IRC-Galleria

Huumautunut hetkestä.Lauantai 10.05.2008 01:23

"Minä tavoittelen unelmaa,minä haluan mahdottomia. Toiset maalaavat sillan, talon, veneen. Maalattuaan sillan, talon tai veneen he ovat valmiit. - - Minä haluaisin maalata tunnelman, jossa silta, talo tai vene on, niitä ympäröivän tunnelman kauneuden, ja se on kerrassaan mahdotonta."

-Claude Monet-

Mahdottomasta tuli mahdollista kun kävimme katsomassa Monet'n näyttelyn Espoossa.Pitkän ajomatkan jälkeen (herätys 06.00) väsyttävät kilometrit unohtuivat uskomattoman pehmeiden ja kauniiden siveltimenvetojen keskellä. Epätodellinen olo valtasi mielen: "Siinä ne nyt ovat,mestarin maalaamat taideteokset".Täytyy sanoa,vaikka lummeaiheet ovat kokeneet inflaation niitä kaikkialla mainostettaessa, tuolla yhtä teosta katsellessa myönnettäköön niiden mestarillisuus. Nopeasti "sutaistut" siveltimenvedot muodostavat täydellisen kokonaisuuden noista lammen pinnalla kelluvista valkeista kaunottarista.Heinäsuovat olivat tunnetumpaa Monet'n maailmaa mm. "Veneet,regatta Argenteuilissa", "Kalliot Belle-Ilessa" ja "Pajut, Giverny" rinnalla.Henkeäsalpaava kokemus.

Sanottakoon myös että suomalainen nykytaide hurmasi myös.EMMA:ssa oli käsittämättömän hienoja oivalluksia muun muassa palapelin palasista,erivärisistä teipeistä ja pajunkissoista.Töitä tuli nähtyä mm. myös koulussa puhutuilta Ulla Jokisalolta, Arno Rafael Minkkiseltä, Jorma Puraselta, Tyko Salliselta, Kuutti Lavoselta....


Museolla vierahti kevyesti kolmisen tuntia.Sieltä lähdimme suunnistamaan kotiin Ikean kautta. Ikeasta tarttui mukaan muun muassa matto, hiirimatot ja kauan kaivattu pöytä parvekkeelle (jota en, kiitos Maskun huonon asiakaspalvelun, saanut Kuopiosta). Kello oli lähemmäs puoltayötä ennen kuin saavuimme kotiin ja kaaduimme sänkyyn,mutta koko päivä oli niiden kilometrien veroinen.Täysin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.