

Mies väijyy sopivaa hetkeä, tempaisee äkkinäisellä riuhtaisulla korin puolustuskyvyttömän vanhuksen kädestä, ottaa sieltä pölypussipakkauksen ja säntää karkuun.

Ja päätyy sattumalta paikalle saapuneen poliisipartion syliin.

Mies kyyditetään poliisilaitokselle kuulusteluun, jossa hän tunnustaa itkua tihrustaen raukkamaisen tekonsa.

Koska hänellä on rikosrekisteri, hänet saatetaan putkaosastolle.

Kuulustelijalta päättyy virka-aika. Niinpä hän päättää ilmoittaa miehen vaimolle pidätyksestä vasta seuraavana aamuna.

Kotona mies saa sellaisen ryöpytyksen, että kiroaa niin syntymä- kuin hääpäivänsäkin.

Vaimo on kuitenkin neuvokas. Hän tilaa pölypussin tietokoneen nettikaupasta ja maksaa saman tien kaiken maailman lisäkulutkin. Television iltauutisista vaimo äkkäsi tulleensa pahemman kerran huijatuksi. Nettikauppa on peitefirma, joka kynii hyväuskoisilta rahat ja jättää tavarat toimittamatta.

Vaimon on itse lähdettävä hankkimaan pölypussi, koska mies viruu tutkintavankeudessa. Hyllyn reunaan on ilmaantunut tiedote, jonka mukaan kyseisen pölypussin valmistus on lopetettu.

Vaimo ostaa lähimmästä kodinkoneliikkeestä viimeistä mallia olevan pölynimurin, Mirabile Extra Superin.

Esittelylehtinen, josta puuttuu suomen kieli, ylistää uudenuutukaisen koneen imutehokkuutta, joka vaatii pölypussin vaihtamisen jokaisen käyttökerran jälkeen."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.