IRC-Galleria

Joulunodotusta osa1.Sunnuntai 02.12.2007 00:32

No niin, tänään on joulukuun ensimmäinen, vuonna 2007. Ajattelin että voisin yrittää kertoa jotain täkäläisestä joulunodotuksesta. Tällä viikolla täällä ovat auenneet joulumarkkinat. Olimme jo Mannheimin isolla torilla kirkon kupeessa torstaina. Kierreltiin, tehtiin silmänruoka ostoksia ja Peter osti minulle pipon, kun en vieläkään ollut sellaista hankkinut. Ja juotiin glühweinia yliopistoporukalla.

Tänään oli suunnitelmissa koristella Ludwigshafenin klinikka joulukuntoon. Päivällä pakkauduimme autoon, minä, Peter ja Liisa-äiti ja ajoimme ensin kauppaan, josta pitkällisen pohdinnan jälkeen saimme ostettua kaiken tarvittavan. Klinikalla minä laitoin tähtivalonauhan ikkunalaudalle ja kiinnitin olkitähdet verhoon kiinni. Siitä tuli kuin tähtitaivas, ja jo alkoi joulumieli syttyä. Peter laittoin kuntoon pienen joulukuusen valoineen ja koristeineen ja Liisa asetteli koriste-esineet lautasille ja siirsi joulutähtikukat omille paikoilleen. Siinä penkillä istuskellessani ja tähtitaivastekelettäni katsellessa tuli oikein haikea koti-ikävä, jouluikävä ja ikävä yleensäkin. Ikävä kaikkea joskus ollutta. Mutta samalla oli onnellinen olo, että nyt elämässä on näin, ja kaikki on niin hyvin.

Kaksi viikkoa enään ja sitten tulen Suomeen. Mahtavatkohan kaverit jo odottaa? Saara ainakin, ja Leenu. Niin ja Katri. Ja Roope-koira. Toivottavasti saan sen heti meille kotiin.

Ensiviikolla alan tehdä jouluostoksia. Ehkäpä kaikki ystävät saavat lahjaksi pienet (koska lentolaukun paino on rajallinen), mutta huolella valitus lahjat. Huomenna on ensimmäinen adventti, minä suuntaan aamulla kirkkoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.