IRC-Galleria

4.1 Maailman reunallaKeskiviikko 14.05.2008 13:38

Uusi päivä oli edennyt pitkälle aamuun asti. Lattialle läikkynyt kahvi oli muuttunut tahmeaksi ja sen pinta keräsi ilmassa leijuvaa pölyä. Jäin sukastani kiinni tahraan ja se oli omiaan huvittamaan Enniä, joka makasi sängyllä heilutellen jalkojaan. Nyrpistin nenääni muka tuohtuneena ja hypähdin hänen viereensä ilmoittamaan, missä siivousvälineet sijaitsivat. Enni ei ollut kuulevinaan kyseistä lausetta, vaan kierähti päälleni makaamaan poskiemme koskettaessa toisiaan. Nauraen hoputin Enniä moppaamaan, vaikka en olisi halunnut tilanteen päättyvän ikinä.

Ennin siivousaikeet vaihtuivat toisiin hänen löytäessään lompakkoni. Mietteliäät silmät vilkuilivat vuoroin minua ja Sitruunaa kuin miettien, kummalta rahapussi oli kadonnut. Ymmärsin yskän ja lahjoitin ainoan setelini tekohymyn kera tietäen, mihin rahat hetken päästä joutuisivat. Pikainen katseiden kohtaaminen ja sitäkin nopeampi poistuminen nakersi sisintäni. En voinut kieltää ystävältäni oikeutta korjata addiktiotaan, jonka ansiosta olimme tavanneet ja siten ruokkineet omaa riippuvuuttani. Ulko-oven sulkeutuessa minut ympäröi hirveä ahdistuksen tunne. Alitajuisesti kuulin menneisyyden huutavan nimeäni seireenien lailla ja tunsin olevani yksin tyhjässä kaupungissa. Levottomat jalat halusivat juosta pois tietämättä minne mennä, joten otin suunnaksi ihan minkä vain. Vaikea eksyä, kun ei tiedä mihin on matkalla.

Poikkesin pururadalta syvemmälle metsään, jossa vanha kaivo oli vuosien saatossa saanut sammalpeitteen. Ei olisi kannattanut heittää kirvestä kaivoon, mutta omani oli ollut siellä jo niin kauan, että oli saanut kannen suojakseen. Ei elämä voi olla näin vaikeaa. Ei voi olla. Useasti olin kontannut kadunviertä sylki poskella, vaikka vähän sitä ennen olin tanssinut täydessä hurmiossa. Olin kuokkinut häissä etsiäkseni tuntematonta seuraa ja elänyt kuin viimeistä päivää. Elämän tyytyväisyys pomppii laidasta laitaan ja välillä laitoja päinkin, aivan kuin sydänpotilaan sähkökäyrä ennen viimeistä iskua.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.