IRC-Galleria

5.2Maanantai 07.07.2008 21:01

Rokka horjahti hallitusti läheiseen nurkkapöytään Sannan ja Oonan nyrpistellessä nenäänsä. Epämääräisistä, salaisista ja vain minulle tarkoitetuista käsimerkeistä päättelin Antin joko pujottavan ylisuurta näkymätöntä sormusta oikeaan etusormeensa tai sitten hän vihjaili naisasioidensa olevan sänkyä vaille valmiita. Tilasin jotain vihreää litkua, jolla oli liian hieno nimi suomalaisen miehen lausuttavaksi. Antti huitoi pöydässä kärpäsiä, joten istuuduin jo esilämmitettyyn pöytäseurueeseen pienen myötähäpeän kera.

Ulkopolitiikan asiantuntijana baariprofessori A. Rohkeakoski vaahtosi maailman pahuudesta, vaurauden jakautumisesta ja ihmisten itsekkyydestä. Kommunismin puolestapuhujana kapellimestarimme oli varma, että hänestä tulisi tasa-arvoisin johtaja, mitä maailma oli koskaan nähnyt. Hän kuuntelisi muita ja näkisi joka asiasta kokonaiskuvan. Samaa virkaa ajaisi mielestäni neula, joka silmästä huolimatta ei näe, sekä korvallinen kuppi. Pidin tämän omana tietonani. Antti nosti tuoppia voitonvarmana ja hurrasi omille visioilleen, johon tyhjä kapakka vastasi kaiulla. Ei olisi ollut ihme, jos hän olisi tehnyt oman versionsa oluttupakaappauksesta.

Oona kiersi pöydän takaa viereeni, jolloin Antti teki tilaa ja istuutui puoliksi Sannan syliin. Supliikkimiehenä Antti vaihtoi ulkopolitiikan puheenaiheen Suomen talvisotaan. Huvittuneena katselin, kun Sanna yritti katkoa kaulaansa etusormellaan ja viittoili Oonalle ulko-oven suuntaan. Oonan jutuista puuttui pään ja hännän lisäksi kaikki muukin järkevä. Myötäilin hiljaisen hetken tullessa ja muun ajan laskin sormiani. Tyhjyyteen tuijottaminen ja siitä havahtuminen tuntui olevan minulle arkipäivää siinä missä tervehtimiseen vastaamatta jättäminen naapurille. Nyt havahduin Antin kuiskaukseen, joka tapahtui huutamalla korvaani erinäisiä totuuksia Sannan peräpeilistä ja jatkopaikasta, joka sattumalta oli minun yksiöni. Luulin hukkuvani sylkisateeseen, joten siirryimme matalaan majaani hoippuvin askelin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.