IRC-Galleria

jos luulette että luovutan...Sunnuntai 20.04.2008 19:05

..Ette tunne minnuu yhtään!

Fiksu tyttö..Torstai 17.04.2008 14:51

.. Odottaa oikeaa junaa, vaikka se kestääkin kauan... Nousee varovasti kyytiin, ettei varpaankynsikään katkeaisi...
..hyppää kyydistä koska pelkää juna onnettomuutta...
..kuolee hypätessään...

..Juna ei kuitenkaan joutunut onnettomuuteen vaan matkasi onnellisesti timbuktuun asti..

.. Joskus kannattaa vaan hypätä junaan ja matkata Timbuktuun. Loppu.

I'm smiling :)Keskiviikko 26.03.2008 09:26

TaaviOivalluksiaLauantai 08.03.2008 15:53

Kymysys: Olenko normaali?

Vastaus: Olet jos et edes yritä olla.

Hej!Keskiviikko 23.01.2008 15:12

Hur står det till?
-veri shit!
Vad sysslar du med?
- Jag bor i Kitee
Vad?Kauhiata paskaa!.. onneks se on ohi :p

Hei olen pieni kuolevainen... :>Tiistai 01.01.2008 21:17

Olipas mielenkiintoinen uudenvuoden aloitus ja entisen hyvästely. Kiitos meijän pippaloiden järkkärille ja kaikille läsnäolleille. Toivottavasti tästä vuodesta tulee entistä parempi (niihän sitä aina sanotaan) :)
Kuulen, kuulen kutsusi
Mä kuulen, kuulen huutosi
Ei taida olla päiväsi
Paina väsyneet kasvot minun puoleeni

Älä pelkää, ei ole minulta pois
Älä pelkää, ei se ole minulta pois
Ole hyvä ja merkitse ystävä
Rauhassa kastele minut kyynelillä

Mä pidän sinusta huolen
Pidän sinusta huolen
Pidän sinusta huolen
Ehkä se saa sinut uskomaan
Oon sun kuuntelija

Pyydän, älä luovuta
Mä pyydän, vielä hetken aikaa
Anna mun oppaana kulkea
Ethän tuolta pimeästä löydä vastausta
Ruth; 12-vuotias pyöreähkö tyttö. Luonteeltaan herkkä. Viihtyi kavereiden seurassa ja nauroi paljon. Tykkäsi paljon ruuasta.

12-vuotiaana aloin vertailemaan itseäni muihin ikäisiini entistä enemmän. Huomasin olevani liian tuhti niin nuoreksi. Ainakin luokkatovereita isompi. Tiesin sen varsin hyvin, mutta vielä enemmän se häiritsi kun sen kuuli muiden suusta. Kaikkein inhottavinta oli kaiketi se kun joku poika haukkui "läskiksi". Ajattelin ettei kukaan voi kiinnostua lihavasta ihmisestä...

Kun sitten ala-aste oli ohi ja kesäloma alkoi, aloin odottamaan innolla yläkouluun siirtymistä... Mutta samalla olin todella peloissani. Tiesin että yläkoulussa kiusaaminen ja syrjintä ovat yleisempiä ilmiöitä, eikä sitä opettaja aina pysty estämään. Eniten kai pelkäsin että jään kokonaan yksin. Eräänä kesäyönä sen sitten päätin: Kesän jälkeen olen siinä kunnossa että uskallan liikkua ulkona lyhythihaisessa...

Karkkilakko, vähän lihaa, ei rasvaa leivälle,.. Kävelyä päivittäin n.30min. Kuitenkin söin. Ei kukaan ollut huolissaan uudesta terveellisestä elämäntavastani...

Heinäkuu: "Kaikki on sujunut hyvin: Olen liikkunut päivittäin kävellen ja uiden, en ole syönyt ainuttakaan karkkia, enkä langennut rasvaruokiin. Vaa'alla en uskalla vielä käydä. Tästä tämä lähtee. Ajattelin kokeilla olla heinäkuun ajan kasvissyöjä. Äiti osti soijarouhetta kasvisruokia varten..."

Pari kuukautta myöhemmin...

Pikkuhiljaa aloin saavuttaa tavoitteeni, normaali painon, mutta en normaalilla tavalla. Kaikki vapaa-aika meni ruokavalion tarkkailuun ja säännölliseen liikuntaan. Entiset ystävät jäi taka-alalle. Jos joku joskus vaivautui kysymään: "Voinko tulla teillä tänään käymään?", vastasin: " Ei kun tänään on miun sali päivä.. sori" Vetäydyin syrjään porukoista ja lopulta kaikki elivät elämäänsä normaalisti ilman minua. Elin omassa pienessä maailmassani päivittäisten rutiinien kanssa. Olin unohtanut tavoitteeni. Normaalipainosta matka jatkui alaspäin, samoin itsetunto. Se ei todellakaan kohonnut yhtään.. päinvastoin tunsin itseni yhdentekeväksi,ilmaksi muille. Kotona kätkin itseni: Käytin isoja vaatteita, olin mahdollisimman vähän muiden kanssa tekemisissä, en itkenyt muiden nähden.. Ja kun äiti kysyi syömisestä vastaus oli: " Söin just ennen teijän tuloa.." Ajattelin syödä vielä vähän kevyemmin että voisin jouluna palkita itseni syömällä kunnon jouluaterian...

Joulukuu: Ruth, 13-vuotias tyttö, 48kg (ei enää yhtään pullukka), ei viihdy kenenkään seurassa, ei nuku kuutta tuntia enempää öisin, halveksii ruokaa ja ylipainoisia ihmisiä, vihaa itseään, vihaa elämäänsä.

Yleensä rakastin joulun aikaa. Rakastin joulutorttujen ja piparien tekemistä ja askartelua ja koristelua... Joulukuussa 2004 ajattelin että elän vielä joulun perheeni parissa. Halusin vielä viettää ihanan perhejuhlan. Askartelin, leivoin jouluherkkuja(en itse syönyt) ja koristelin taloa pikkusiskojen kanssa. Salilla käymistä olin vähentänyt, koska voimat olivat hyvin vähissä.
Aatto illasta ei tullut onnellinen perhejuhla. En palkinnut itseäni aterialla, koska tiesin miten huonoitsetunto siitä seuraisi. "Juhla iltamme" loppui lasten itkuun. Isä ajettiin talosta mopeilla huitoen...

Tammikuun alussa koulussa jaettiin terkkarin kyselyt kaikille 7-luokkalaisille. Silloin olin jo tietoinen sairaudestani. Tiesin että sellainen elämä ei ollut elämisen arvoista ja täytin terveyskyselyn totuudenmukaisesti. Terveydenhoitajalle kerroin ongelmasta ja siitä olen ylpeä. Uskalsin mennä itse hakemaan apua. Terkkari oli ymmärtäväinen ja hänelle oli helppo puhua. Tammikuun ajan olin paino seurannassa ja terkkarin kehotuksesta yritin vielä saada itseäni niskasta kiinni. Kuitenkin kuun lopussa paino oli vaan rutkasti tippunut: lähes kymmenen kiloa.

30.1.05 Minulla oli lastentautien polilla lekurinaika. Lekuri tarkasti minut ja soitti puhelun lasten osastolle... "Kymmenennessä kerroksessa on sinulle vuodepaikka varattu.." Luulin palaavani vielä kotiin lekurilta, joten en ollut pakannut mitään. Pienessä laukussa minulla oli vain päiväkirja ja raamattu. En todellakaan ymmärtänyt tilaani niin vakavaksi, sairaalahoitoa vaativaksi. Mutta olin helpottunut. En olisi itse jaksanut yrittää yhtään pidempään.

Sairaalassa olin tasan vuoden: ensin lasten somaattisella osastolla kuukauden ja sitten kolmella eri nuorisopsykiatrisella osastolla. Hoito oli kokoajan taistelua ana-ajatusten kanssa. Se oli aika rankkaa. Onneksi osastoilla oli muita nuoria, joista tuli hyviä ystäviäni ja joista oli varmasti loppujenlopuksi todella paljon apua.

Vuoden päästä olin melkein kuin kuka tahansa 14-vuotias tyttö. Jaksoin taas nauraa, olin uusien ystävieni seurassa mielelläni, vietin perheen kanssa yhteistä aikaa myös aterioiden..
Hoidon jälkeen olin kasvanut myös paljon kestävämmäksi ja fiksummaksi. Eivät ongelmat hoidon jälkeenkään loppuneet. Tottakai niitä vieläkin riittää. Enää en aio koskaan kuitenkaan yrittääkkään selvitä yksin.

Jos sinulla on ongelmia, älä yritä selviytyä niistä yksin.

ps: En ole koskaan ihannoinut anorexiaa tai laihuutta. Syömishäiriöt ovat vakavia sairauksia muiden joukossa.

[Ei aihetta]Lauantai 13.10.2007 15:23

Tänään sain taas kesken kirkasta päivää sen tutun oivalluksen tunteen.. Koska elämä ei todellakaan ole itsestään selvyys,niin tääkin la-päivä pitää muistaa elää hymy huulessa.. Oishan voinu tossa joensuu-hammaslahti matkalla sattuu vaikka hirvikolari (kuten erään ystäväni äiti tietää) ja tää ois voinu olla miun viiminen lauantai.. Mutt onnekseni selvisin matkasta hengissä, eikä kukaan muukaan rakkaista perheen jäsenistäni ole vielä menehtynyt. Luultavasti minun pitäisi olla melko onnellinen. Oi kyllä... Ei pitäis olla mitään syytä murehtia. Loma kaikenlisäksi. Jos teillä ystäväiseni on huolia nii muistakaa kiittää kuitenkin luojaa, tai silkkaa onneanne että sentään heräsitte tänään ja että teillä on yhä ympärillänne ihmisiä jotka välittää. Huhh.. pakko oli saada jakaa nämä erittäin filosofiset ajatukset :)

aika tökeröä :)Keskiviikko 26.09.2007 22:37

Voinko jakaa mun kuorman jonkun kanssa. Tää reppu painaa liikaa yhdelle kantaa. Matkakin on vasta vielä niin alussa ja määränpäästä ei tietoa. Hei! Sinä siellä.. Näytit olevan väsynyt ja yksin. Et taida tuota taakkaa yksin jaksaa kantaa. Annas siitä puolet minulle,älä minusta huoli,kyllä selkäni kestää. Ei mun oma reppu niin paljoo paina etten vois ystävää auttaa aina...

Taidankin olla eksyksissä. Aika monen kaverin taakat on selässä. Jalat pettää kohta alta, mutt silti en levätä malta. En voi näitä reppuja tähän heittää, enkä voi niitä kavereille jättää. Kuka vois minut täältä pois opastaa, itsekkun en oikein osaa suunnistaa. Ketään en näe ympärillä. Kukaan tuskin uskaltaa lähteä yksin minua täältä pois noutamaan. Eihän kukaan edes tiedä missä liikun, minua kun ei voi tutkassa erottaa.