IRC-Galleria

Yökyöpeli

Yökyöpeli

Suuri taikuri

Ducktales!Perjantai 20.10.2006 07:13

Rakas päiväkirja...

Päätin tänään, että unipäiväkirjani lisäksi alan kirjoittaa unettomuuspäiväkirjaa. Tänäänkin yritin mennä nukkumaan aikaisin kello 01:00 aikoihin. Kömmin sänkyyn varsin väsyneenä, mutta Nukku Matti ei vain tuhlannut unihiekkaansa minuun. Kierittyäni sängyssä (valitettavasti yksin) kaksi ja puoli tuntia juolahti mieleeni epäyhtälö, jonka nyt jaan kanssanne.

Tämä kysymys on varmasti askarruttanut monia ihmisiä, jotka eivät ole automaattisesti hyväksynyt median ja kulttuurin tuomia itsestäänselvyyksiä, vaan uskaltavat uljaasti kyseenalaistaa asioita. Minä tein sen ja ratkaisin seuraavan yhtälön.

Epäyhtälö:
Tupu, Hupu ja Lupu sekä Leenu, Liinu ja Tiinu kutsuvat Aku Ankkaa ja Roope Ankkaa sedikseen ja Iinestä tädikseen. Tiettävästi sekä Aku että Iines Ankka kutsuvat Roope Ankkaa sedäkseen. Tupu, Hupu ja Lupu, Leenu, Liinu ja Tiinu, Aku, Iines ja Roope kutsuvat Kaino Vienoa mummokseen.

Ratkaisu:
Mummo Ankka on siis kantaemo, jotta yhtälöstä tulisi tosi. Mummo Ankka on pariutunut Herra X:n kanssa ja saanut Polvi 1 jälkeläisen Herra A:n. Herra X:n olinpaikka ja tiedot katosivat pian mysteerisesti Polvi 1 syntymän jälkeen.

Herra A on pariutunut äitinsä Kaino Vienon kanssa ja saanut Polvi 2 jälkeläiset. Esikoisen nimi on Roope, keskimmäisen Aku ja Iines on perheen kuopus.

Herra A ja Mummo Ankka viettivät hiljaiseloa pitkän aikaa, kunnes saivat seuraavan katraan Polvi 3 jälkeläiset kolmoset Tupu, Hupu ja Lupu, sekä kolmoset Leenu, Liinu ja Tiinu. Herra A:n olinpaikka ja tiedot katosivat pian mysteerisesti Polvi 3 syntymän jälkeen.

Selite:
Kaino Vieno on Mummo Ankka Polville 2 ja 3. Mummo Ankka on Polvien 2 ja 3, eli Roopen, Akun ja Iineksen, Tupun, Hupun ja Lupun, Leenun, Liinun ja Tiinun isänpuoleinen (Herra A) isoäiti.

Polvi 3 pitää Akua ja Roopea setinään ja Iinestä tätinään, koska sekä Roopella, Akulla, Iineksellä, että Herra A:lla on sama äiti Mummo Ankka ja kuuluvat täten kaikki samaan Polvi 1½ katraaseen. Polvi 3 on Roopen, Akun ja Iineksen veljenpoikia ja –tyttäriä.

Tämä yhtälö vastaa myös kysymykseen, mikseivät Aku ja Iines mene naimisiin. Ankkalinnan laki kieltää sisarusten sisäiset avioliitot, mutta onhan heillä onneksi sama sukunimi.

Hyvää yötä ja huomenta...

- minä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.