IRC-Galleria

pari totuuden sanaa.Perjantai 15.09.2006 22:39


On helppoa, ja kohtalokasta, vastustajien aliarvioida Kauris. Hän ei tee numeroa itsestään, ei ole päällekäyvä tai aggressiivinen, mutta hänessä on yksi ominaisuus, jolla hän lyö kaikki muut, ja se on ettei hän koskaan luovuta. Kuten vuorikauris hän ei kiirehdi jyrkkiä rinteitä ylös, mutta hän etenee varmasti kunnes saavuttaa huipun. Hänen kestävyytensä on mahtava. ... Henkisesti Kauris on hidas oppimaan, ajattelemaan ja toimimaan, mutta tekee kaiken tuon perusteellisesti ja harkitusti. Härän tavoin hän säilyttää oppimansa. - Sheila Geddes
Kauriin tehtävä: rakentaa, pystyttää, koota yhteen sosiaaliset resurssit, luoda rakenteita, pysyvyyttä, kestäviä organisaatioita, järjestää materiaa, osittaa työt ja tehtävät, kehittää yhteisön toimivuutta, jakaa aika, oikeudet ja velvollisuudet, luokitella ihmiset, asiat, ilmiöt ja kourinntuntuvat asiat, luoda virallisuutta, järkeistää, suunnitella ja toteuttaa.
Kauris on tähtimerkkien Veli Ponteva. Hän tietää, että talven yli selvitään vain kovalla työllä, yhteisellä yrittämisellä ja tarvittaessa hammasta purren. Suomalaisten kansanluonnetta sanotaan kaurismaiseksi: älä luota vieraan apuun, älä odota herroilta liikoja ja päästä pieni piru irti, kun siihen on aihetta. Tämä käytännöllinen talviluonne on jo syntyessään vanha ja hyperrealistinen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.