IRC-Galleria

Imetys <3Keskiviikko 29.10.2008 00:02

Laitokselta kotiin lähtiessä oli tippunut 8 kg. Ja kahden viikon aikana kotona 5 kg.
Eli vaaka näyttää vähemmän kuin ennnen raskaaks tuloa :)

LastenneuvolaMaanantai 27.10.2008 23:05

Paino noussut 1½ viikossa huimat 770 grammaa! Eli syntymäpainoon on tullut kilo lisää.
Pituus noin 54-54,5 cm.
Pulauttelu johtuu siitä että multa tulee niin kauheella paineella maitoa että vauva saa jo muutamassa minuutissa vatsan täyteen ja näin ollen pulauttelee "ylimääräiset" pois.
Pulauttelu tarkoittaa myös sitä että näin kaasut poistuu vatsasta.
Disflatylin aloittamisen jälkeen on kyllä pojalla peppu paukkunut enemmän.
Jäntevä poika, kehuja tuli neuvolatädiltä muutenkin paljon.

*päivittää myöhemmin jos unohti jtn*

HuitsiiLauantai 25.10.2008 02:42

Ollaan vauvan kanssa ihan ekaa kertaa kotona kahdestaan kun iskä on humputtelemassa.
Ihan outoa kun ei oo ketään kenelle puhella (paitsi vaava joka nyt ei vastaa ihan toivotulla tavalla takas) niitä näitä. Tuntuu että vauvakin vaistoaa sen et ollaan kahdestaan ja ei viihdy ollenkaan yksin. Tupakalla kun käyn niin täys huuto on päällä kun tuun takas sisälle ja eipä mun tartte mennä kuin viereen niin rauhoittuu. Mietityttää miten Petri mahtoi silloin viime viikon perjantaina oikein "selviytyä" yksin. Jänskättää kun Petri menee maanantaina töihin kun isyysloma loppuu ja oonki sitte yksin. Ihan hyvin varmasti mut kaikkea tulee pienessä mielessään pohdittua :)Tämänkään kirjoittaminen ei onnistu ilman että vauva alkaa itkemään kun jäi yksin. Normaalisti vauva on jo nukkumassa tähän aikaan, mutta eipä tänään...
Jatketaan siis taas...

PulipulipulipuliTorstai 23.10.2008 21:54

Voi että mun käy vauvaa välistä niin kovin sääliksi. Se puljaa joka ruokailu kerran jälkeen niin suuria määriä et itku tulee. On se rankkaa syödä eka vatsa täyteen ja sitten puljata puolet ylös ja vaatteetkin sitte ihan märkänä. Toki kun ajattelee itte kun oksensin sen 3½ kk raskauden alussa niin osaan kuvitella millanen olo pikkasella on ;(
Ja silmä, se rähmii ihan hulluna. Onneks ens ke saa siihen tippoja neuvolalääkäriltä jos helppais.

VkonloppuMaanantai 20.10.2008 02:13

Olipa tää mami sitten perjantaina viihteellä ja joi oikein urakalla. Loppu illasta on muistikatkoksia et mitä kaikkea sitä on tehny ja sanonu mut onneks mulla on matkassa yks yhtä kännissä oleva mut selväpäisempi ystävä joka ties kertoa miten ilkeä oon ollu <3 :D
No eniveis, hauskaa oli ja kahden pvän krapulanki sain ni fiilis on sitä luokkaa ettei tartte kyllä pariin kuukauteen mitään ottaa. Olinhan mä sitä ennen melkein kymmenen kuukautta juomatta ni ei pitäis tehdä tiukkaakaan, mut tiedä sitten. Aika nopeasti se krapula kuitenkin unohtuu ja tekeekin mieli juoda. Onpa ollu varsinkin tänään ihana pitää vauvaa sylissä ja imettää <3 Ens viikonloppuna onki sitte iskän vuoro tuulettua kun on työpaikan saunailtakin tiedossa.

Kohta pitää kait koittaa mennä nukuksimaan kun vauva on nyt pari yötä heränny tunnin välein syömään. Jaksoi muuten tänään valvoa 3,5 h putkeen tossa päivällä :O
Nostaa mukavasti päätään ja jaksaa sitä pitää jopa ylhäällä sekä katsoo isoilla jäämeren sinisillä silmillään niin telkkua, kuin iskää ja äiskääkin.

NeuvolaKeskiviikko 15.10.2008 20:12

Vauvalla kaikki hyvin.
Napatynkä irronnut.
Paino noussut 290g perjantain kotiin lähdöstä.
Sektio haava ok näköinen.
Synnytyskertomuksen mukaan synnytys kesti 18.38 h. Huh no siltä se tuntuikin!

Synnnytys rV 40+4Lauantai 11.10.2008 02:44

No nyt se on takana...huooh, oli se kyllä koettelemus.
Ensin synnytin melkein 1½ vuorokautta kunnes lääkäri päätti tehdä sektion kun katsoi synnytyksen pysähtyneen vaikka mulla oli edelleen supistuksia ja olin -8 cm auki. Yks pahimmista peloista kävi sitten toteen. Leikkaushaavakin sitten oli tikattu päin vittua. No onneks on pillereitä mitä popsia ja aina saa lisää jos loppuu kesken.
Vaava syntyi 5.10.2008 klo 11.37.
Poika painoi 3740 g ja pituus 53 cm. Päänympärys 35,5. Apgar 9/9/9 keltaisuuden vuoksi. Lastenlääkärin mukaan jäntevä terve lapsi. Ihan isänsä näköinen, samanlainen kuoppakin löytyy leuasta ja ihan jäämeren siniset silmät <3 Kaikki loistavasti, meinas tänään päästä itku koti ovesta sisään astuessa. Tissit on kuin Niilin virta, maitoa ois vaikka kymmenelle lapselle...Oli pakko käydä ostaas sähköpumppu vaikka kotona oli käsikäyttöinen, mut se määrä mitä multa tulee ois täys mahdottomuus käsikäyttöisellä pumpata pois. Boobsit on kuin Dolly Partonilla konsanaan. Eipä oo toivoa enempää kuin max 3 h yöunista yhteen putkeen kun tissit alkaa huutaa kuolemaa ja on kuin kiven murikat ellei pumppaa pois. Vauvakaan ei jaksa syödä niitä määriä mitä maitoa on. Mutta onneks tämänkin asian pitäis ajan myötä tasoittua ja ei tarttis pumpata niin paljoa pois.
Laitokselle jäi sitten noin 8-9 kiloa. On se massu outo nyt. Vauvalla kun on hikka ja makaa mun rinnalla niin muistan oikein miltä massu näytti ja miltä se tuntui kun vauva hikkas siellä. Hassua.
Ja tiedoksi että vauvasta on turha kysellä kuvia koska yhteisellä päätöksellä Petrin kanssa tultiin siihen tulokseen että ei haluta laittaa vauvasta kuvia mihinkään (ei edes tänne) esille. Koska meille tärkeet ihmiset yms. ovat nähneet/tulevat näkemään lapsen ihan livenä ja näin ollen ei oo tarpeen levittää netissä niitä. Tää ei kuitenkaan tarkoita etten kertois kuulumisia...myös vauvasta... ;)

ÄitipoliTorstai 02.10.2008 23:00

Juteltiin naapurin tytön kanssa että miten sais synnytyksen käynnistettyä ja mitä se tarttee että se käynnistettäisiin. Noh Jonna sitten kysys et mites liikkeet ja aloin miettimään niin vauvahan ei ollu liikkunut tänään ollenkaan. Viimeisin mitä muistan on viime yönä kolmelta hikka minkä takia en saanut untakaan. No soitin sitte äitipolille ja käskivät heti tulemaan käyrille kun oli menny jo yli kakstoista tuntia ja ei yhtään liikettä. Sydänäänet kuului hyvin. Sitten tuotiin makeeta mehua ja aloin painelemaan vatsaa ja kaveri heräsi sen verran et aina kun olin töninyt niin jalka potkaisi. Sitten kittasin sen mehun ja poika liikkuin ihan itsekin. Sitte mentiin sisätutkimukseen ja kohdunkaula on kuulemma niin nätti ja suora että oikein ihanteellinen synnytykseen. Kohdunkaula pehmeä ja 1 cm auki. Supistukset vain puuttuu totes lääkäri. Painoarvio 3,5 kiloa. Kiveksetkin näkyi, lääkäri oikein zoomasi :) Vauva oli niin vilkas ettei lääkäri alkanut ottaa muita mittoja, ihmetteli vaan että enkö mä tosissani tunne niit liikkeitä ja totesin vaan et en tunne. Sit lääkäri sanos et todennäköisesti on takaistukka ja vauva on muuttanut asentoaan että siks en tunne. Mutta sitten alkoikin ultrauksen aikana vatsakin jo aaltoilemaan ihan hulluna ja loppua ei näy :)

RV 40+1Torstai 02.10.2008 15:57

*odottaa*

Olo kuin jyrän alle jääneellä RV 40+0Keskiviikko 01.10.2008 15:35

Naamaa on nyt särkenyt pari päivää aina kun herää yöunilta.
Tai siis naaman luita. Hiukan ärsyä. Vähän nuhaa on mut eipä se oo
koskaan ennen tällaista aiheuttanut ja en usko et on syynä nytkään.
Sormet on ku nakkimakkarat ja nukkuminen on aika
kauheeta kun herää siihen et kädet/sormet puutuu ja sitten on
pumpattava et saa uudestaan unen päästä kiinni. Koko päivän sormet on
turvoksissa, aika vähällä oon kyl sisänsä päässyt kun muualla ei turvotusta ole.
Mut eipä se helpota mun olo kuitenkaan....

Tänään on sitte laskettu aika ja missään ei mitään tapahtumaan joten taitaap mennä yliaikaiseksi...