IRC-Galleria

laura_sfa

laura_sfa

Eihän galtsua osaa enää käyttääkään, selkeästi liian kauan aikaa poissa täältä.

11 päivää suomilomaan! :)Perjantai 07.03.2008 17:48

Vierähti viikko, enkä ees ehtiny tajuta, etten oo käyny netissä ollenkaan..
Netittömään olotilaan siis nähtävästi oikeesti voi tottua. Ainakin jos kaikki aika kuluu koulutehtäviin. Tein sitä esseetäkin varmaan 8 tuntia.. uh. Mutta nyt voin ylpeästi todeta, että oon kirjoittanut esseen venäjäksi. Uskomaton veto sinänsä. (Vaikka siinä on taatusti paaljon virheitä..)

Viikko sitten perjantaina oltiin Samovaari/teemuseossa. Ensin odotettiin pihalla ½h, sitten päästii sisälle ja piti laittaa kenkien päälle tohvelit ja laskeuduttiin kellariin. Siellä meille esiteltiin erilaisia samovaareja. Sitten istuttiin kaikki 20 hlö pitkän pöydän ääreen ja juotiin teetä vanhojen venäläisten perinteiden mukaan. Kierrätettiin kaikki kupit pöydän ympäri, että kaikki sai teetä. (ei sitä pysty selittään) Syötiin rinkeleitä ja ryystettiin teetä tassilta. Oli ihan kivaa kyl, valitettavasti siel ei saanu ottaa valokuvia.. Sit illalla taas kuntoiltiin tyttöjen kaa juoksumattohuoneessa. Siitä on tullu meidän oma privat-kuntosali :P

Lauantaipäivä kului kämpillä. Illalla sitten lähettiin nuorteniltaan. Ylistystä ja saarnaa. Tällä kertaa siel oli yli 20 hlö. Aika paljon jotain n.16-vuotiaita. Heitettiin läppää vaaleista. Jotenkin tuntuu, että koko vaalit oli pelkkä vitsi. (silti äänestysprosentti oli yli 60)
Virallisen osion jälkeen juotiin teetä ja syötiin herkkuja. Sitten joku keksi että tanssitaan. Tanssittiin sitten semmosta kantrityylistä tanssia, mitä mentiin vanhojentansseissakin. Olin sen nuorisotyöntekijän, Aleksein, pari ja hyvä niin, koska se väsähti jo suhteellisen siedettävässä vaiheessa.(mä olin jo aika kuollut) Osa vaan jatko ja jatko, kattelin sit sivusta. Hanna-Kaisa ainakin viimeisten joukossa jaksoi painaa. Tuli siinä kuuma, mut oli kyl hauskaa :)
(Näytän sit videoo, ku tuun suomeen)

Sunnuntaina sitten mentiin viel aamukokoukseen ja oon niin iloinen, kun oikeesti tajusin siitä saarnasta tosi paljon, ihan yksityiskohtiakin. Kyllä mä venäjää siis ymmärrän, mutta en mä sitä puhua osaa. Vaatis lisää harjoittelua...

Tää viikko on laskiaisviikko. (venäläinen nimi maslenitsa tulee kyl rasvaisista letuista) Laskiainen on aika iso ja perinteinen juhla ja tällä viikolla kuuluu syödä paljon blinejä ja kaikkea hyvää. Niin käytiin sit tiistaina taas siellä tshainaja loshkassa (=teelusikka) syömässä, söin sieni-perunatäytteisen letun. ja majoneesisalaattia (ja tietysti teetä). njam.
Maanantai, tiistai ja torstai-illat kului pääosin läksyjen tekemiseen. Käytiin kyl maanantaina juna-asemalla. Ei saatu lippuja kiirastorstain junaan, niin tullaan lomalle suomeen jo keskiviikkoaamuna. Mut oli kyllä kumma juttu, ettei junalippuja saanu, ennen kuin saatiin yliopistolta semmoinen lappu, että opiskellaan täällä ja blaa blaa. Byrokratia. ah. Ja tiistaina ne maksoi sitten 150 r vähemmän kappaleelta kuin maanantaina.

Keskiviikkona oli tutustumis"ilta" klo 15. Piti yrittää nopeasti tutustua muihin opiskelijoihin, oli venäläisiä ja meitä vaihtareita. Ja me suomalaiset laulettiin ja tanssitettiin letkajenkkaa.
Oli kyl ihan hauskaa, mutta enpä keneenkään oikeen tutustunu. kyllä joidenkin kanssa puhelinnumeroja vaihdettiin, mut olin kai hidas, kun ne kaikki laput lopulta hävis siitä pöydältä. möh.

Ja sit keskiviikkoilta. ah. Mentiin Hanna-Kaisan (ja muutamien muiden) kanssa filharmoniaan konserttiin, esiintyi Kvatro (sanoisinko venäjän il-divo) neljä komeaäänistä nuorta miestä lauloi italiaksi, venäjäksi ym. (teemana rakkaustarinat) ja mä olin kyllä ihan myyty. ah, ihanaa <3 Paitsi olisin voinu kuristaa sen miksaajan, eka puoliaika oli ihan tuskaa, kun ääni välillä lähti kiertään ja oli aivan liian lujalla. Mut toinen puoliaika oli täydellinen. Varsinkin kun ne lauloi sen Titanicin tunnaribiisin (venäjäksi). Tai no olis ollu vielä täydellisempi, jos mun vieressä olis istunu Jimi eikä se saksalainen jätkä... JIMI MULLA ON SUA IKÄVÄ!

Torstai on hyvä päivä pitää oppitunnilla lettukestit ja oppia kääntämään lettu heittämällä se ilmaan
Tehtiin siis blinejä, lettuja, miten niitä haluaa kutsua. Yhdistettiin venäläisiä ja suomalaisia perinteitä ja opettajan mielestä oli jännä kokemus syödä lettu jäätelön kera. Ja mä tutustuin skushtshjonkaan (vihaan ton yhen sibilantin translitterointitapaa!! sanotaan vaikka vaan, että skusjonka) Se on siis jotain tiivistettyä sokeroitua maitoa. Vähän kuin kinuskia. Nyt ymmärrän, miksi jimi pyysi mua tuomaan sitä sille. On kyllä hyvää.

Ja sit illalla ostettiin kokeeksi kaupasta rjazhenkaa. Ei tiietty yhtään mitä se on, no katottiin sit sanakirjasta, että 'uunipiimä'. Oli aika jännää kyl. Mut kokeilin mansikkahillon kanssa ja silleen se oli hyvää.

Välillä tosiaan siis tuntuu, että oon tullu tänne vaan syömään, joten sen kunniaksi laitan nyt paljon kuvia tuonne "syyään eka" kansioon. kuolatkaa sieltä mun ja Hanna-Kaisan kokeellisen keittiön aikaansaannoksia. ;) tästä linkistä kuvakansioon. laura_sfa

Huomenna on naistenpäivä ja se on venäjällä niin iso juhla, että maanantai on taas vapaa. Ja miehet ehdottomasti ostaa naisille kukkia ja lahjoja ja no, naiset nyt vaan oon sitten keskipiste. Että vähän eri mittakaavalla kuin suomessa.

Ja enää 11 päivää, niin alkaa loma ja tuun Suomeen! Ja oon siel sitten 12 päivää. pitää alkaa jo kasata listaa, että mitä tänne viel tarvii. ainakin jumppamatto olis kova sana..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.