IRC-Galleria

kaphy

kaphy

0110101101100001011100000110100001111001

Blogi

- Vanhemmat »

LiveTorstai 10.11.2005 02:10

Näin kaverilla käydessäni videopätkän Rammsteinin keikasta. Onhan se ihan komeaa... paljon pyrotekniikkaa, asuja... kaikkea mahdollista, eikä musiikissakaan ole vikaa. Mutta... Jostain syystä olen viehtyneempi ns. pelkistetympään lavashowhun. Hyvä keikka ei vaadi välttämättä muuta kuin hyvän musiikin ja \,,/ - menon bändin puolesta. Ja jos musiikki on hyvää, ei välttämättä sitäkään, tosin plussaa se on aina. En tarkoita, että isossa showssa olisi jotain huonoa, haluan vain musiikin olevan päätarkoitus.

Roolipelaaminen on aika mukava asia. Harmittaa, etten ollut tarpeeksi rohkea aloittaakseni sen yläasteella. Mutta jos kliseitä viljellään, parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Vitutus on laantunut tavalliseen perusvitutukseen. Alan unohtaa jo sen, että olin hyvällä tuulella. Paluu normaaliin olotilaan on edistynyt hyvin. Yritän keskittää ajatukseni roolipelaamiseen, sain muutamia ideoita ylipäänsä siihen liittyen. Elämä on huomattavasti mukavampaa, kun jättää tietyt asiat ajattelematta.

Päivän teema: Manowar - The Demon's Whip

HumKeskiviikko 09.11.2005 03:48

Onnistuinpa sitten kaatamaan Operan kesken kirjoituksen. Olin juuri iloinnut, kuinka kauniita nopat ovatkaan, kävin tänään hankkimassa Fantasiapeleistä uuden, läpinäkyvänpunasen noppasetin. Mutta se siitä. Unimaailma kutsuu.

Ei teemaa

MaanantaiMaanantai 07.11.2005 21:18

Kiitos eilisen niskahieronnan, päätä pystyy nyt liikuttelemaan ilman suurempia tuskia :) Ja pelaaminenkin oli hauskaa, vaikka lyhyeksi jäikin eilisillan sessio. Luulen jopa, että keksin jotain kehitettävää hahmolleni. Viimeviikon hyvä tuuli meni tänäaamuna viemäristä alas, ja mielentila normalisoitui tasaiseen perusvitutukseen. Mukana on mukava lisäkoukku: lähimuistissa on tuoreena hetkellisen hyväntuulen fiilikset, joten nyt vituttaa se, että vituttaa.

Aamulla herätessä oli vielä ihan jees, kunnes muistin, että titujatkon tutkielman aiheenmäärityksen dedis on tänään. Sen jälkeen mieleen on palautunut massoittain asioita, joista pitää olla huolissaan ja stressata. Mutta se oli odotettavissa. Hyvä tuuli ei voi koskaan kestää kauaa. Ja sen loppuminen vain lisää vitutuksen tunnetta.

Haluaisin tilata infernon. Ei se edes maksa hirvittäviä summia. Musiikki on lohdullinen pakopaikka, lähimpänä jotain sellaista, mitä kutsutaan tärkeäksi asiaksi elämässä. "It's more than our religion, it's the only way to live..." Manowar on hyvä asia. Rentouttava asia. Sellainen, joka pitää pään kasassa. Sellainen tärkeä.

Päivän teema: Manowar - The Gods Made Heavy Metal

NjuupaSunnuntai 06.11.2005 02:56

Niska on edelleen 'hyvässä' kunnossa. Pitäisi harrastella useamminkin näemmä, että lihakset vahvistuisivat.

Kämppä alkaa jo näyttää aika hyvältä. Tänään sain kirjahyllyn tänne ja purettua siihen muutaman laatikon. Vielä on pari laatikollista randomsälää, jolle pitäisi keksiä loppusijoituspaikka. Huoh. Vaikein osa itseasiassa. Vaatteet on helppo sijoitella, samoin astiat ja kirjat yms. Mutta se kaikki sälä... Tarttis keksiä jotain.

Olen edelleen sitä mieltä, että perjantai oli erinomaisen hyvä ilta. Yleensä pilaan musiikinkuunteluhetken liiallisella ajattelulla. Nyt voinen melko totuudenmukaisesti sanoa, että viimeisen bändin aikana päässäni ei liikkunut yhtäkään ajatusta. Harvinaisen rentouttavaa. Viimeaikoina olen ajatellut aivan liikaa. Ylenmääräistä ja turhaa rationalisoimista, joka vie huvin kaikesta.

Päivän teema: Manowar - Fighting the World

\,,/Lauantai 05.11.2005 12:55

Yarr! Olipa eilen kerrassaan hyvä ilta :) Harvinaisen hauska pitkästä aikaan. Nyt sattuu niskaan niin, että on huono olo. JeeJeessä oli hyvää musiikkia ja harvinaista kyllä innostuin moshailemaan. Mukavaa sen aikaa kun sitä kestää, mutta välittömästi kun lopettaa, niskalihakset tärisee aika jännästi. Ei sentään ollut herätessä pää jumissa mihinkään suuntaan. Tuttuihinkin onnistuin törmäämään.

Päivän teema: Amoral - Showdown

Opintotukipäivä \o/Perjantai 04.11.2005 02:42

Vihdoin opintotuki, vuokrankin saa maksettua, ja muutaman muun jutun. Taitaa mennä samontein, aamulla joutuu ostamaan monen monta asiaa. Ja pitäisi jossain välissä olla rahaa niihin kahteen levyyn, jotka olen joka kuukausi päättänyt ostaa. Levyhylly pitää kymmenkertaistaa, että se olisi edes suunnilleen sitä, mitä sen haluan olevan.

Huomenna jos uskaltaudun swampiin, mukaan ei kuitenkaan lähde yhtäkään niistä "pakollisista" levyistä vaan ostan taas ihan mutulla jotain mikä näyttää hauskalta. Tosin en ole yleensä joutunut mutuostoksista pettymään, esimerkiksi Aeternuksen Burning the Shroud osoittautui varsin muikeaksi levyksi. Rahatilanne näyttää tosin huonolta siihen, että saisin perinteisen swamp-visiitin tehtyä. Ehkä odottelen pari viikkoa ja tarkkailen rahatilannetta.

Levyjen ostamisessa on jotain hypnoottista. Voin selailla hyllyjä tuntikaupalla, punniten eri vaihtoehtoja ja yrittäen saada tyhjästä levykotelosta jotain fiiliksiä irti. Toisinaan tuntemattomastakin levystä iskee odottamaton "pakko saada" fiilis. Välillä soittelen veljelle "tsekkaapa imperiumin levyarvioista mitä tästä on sanottu"-puheluita. Levyjä pitää oikeastaan käydä ostamassa yksin, muut ovat liian kiireisiä lähtemään pois.

Paluumatkalla tkl:n bussissa uudet levyt polttavat ohuessa muovikassissa. Joskus varaan mukaan korvalaput, toisinaan maltan odottaa kotiin saakka. Koteloiden sileä muovinen pinta tuntuu mukavalta sormenpäissä kun sitä silittelee. Valitettavasti voi kuunnella vain yhtä levyä kerralla. Joudun valitsemaan toisen uusista ja uppoutumaan siihen. Se, jota en valitse ensimmäiseksi, jää helposti vähemmälle kuuntelulle. Nytkin hyllyssä on muutamia levyjä, joita pitäisi ehdottomasti kuunnella enemmän.

Tänään illalla on JeeJeessä Amoral. Jo on odotettu! Perkeles. Harvoja bändejä, jotka iskivät ensimmäisellä livekuuntelukerralla. Harmittaa, kun alkukeväästä en saanut lähdettyä yo-talolle :/ Silloinkaan en ollut vielä bändiä kuullut, joten ensitutustuminen venyi Sauna Open Airiin.

Päivän teema: Sentenced - No One There

EDIT: En näemmä osaa (enää) kirjoittaa kunnollista tekstiä. Förlåt mig.

netti <11bTorstai 03.11.2005 02:05

Vihdoinkin netti kotona... nyt uskallan jo kutsua tätä kodiksi. Olo helpottui heti kun pääsi irkin ääreen. Tuntuu kuin huoneessa olisi yksi ikkuna enemmän, josta näkee muuallekin kuin Hervannan betonikompleksien seinille.

Tässä jonkun aikaa sitten sain eriteltyä itselleni yhden syyn siihen, mikä tekee mielessäni metallimusiikista mielenkiintoisempaa ja parempaa. Suurin osa populäärimusiikista tehdään täysin laulajan ehdoilla. Muut instrumentit on valjastettu tukemaan ja tekemään laulajalle taustoja, ei voida puhua bändistä, vaan laulajasta ja taustamuusikoista. Metallissa, etenkin örinäpainotteisessa, soittimet ovat tasa-arvoisempia. Laulu ei ole päätarkoitus, vaan yksi instrumenteista. Melodia ei ole yksinomaan laulajan oikeus.

Tämä tietysti toisinaan häivyttää sanoitukset taka-alalle. Erinomaisia lyriikkapläjäyksiä löytyy silti välillä, ja mikä parasta, olen ainakin tähän asti välttynyt törmäämästä metallimusiikkiin, jossa laulaja valittaa, miksei randomtsiksi baarista soitakaan perään tai muuta top10-soittolistojen vakiokamaa.

Päivän teema: Aeternus - Midnatt Storm

Uusi asuntoSunnuntai 30.10.2005 23:02

Noniin, ensimmäinen yö ja päivä takana uudessa asunnossa. Nettiä ei vielä ole, täytyi tulla koululle irkkaamaan hetkeksi. Mrh. Kämppää ei voi kutsua kodiksi ennekuin siellä on netti. Päivällä meni neljä tuntia edellistä kämppää putsatessa. Hmm :) siellä taitaa yhteys olla vielä auki.

Järkyttävää huomata, miten paljon aikaa käyttää netissä olemiseen. Vaikka sen noin periaatteessa tietää muutenkin, vasta kun netti puuttuu huomaa, että kaikki pyörii sen ympärillä. Yhteydet ystäviin, koulu... Olo on totaalisen orpo nyt. Onneksi sen saanee tämän viikon aikana. Ehkä saan nyt tavaratkin purettua laatikoistansa, kun en irkkaa jatkuvasti.

Päivän teema: -

Uusi, pelottava toiminto :)Perjantai 28.10.2005 18:35

Hurr, onpas äärimmäisen pelottavaa, tällainenkin toiminto. Kokeillaanpa, jos tänne tulisi joskus kirjoitettua.

Tällä hetkellä vaivaa paha kolanpuutostauti, mutta muuten päivä on hyvä! 37min päästä pääsen katsomaan uutta asuntoani, vihdoinkin yksiö! Kerrassaan riehakas olo. Tavarat on vielä sikin sokin ympäri kämppää, mutta eipä tässä mitään hätää ole, maanantaina pitää palauttaa avaimet. Vihdoinkin pääsee tilaan, jossa voi rauhassa kuunnella musiikkia, lähin kärsijä on sentään kunnon seinän takana.

Hmm, tähän väliin voisin kiskoa jotain tavaroita kasaan ja valmistauta säntäämään uuden asunnon ulko-ovelle neljäksi.

Päivän teema: Manowar - Return of the Warlord

- Vanhemmat »