IRC-Galleria

dark_angel^

dark_angel^

sai maailman sulosimman hurmurin 9.12.2009 ja kauneimman prinsessan 31.01.14 saa seurata minua instassa 8henna6 ja facessa äidin_arki

13+0Maanantai 15.06.2009 00:31

Sikiön paino: 10-20 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 52 mm (ultrassa oli 58mm)


Tämän viikon alussa sikiö on 10 viikon ikäinen. Suurin osa keskenmenoista tapahtuu raskauden alussa, jolloin raskaus keskeytyy usein koska elintärkeiden elinten kehitys ei ole syystä tai toisesta edennyt normaalisti. Kahdentoista raskausviikon jälkeen monet tärkeimmistä sisäelimistä ovat suurimmaksi osaksi kehittyneet, minkä vuoksi myös keskenmenon riski pienenee selvästi.

Sikiö alkaa nyt näyttää yhä enemmän pieneltä lapselta, vaikka se onkin vasta muutamia senttejä pitkä. Kasvoihin ovat kehittyneet silmät, nenä ja suu. Kurkku ja äänihuulet alkavat muodostua.

Maksa alkaa erittää sappea, joka varastoituu sappirakkoon. Kilpirauhanen on kehittynyt ja haima alkaa tuottaa insuliinia. Lapsen sukupuolen selvittäminen ultraäänikuvasta on vielä tässä vaiheessa vaikeaa, vaikka sikiön ulkoiset sukuelimet alkavat jo muodostua. Suurin osa sikiön liikkeistä on refleksejä. Iho on vielä erittäin ohut ja herkkä.

NAINEN

Raskaus ei ole este rakastelulle, päinvastoin, ja monen seksihalut – sekä naisen että miehen – kasvavat raskausaikana. Sikiötä seksi ei vahingoita. Seksuaalisuus on herkkä ja yksilöllinen asia, myös raskauden aikana. Mitään kaavaa tai keskimäärin soveliasta seksin määrää ei ole olemassa. Tärkeää on kuunnella itseään ja jutella myös seksistä avoimesti partnerin kanssa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.