IRC-Galleria

Helpotus, vihdoinkin! Lauantai 22.08.2009 19:39

Melkein vuosi siinä menikin ja nyt sain tulokset: minulla on matematiikan oppimishäiriö, ns.lukihäiriö laskusuoritusten kanssa.
Kävin lähes vuoden verran säännöllisesti erilaisissa testeissä, ammatinvalinta psykologin kautta, kansanopiston testaajan kautta ja lopuksi kävin neuropsykologissa testeissä neuropsykologilla ja virallinen lausunto tuli.

Todella helpottavaa saada vihdoin jokin selitys sille miksi matikka on aina tökkinyt niin pahasti että jopa yksinkertaiset, kaksinumeroiset laskut kuten vaikkapa 21 + 56 on pitänyt laskea sormin tms apukeinoin ja sittenkin on vielä saattanut mennä mönkään!
Olen ollut 5:stä luokasta asti tukiopetuksessa ja tein kokeet aina helpotettuina, mutta siitä ei ole ollut mitään virallista merkintää missään koska muut numeroni olivat hyviä ja opettajat sanoivat etteivät halua laittaa minulle merkintää että olen opiskellut matematiikan pienluokassa, koska pienluokka oli yleensä vain "häiriköitä" varten ja sellainen en ole koskaan ollut.
Niin siksi se asia jätettiin mainitsematta, ja sen vuoksi asioitani ei ole otettu tosissaan seuraavissa kouluissa koska en ole voinut todistaa että olen ollut erityisopetuksessa.

Tähän asti on aina tuntunut siltä että olisin ollut vain tyhmä enkä tajua matikkaa joka on useiden opettajien mukaan ollut "helppoa kun sitä vaan rupeaa tenttamaan oikein urakalla" ja joskus on jopa käynyt niin että opettaja on vihjannut että koitan vain luistaa matikasta kun kokeesta on tullut aina vaan korkeintaan 2 pistettä.
Ja sitten on myös vedottu siihen että "olet kuitenkin muilla alueilla todella hyvä oppilas, kyllähän sä nyt tän matikankin osaat kun otat vaan niskasta kiinni!".
Olen ollut välillä todella yksin tän ongelmani kanssa :(

... mutta nyt on sekin asia todistettu ja saan mukautetun matematiikan ja helpotteita sekä tämä oppimishäiriö otetaan vihdoin tosissaan kun se on kaiken maailman testeillä vihdoin näytetty toteen :D

En kyllä tajua miksi ihmiset vaan voivottelevat asioidensa kanssa ja monilla jää ties mitä opintoja ihan naurettavasta syystä kesken kun vaan jossitellaan ja jossitellaan "no kun mä en vaan osaa".
Joo, en minäkään osaa, mutta otin asioista selvää ja nyt sain vihdoin syyn sille miksi matematiikan salat eivät aukea.
Tämä oppimishäiriö mikä minulla on, on kyllä harvinainen, mutta mikäli epäilee sellaista omalle kohdalleen, niin hakeutukaan ihmeessä testeihin, ne eivät maksa mitään! Tuleepa ainakin tutkittua asia niin että saadaan oikea syy selville. Mikään asia ei tule esille ellei sitä aleta tutkimaan ja oteta asiaa käsittelyyn. Turha sitä on paikoillaan itkeä asioita, jos niiden eteen ei mitään koskaan tee.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.