IRC-Galleria

Sekalaista...Lauantai 29.07.2006 03:44

Huomenna sitten Helsinkiin... Piti mennä jo viime viikonloppuna, mutta tuli sit este loppuunpalamisen kanssa. Jatkuvaa paikasta paikkaan juoksemista ei jaksa kun tietyn aikaa. Toisaalta ois ollu kiva lähtee sinne heittämään vapaalle, mut sit ois taas tullu se v'tun uniongelma. Aika vaan ei riitä nukkumiseen..

JA!

Katoin tänään ensimmäisen ikinä kokonaisen jakson Oprahia ja halusin kuristaa kokonaisen joukon naisia. Siellä keskusteltiin taas tästä miten naiset ei oikeesti tee näitä päätöksiä vaikkapa vilauttaa Girls Gone Wild- videolla vaikka ne niin luuleekin. Kuulemma yhteiskunta tyrkyttää niille niitä käytösmalleja ja onhan se tottakin. Kyllä yhteiskunnalla on vaikutus, mut se, että tytöt ois niille vaikutteille täysin avuttomia, on täysin naurettavaa.

Siis kyllä mä tiedän, että on tyttöjä (ja naisia) jotka rakentaa maailmankuvaansa sen mukaan mitä ympärillä oleva maailma kaskee olla, mut silti. Jos naisella on aivot se pystyy tekemään omat päätöksensä siitä mitä tekee ja mitä ei. Mut on kasvatettu tekemään tekemään omat päätökset sen mukaan mikä on omasta mielestä oikein, vaikka se sit oliskin vaikka vastoi vanhempienkin tahtoo ja niin mä oon aina tehny.

Musta on naurettavaa sysätä syy siitä, että naiset vilauttelee rintojaan ja vähän muutakin kameralle, jollekin videoiden julkasijoille tai muille vastaaville niin kauan kun kaikki mitä ihmiset tekee on vapaaehtosta. Tähän nyt sitten joku taas nostaa provokaation yhdeksi syyksi, mut ei se oo mikään syy, korkeintaan lieventävä asianhaara. Jos tietää olevansa yllytettävää sorttia, niin niitä tilanteita pitää sit vaan välttää. Jos tuppaa tekemään tyhmiä esimerkiks kännissä, niin ei pidä juoda itteensä pöydän alle. "No v*ttu varmaan lopetan hei juomisen!" No voi voi. Turha sit tulla valittamaan.

Yhteiskunnan vikahan se on jos ite juot ittes känniin ja vilauttelet. "Yhteiskunta asettaa paineta juomiselle" No v*ttuako kuuntelet?!? Multa onnistuu ihan hyvin sanoo ei sillon kun ei huvita vetää itteensä ympäripäihin, minkä senkin oon kyllä tehny välillä. Ero siinä on, että mä kannan siitä vastuuni. Ja se on just mun vastuu, ei kenenkään muun. Pakottaminen on taas eri asia siinä mielessä, että jos vaatteet revitään väkivälloin päältä tai vastaavaa, mut siitä ei oo nyt kysymys. Jokainen päättää ite. Toisille ne valinnat on helpompia kun toisille, mutta so what? elämä ei oo reilua. Ja taas huomautan, että mä en millään lailla tuomitse niitä, jotka niillä videoilla on. Jos sen tekee omana valintana ja ilman draamaa omistaen vastuunsa ja jälkeenpäin ei kaduta, niin mikäs siinä. Tehkää ihmeessä!

Huomauttasin vaan vielä, että kun puhutaan naiskuvan vääristymisestä? JULKINEN naiskuva on vääristynyt. Tikkulaiha ilmapallotissinen nainen on se "yleisesti seksikäs" mutta eihän sitä voi ottaa oletusarvoksi kaikkien naisihanteeksi. Kaunis nainen on tietysti aina kaunis nainen, myös ne tikkulaihat, mut niitä miehiä on kyllä maailmassa sen verran, että sieltä varmasti löytyy myös niitä, jotka tykkää naisen näkösistä naisista. Voin sen teille luvata. Siinä se mun pointti nyt on, että itsetuntoa rakentaessa pitää käyttää omaa päätään, ei juorulehtiä. Kaikkien pitäs tuntee ittensä jollainlailla kauniiksi, enkä nyt puhu vaan naisista. Ja en tosiaan tarkota tällä sitä, että kaikkien pitäs näyttää samalta, hell no.. Kaikkien vaan pitäs tiedostaa omat hyvät ja huonot puolensa ja oppia hyväksymään ne.

Tästä nyt tiivistelmänä se, että Oprahia en katso, koska sen ohjelman mielipiteet pyrkii vahvistamaan naisten(ja feminismin) asemaa tekemällä ensin naisesta uhrin, jotta muita voisi syyttää tapahtuneista "virheistä". Naisilla on itsestään päätösvalta ainakin länsimaissa ja muuallakin asian eteen tehdään töitä. Ei siis oteta askelta taaksepäin uhrin asemaan vaan siksi, että saataisiin sälytettyä syy miesten niskaan. Niitäkin on hyviä ja huonoja ja vaikka tämä yhteiskunta vielä tässä vaiheessa hieman patriarkaalinen onkin, niin kyllä täällä päätösvalta naisten käyttäytymisen suhteen kuuluu naisille, vaikutteita vaan pitää oppia suodattamaan.

Perinteisistä feministeistä en sen takia pidä, että he ajavat naisten oikeuksia ja heitä ei välttämättä haittaa, vaikka nainen lopullisessa asemassa asetettaisiinkin miehen yläpuolelle. Se taas ei enää ole tasa-arvoa vaan siinä pelkästään käännetään asetelma ylösalaisin. Naisen asemaa pitäis kohottaa nykyisestään, mutta ei sillä seurauksella, että miehiä alettas alentaa nykyseen naisen asemaan.

Vastuu kullekin teoistaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.